Politică

Alegerea lui Oprişan de către consilieri, “o bagatelă” în opinia lui Zgonea

Mihai Boicu
6 mar 2015 2279 vizualizări
Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a transmis baronului Oprişan că a mai fost ales de către consilieri în 2004

Preşedinţii consiliilor judeţene ar putea fi aleşi anul viitor prin vot indirect, de către consilierii judeţeni, dacă propunerea Comisiei parlamentare de elaborare a Codului electoral va fi aprobată în această formă. Nemulţumit, Marian Oprişan i-a criticat de mai multe pe Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al comisiei, afirmând că el şi peste trei sferturi din şefii CJ nu vor mai candida în aceste condiţii. La rândul său, Zgonea nu a dt niciun pas înapoi şi a spus că alegerea lui Oprişan, în mod indirect, ar trebuie să fie o “bagatelă”. “Candidatura este una personală a fiecăruia dintre noi. Nu pot să comentez decizia domniei sale (Marian Oprişan – n.r.). Este o chestiune personală de comunicare publică. Legea este constituţională, prevederile sunt adoptate cu majoritatea unanimă. A mai fost şi în 2004. Ceea ce îmi mai aduc eu aminte, cu tot respectul pentru colegul meu, domnia sa a mai fost ales prima dat preşedinte CJ cu votul consilierilor judeţeni şi pentru domnia sa este o bagatelă să fie ales de către Consiliul Judeţean al judeţului Vrancea dacă va dori să candideze”, a afirmat Valeriu Zgonea. “Şeful” deputaţilor l-a supărat atât de rău pe Marian Oprişan că acesta ar fi ameninţat conducerea partidului cu plecarea la UNPR-ul “prietenului” Gabi Oprea, după două decenii şi jumătate de “social – democraţie”. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.