Politică

VIDEO!!! Bacinschi vrea să transforme ENET în Direcţie în subordinea Primăriei

Iulia Crețu
6 mar 2015 2167 vizualizări
ENET-ul nu moare, dar se transformă, cel mai probabil, în direcţie în subordinea Primăriei Focşani, aşa cum a propus, ieri, primarul Decebal Bacinschi u aleşii municipali nu au fost de acord să încredinţeze ENET-ului noua centrală construită pe bani europeni şi guvernamentali u Bacinschi vede funcţionale, cu angajaţii ENET, o direcţie de termoficare şi o societate de mentenanţă, dar aceasta din urmă nu va repara centrala u mentenanţa centralei noi este dată pe 15 milioane euro firmei Loial Impex Suceava

Consiliul Local Focşani nu a fost de acord să încredinţeze ENET-ului noua centrală de termoficare modernizată pe bani europeni. Consilierii au cerut termen de gândire până săptămâna viitoare pentru a propune noi soluţii pentru centrala de apă caldă. La rândul său, primarul Decebal Bacinschi a pus gând rău ENET-ului, pe care îl vede transformat într-o direcţie în subordinea Primăriei Focşani. Angajaţii de la termoficare vor fi preluaţi, în mare parte, în noua structură. Bacinschi a precizat că muncitorii vor fi împărţiţi în două, o parte vor lucra la noua centrală, iar ceilalţi la mentenanţă. Însă cei care sunt repartizaţi aici nu vor asigura reparaţii la centrala pe motoare Rolls Royce, deoarece mentenanţa ei este oferită firmei Loial Impex Suceava, pe mulţi bani. Timp de 15 ani, firma va primi câte un milion de euro pe an pentru a asigura reparaţii la centrala termică nouă. Liberalii vrânceni au avertizat asupra planului de falimentare a vechiului ENET din martie 2014. În acest moment, în jur de 13.000 de apartamente din Focşani mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

CL refuză să dea centrala pe motoare Rolls Royce la ENET

Decizia consilierilor de a se abţine la vot pentru încredinţarea centralei la ENET nu i-a picat tocmai bine directorului Manole Merchea care, în noua structură din subordinea Primăriei, s-ar putea să nu-şi mai găsească locul de manager. “PSD se va abţine nu pentru că este împotrivă ci pentru că avem nevoie de ceva lămuriri, să ne gândim ce facem cu activitatea de termoficare, să ne gândim asupra soluţiilor. Rog Aparatul tehnic şi pe domnul secretar, pentru că am discutat despre situaţia juridică a bunurilor, să ne spună cine dispune de ele. Nu ştim foarte clar cine este proprietar”, a spus Cătălin Vrabie, liderul PSD. Şi cei de la UNPR au spus că se abţin, la fel au făcut-o şi PP-DD, PNŢCD şi PNL. Primarul Decebal Bacinschi a cerut ca aleşii să decidă ce se întâmplă cu centrala pentru că “marţi, la ora 14.00, am semnat procesul verbal de recepţie finală şi de atunci centrala nu mai este coordonată de nimeni”. “Dumneavoastră hotărâţi ce faceţi cu această centrală, vă rog frumos”, după cum s-a pronunţat edilul.

Bacinschi: “vreau direcţie de termoficare în subordinea Primăriei”

Aleşii au dorit să ştie dacă neadoptarea unei hotărâri în cazul centralei de termoficare va afecta furnizarea cu agent termic către populaţie. Răspunsurile nu au fost foarte clare. “Ce se întâmplă cu distribuirea agentului termic către populaţie? Se pare că noua centrală nu va mai funcţiona”, a vrut să ştie Lionida Milea de la PP-DD. “De marţi şi până acum a funcţionat, va funcţiona în continuare”, a spus Vrabie. “Săptămâna viitoare va trebui să predăm Consiliului Local bunurile care fac obiectul de investiţii centrală termică pentru că legal nu o putem exploata şi să trecem pe cea veche. De marţi am funcţionat din inerţie”, a precizat Manole Merchea. “Mai funcţionaţi trei zile din inerţie”, a mai spus Vrabie. “Vom funcţiona la ENET fără niciun fel de problemă, pe centrala nouă. Să vedem cum facem, găsim o nouă societate, facem o nouă direcţie, aici putem discuta, să facem şi calcule economice. Mie mi-ar plăcea să fie direcţie a Primăriei Focşani, discuţia asta o am cu Merchea de un an de zile, de când funcţionează centrala”, a spus Bacinschi, care a punctat că în niciun caz apa caldă şi căldura nu vor fi oprite în Focşani până se va lămuri regimul juridic al centralei pe bani europeni de la ENET. Decizia va fi luată, de Consiliul Local Focşani, săptămâna viitoare. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări principalele declaraţii de la şedinţa CL.

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eu, acum 3335 zile, 13 ore, 16 minute, 22 secunde
De ce se plateste mentenanta de un milion de euro pe an la centrala noua? Ce face DNA? Hotie la drumul mare.....Orasul este praf , iar ei imprastie banii dupa bunul plac al hotiei politice.
danb, acum 3336 zile, 5 ore, 53 minute, 51 secunde
ENET nu este la modul practic o societate comerciala privata ci una de stat. Desi oficial este o SA toate actiunile sunt detinute de Consiliul Local Focsani. Desi are un manager, deciziile acestuia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.