Politică

"Agentul 0,07%": Licitaţii ciudate pentru drumuri la Consiliul Judeţean

Mihai Boicu
24 feb 2015 2122 vizualizări
Sotirex, fosta firmă a parlamentarului Victor Roman, a câştigat o licitaţie la Consiliul Judeţean Vrancea cu o precizie suspect de mică u pentru a plomba mai multe drumuri judeţene, Sotirex Bacău a oferit un preţ mai mic cu doar 0,07% faţă de estimarea celor de la CJ u societatea a participat de una singură la licitaţie şi a câştigat un contract de 2,3 milioane lei

Firma Sotirex, în spatele căreia se află intersele deputatului social-democrat Victor Roman, a dat dovadă de o precizie milimetrică la câştigarea unui contract de plombare de drumuri la Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea. Pentru fosta firmă a deputatului PSD nu mai este niciun secret că a câştigat numeroase contracte cu CJ Vrancea şi cu alte administraţii locale din judeţ, lucrări în valoare de milioane de euro. Acest lucru ridică destul de multe semne de întrebare, mai ales având în vedere cine a fost deţinătorul societăţii şi despre care se spune că o controlează din umbră. De parcă acest lucru nu era de ajuns, Sotirex a câştigat de la Consiliul Judeţean condus de Marian Oprisan un contract de plombare la o diferenţă foarte mică decât valoarea estimată de specialiştii CJ. De obicei, aşa cum se observă din anunţurile de atribuire publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, multe dintre lucrările de construcţii se câştigă la trei sferturi din valoarea estimată sau chiar până la jumătate. Sotirex a stabilit la contractul de plombare scos la licitaţie de CJ un adevărat record: a oferit un preţ mai mic cu 0,07% decât suma cerută. Angajaţii Consiliului Judeţean şi ai firmei au fost, parcă, pe aceeaşi lungime de undă când au stabilit valorile. Pentru plombarea mai multor drumuri judeţene CJ a cerut suma de 2,315.320 lei, iar Sotirex, singura firma care s-a înscris la licitaţie, a oferit un preţ de 2.313.539,46 lei, cu 1.780,541 lei mai puţin, sumă care reprezintă 0,07% din valoarea contractului. Precizia de care au dat dovadă CJ şi Sotirex este curioasă la un contract cu o valoare destul de mare.

Sotirex plombează nouă drumuri

După ce anul trecut a câştigat deszăpezirea drumurilor judeţului, compania Sotirex a obţinut acum contractul pentru plombarea unora dintre ele. Suprafaţa totală se ridică la 52.200 mp, pe nouă drumuri, din mai multe zone ale Vrancei, care aveau nevoie urgentă de lucrări. Printre ele se află, de exemplu, DJ 202 E Sihlea – Obrejiţa – Tîmboieşti, drum pentru care şoferii din zona respectivă au protestat de mai multe ori din cauza gropilor prin care sunt nevoiţi să circule. Compania Sotirex a debutat la lucrări publice în acest an cu un contract de reabilitare străzi la Slobozia Ciorăşti, în valoare de 2,6 milioane lei. Societatea este cunoscută pentru faptul că i-a aparţinut deputatului Victor Roman, care a renunţat oficial la acţiuni după ce a fost ales consilier judeţean PSD în anul 2004, pentru a nu fi incompatibil. Acum, la cârma firmei se află prietena parlamentarului social – democrat, adjudeanca Angela Munteanu. Din 2007, Sotirex câştigă fără întrerupere contractele de dezăpezire pe reţeaua de drumuri judeţene din Vrancea. Anul trecut, firma a obţinut nu mai puţin de 2,67 milioane euro pentru a curăţa zăpada timp de trei ierni. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.