Politică

Angel Talvăr, propunere de ministru pentru Romanii de pretutindeni

Iulia Crețu
15 dec 2014 3278 vizualizări
Un deputat PSD de Vrancea ajunge ministru în Guvernul Ponta 4. Este vorba despre Angel Talvăr, ales deputat în Colegiul 2 Focşani Sud, şi care ocupă funcţia de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor. Anunţul pentru Angel Talvăr a fost făcut ieri de deputatul Miron Mitrea, după ce propunerea a fost lansată de premierul Victor Ponta.

Mitrea a anunţat, duminică, că a demisionat din PSD şi că la începutul anului va pleca şi din Parlamentul Romaniei, surse politice afirmand că decizia deputatului de Odobeşti ar fi influenţată de problemele pe care le are în justiţie, în dosarul său de corupţie. Mitrea a fost condamnat la doi ani cu închisoare, decizia nefiind definitivă. În altă ordine de idei, Angel Talvăr a fost audiat de comisiile parlamentare ieri seară. Propunerea pentru Talvăr ministru a venit după ce Adrian Anghel a fost respins de comisiile parlamentare pentru a prelua portofoliul Romanilor de Pretutindeni. Mircea Lubanovici, preşedintele comisiei pentru românii din afara graniţelor, a declarat, ieri, că după verificarea listei de prezenţă s-a stabilit că au votat 24 de parlamentari, astfel că Adrian Anghel a primit un aviz negativ pentru portofoliul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni. (Iulia CREŢU)

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr propus Ministrul pentru Diaspora în Cabinetul Ponta IV

Cabinetul Ponta IV, supus votului de încredere al Parlamentului. Ministrul pentru Diaspora Adrian Anghel singurul care a PICAT testul la comisii. Ponta l-a retras și l-a propus pe Angel Tîlvăr.Kelemen Hunor: Vom da un cec în alb premierului

Noii miniştri ai Cabinetului Ponta au fost audiaţi în comisiile de specialitate.Singurul care nu a primit aviz favorabil a fost Adrian Anghel, propus pentru funcția de ministru delegat pentru Relațiile cu Românii de pretutindeni. El va fi înlocuit cu deputatul Angel Tîlvăr. Decizia finală o va lua plenul reunit al celor două Camere, votul de încredere urmând să aibă loc la ora 18.00. După o ședință în care au analizat dacă susțin sau nu Cabinetul Ponta 4, parlamentarii UDMR au decis că îi vor da premierului Victor Ponta un cec în alb.

Citiţi întreg articolul pe:www.evz.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Dia, acum 3379 zile, 1 ora, 5 minute, 47 secunde
Felicitari!
Jessica Brown, acum 3413 zile, 3 ore, 6 minute, 33 secunde
Dupa prezenta si prestatia rusinoasa a ex ministrului de Diaspora CRISTIAN TROACA-DAVID,un grup din Diaspora salutam ideea si ne rugam la Dumnezeu ca profesorul ANGEL TALVAR sa fie numit citeste integral
danb, acum 3413 zile, 9 ore, 34 minute, 49 secunde
Buna poanta :) . Vrem concurs de table pentru diaspora pe modelul concursului organizat de Talvar pentru pensionarii din Sud. Premiu 2 covrigi jumate. Tupeul penibililor astia chiar nu are limita.
Tontica, acum 3413 zile, 15 ore, 14 minute, 43 secunde
Un premier, fost ofiter sub acoperire, un ministru, fiu de securist...hai ca se poate!, Romania se schimba cu Tontica Securica!...Dupa 16 noiembrie 2014, nici macar parul nu a reusit sa-si schimbe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.