Politică

Primarul din Jariştea: ”Centrul Social din Vărsătura aşteaptă beneficiarii”

Andrei Milcoveanu
28 feb 2015 2817 vizualizări
Centrul funcţionează în clădirea fostei Primării Vărsătura, inaugurată în anul 1913

Primăria Jariştea a inaugurat ieri Centrul Social Multifuncţional din satul Vărsătura, instituţie care funcţionează în sediul administrativ al fostei comune Vărsătura. Prin extinderea şi transformarea imobilului într-un centru de zi care acordă servicii sociale persoanelor de vârsta a treia s-a reuşit salvarea unei clădiri reprezentative a fostei comune şi reintroducerea acesteia în circuitul social.

Clădirea în 1942

În valoare de 1.538.144 lei, realizat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Centrul de Zi de la Vărsătura poate contribui la creşterea calităţii infrastructurii sociale din comuna Jariştea. ”Putem spune că prin inaugurarea acestui centru social multifuncţional am reuşit să redăm viaţă unei clădiri pe care toată lumea o vedea deja ca pe o ruină abandonată. Această clădire reprezentativă pentru fosta comună Vărsătura a fost inaugurată în 1913, pe vremea când prim ministru era Titu Maiorescu. La un secol, în 2013, am reuşit să o introducem într-un program european de modernizare şi astăzi (ieri, nr.), în 2015 o oferim comunităţii, modernizată, consolidată şi transformată într-un centru de zi unde nepoţii şi strănepoţii celor care au construit-o vor beneficia de servicii în condiţii civilizate”, ne-a spus primarul Cătălin Toma.

Placa de marmură dezvelită la inaugurarea clădirii în 1913

Prin acest proiect au fost create 7 locuri de muncă, iar beneficiarii, în număr de 30 pe zi, programaţi în funcţie de problemele fiecăruia şi natura acestora, vor putea primi asistenţă juridică, medicală, consiliere psihologică şi o masă caldă prin serviciul de catering. ”Dintr-un anumit punct de vedere, acest centru este şi un gest de recunoştinţă din partea comunităţii pentru persoanele de vârsta a treia, un gest de normalitate faţă de generaţia care a cunoscut ororile comunismului, muncind în arşiţa soarelui pe dealurile de sub Măgură ca noi să avem astăzi brandul viticol de care suntem mândri. Dacă astăzi avem o stemă cu struguri aurii şi vinuri care fac faima comunei, se datorează şi acestor persoane, iar funcţionarea centrului în sediul fostei Primării Vărsătura arată că un lucru bine făcut nu se distruge niciodată. De astăzi, Centrul Social Multifuncţional din Vărsătura aşteaptă beneficiarii”, ne-a mai spus primarul Cătălin Toma. (Andrei Milcoveanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Maria, acum 3339 zile, 6 ore, 25 minute, 16 secunde
Când vei astfel de primari iti dai seama ca se poate si la noi! Felicitari comunitatii pentru ca a reusit sa aleaga un primar bun si o echipa pe masura !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.