Politică

Spectacol de Dragobete la Casa de Cultură Panciu

Mihai Boicu
28 feb 2015 2070 vizualizări
Elevii liceelor din oraş au urcat pe scenă şi au prezentat obiceiurile specifice acestei sărbători

Casa Orăşenească de Cultură din Panciu a găzduit ieri spectacolul intitulat „Dragobetele sărută fetele”, organizat de Liceul Teoretic „Ioan Slavici” şi Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, în colaborare cu Primăria Panciu şi Casa de Cultură. Spectacolul, conceput sub forma unei şezători, a prezentat simbolistic sărbătorii de Dragobete.

Cele şase cupluri formate din băieţi şi fete de la cele două licee au ţinut să demonstreze publicului că au cunoştinţă despre obiceiurile specifice acestei sărbători. Elevii au avut de răspuns la câte o ghicitoare, au pregătit momente artistice originale, iar la final s-au prins într-o horă. Invitaţii speciali ai spectacolului au fost interpreta de muzică populară Maria Murgoci şi Ansamblul „Ţara Vrancei”.

Spectacolul a făcut parte dintr-un proiect cu finanţarea europeană pentru promovarea Panciului. Participanţii au primit câte o diplomă şi un premiu în valoare de 100 de lei, în timp ce profesoarele au primit câte o diplomă de excelenţă „pentru promovarea şi valorificarea elementelor de cultură şi tradiţie populară”. O diplomă de excelenţă a primit şi Maria Murgoci. În organizarea spectacolului s-au implicat profesoarele Maricica Apreutesei, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” şi Teodora Zamfir, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Maria Cristescu şi Lenuţa Panaete, de la Clubul Copiilor Panciu, după cum informează Primăria Panciu. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.