Politică

DOCUMENTE ATASATE!!!Focşaniul a votat invers de judeţ - Votul a mers nemţeşte pentru Iohannis la Focşani

Iulia Crețu
17 nov 2014 5050 vizualizări
Oraşul de pe Milcov a votat majoritar pentru Iohannis preşedinte - 53,7%, un rezultat pe care nu l-a obţinut la Focşani nici Traian Băsescu.In judeţ însă, Victor Ponta a fost preferat de 53,77% dintre cetăţeni, iar Klaus Iohannis de 46,22% .In comparaţie cu turul I, Iohannis şi-a menţinut secţiile câştigate şi a mai “rupt” din localităţile PSD.Rezultatele bune obţinute de dreapta motivează acum PNL să menţină trendul pentru viitoarele alegeri

Focşaniul se numără printre puţinele oraşe reşedinţe de judeţ din regiunea Moldovei care au votat majoritar pentru Klaus Iohannis preşedinte, la turul doi, de duminică. Potrivit procentelor anunţate de Biroul Electoral Central, în Focşani, 53,7% dintre cetăţeni şi-au dorit un preşedinte de dreapta, cu toate că aici este fief PSD, iar social democraţii au făcut eforturi pentru Victor Ponta. Se pare că strategia lui Cătălin Vrabie, directorul de campanie pe Focşani pentru PSD, n-a mers la fel de bine precum dorinţa de la urne a oamenilor. Dacă în primul tur de scrutin de pe 2 noiembrie, Klaus Iohannis era câştigător în 15 din 59 secţii de votare din Focşani, în special în cele din centrul municipiului, în turul doi, Iohannis a mers ca panzerul şi a învins în 46 de secţii de votare din Focşani. Adversarul său, Victor Ponta, s-a impus în numai 13 secţii de votare, spre disperarea pesediştilor. Focşaniul a fost astfel surpriza acestui tur de scrutin, mai ales că Iohannis a reuşit ceea ce nici Traian Băsescu nu a putut în 2004 sau 2009 în urbea de pe Milcov. Focşaniul se înscrie pe aceeaşi listă scurtă a victoriilor ACL din Moldova pe care mai sunt Suceava sau Iaşi.

58,89% prezenţă la vot pentru vrânceni

Şi nu doar la Focşani s-a simţit schimbarea. În Vrancea, rezultatele au fost următoarele: 53,77% pentru Victor Ponta şi 46,22% pentru Klaus Iohannis. Prezenţa la vot la alegerile de duminică în judeţ a fost de 58,89%. Liberalii au prins avânt şi la Adjud, dar şi la Panciu, unde au obţinut rezultate bune. La Adjud, din 13 secţii de votare din întreg municipiul de pe Trotuş, candidatul Alianţei Creştin Liberale s-a impus în şapte. La Panciu, Iohannis l-a bătut pe Ponta în trei din cele opt secţii de votare. De menţionat că atât la Adjud, cât şi la Panciu sunt primari PSD, care scoteau, până acum, rezultate de până la 70% pentru socialişti. La Mărăşeşti în schimb, acolo unde primăria este condusă de un edil care a trecut de la PNL la PSD, Victor Ponta s-a impus în toate secţiile. La fel, şi la Odobeşti.

Iohannis şi-a menţinut secţiile din turul I şi a mai “furat” altele de la PSD

În judeţ, candidatul dreptei şi-a păstrat secţiile pe care le-a câştigat în turul I şi a mai reuşit să se impună şi în altele, multe din localităţi conduse de PSD. În comuna de munte Andreiaşu de Jos, Iohannis şi-a păstrat secţia de votare câştigată şi în turul I, semn că liberalii au ceva probleme în localitate, în ciuda faptului că primarul Ionel Budeanu nu e la primul mandat pentru PNL. La Bilieşti, comună condusă de Vasile Chirilă (PDL), victoria a fost previzibilă pentru Klaus Iohannis. La Chiojdeni, liberalul a fost preferat într-o singură secţie din trei. Schimbarea s-a produs însă la Ciorăşti, comună condusă de primarul PDL Neculai Braicău, şi unde în turul I Iohannis lua două secţii din şapte. În turul doi, a reuşit să se impună în şase dintre ele. Dacă la turul întâi de pe 2 noiembrie, Câmpineanca, localitate condusă de primarul PDL Ştefan Paraschiv, nu a avut prea mari şanse în faţa PSD, duminică balanţa s-a înclinat în favoarea lui Klaus Iohannis care a câştigat în ambele secţii de vot.

Iohannis a fost votat şi la pesedişti acasă

După derularea celui de-al doilea tur pentru prezidenţiale, Marian Oprişan a arătat slăbiciune în creştere, reuşind nu numai să piardă în oraşe, dar şi în propriile fiefuri. Iohannis a fost preferatul sătenilor din Coteşti, acesta reuşind să “fure” o secţie în comuna PSD, din cinci. La Dumitreşti, inima colegiului de deputat al lui Nini Săpunaru, o localitate PSD, candidatul dreptei a reuşit să câştige o secţie, iar în o alta a fost la egalitate cu Victor Ponta. Reprezentantul PSD a câştigat în nouă secţii din Dumitreşti. Dreapta a lovit năpraznic şi la Fitioneşti, Garoafa sau Goleşti. Aici, Iohannis a reuşit ceea ce în turul întâi nu a putut. La Fitioneşti, comună PSD, a luat trei secţii din cinci, la Garoafa tot trei secţii din patru, iar la Goleşti o secţie din trei.

Comunele PSD preferă un “neamţ” preşedinte

La Homocea, spre deosebire de turul unu, acum Iohannis a reuşit să iasă câştigător într-o secţie din cinci, cu toate că localitatea este condusă de primarul liberal Neculai Ionescu. Candidatul dreptei şi-a păstrat victoriile din turul întâi de la Jariştea şi Jitia, localităţi conduse de edili PNL. La Jariştea s-a impus în toate cele cinci secţii de votare, în timp ce la Jitia a luat o secţie din trei. O reuşită pentru “neamţ” s-a înregistrat şi într-una din cele trei secţii de votare din Milcovul, comună condusă de PSD. Mai multă emulaţie s-a înregistrat şi la Moviliţa (PNL) după turul întâi. Atunci, liberalul a câştigat două secţii, iar duminică s-a impus în cinci din cele şase secţii. În comuna Păuneşti (PDL), Klaus Iohannis a fost votat majoritar în patru din cele cinci secţii de votare, în comparaţie cu cele două secţii unde s-a impus în turul I. Surprize neplăcute pentru social democraţi s-au înregistrat duminică la Popeşti, Pufeşti, Răcoasa, Răstoaca sau Reghiu. Cu toate că toate sunt comune conduse de primari PSD, aici Klaus Iohannis a obţinut scoruri foarte bune. La Popeşti, două din trei secţii au numărat mai multe voturi pentru Iohannis. La fel, la Pufeşti, două din trei secţii au înregistrat mai multe ştampile pentru candidatul dreptei în detrimentul lui Victor Ponta. Spre deosebire de turul unu, când la Răcoasa PNL câştiga doar o secţie din cinci, acum a înclinat balanţa în favoarea primarului de la Sibiu în patru secţii. Reuşite mici a înregistrat candidatul ACL şi la Răstoaca, unde a luat o secţie din două, dar şi la Reghiu, localitate condusă de fostul primar PNL, trecut la PSD, Răduţă Macovei, unde a “rupt” într-o secţie din trei.

“Fainoşagul” lui Klaus a prins la vrânceni

Campania uleioasă, la propriu, purtată de PSD la Suraia, unde s-a aruncat cu ulei ars în oponenţii dreptei, s-a întors împotriva lui Victor Ponta care a pierdut comuna condusă de Vasile Grosu (PSD venit de la PDL)

La Sihlea, comună liberală, s-a menţinut declinul din turul întâi, liderii locali invocând motive subiective pentru campania slabă pentru candidatul ACL făcută de primarul Ene Stoica. La Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu a reuşit să ia patru secţii pentru Iohannis, iar în alta a fost la egalitate cu Victor Ponta. Social democratul s-a impus într-o secţie. Campania uleioasă, la propriu, purtată de PSD la Suraia, unde s-a aruncat cu ulei ars în oponenţii dreptei, s-a întors împotriva lui Victor Ponta care a pierdut comuna condusă de Vasile Grosu (PSD venit de la PDL). Două din cele trei secţii au fost adjudicate de Iohannis. Primarul din Sibiu a învins şi într-una din cele patru secţii de la Tulnici. La Ţifeşti, localitate condusă de primarul PDL Gabriel Postolache, candidatul dreptei a reuşit să strângă cele mai multe ştampile pe buletine în patru secţii din cinci. Urecheştiul a fost păstrat de dreapta şi în turul doi, aici Iohannis fiind preferat în cele două secţii de vot. Ponta a cedat în faţa lui Iohannis şi la Valea Sării ori Vidra, comune PSD, care au pierdut câte o secţie de votare în favoarea primarului din Sibiu. Se pare că şi sătenii de la Vizantea Livezile sau Vânători l-au considerat pe Iohannis a avea mai mult “fainoşag” decât Victor Ponta. La Vizantea (PNL), patru din cinci secţii l-au dat câştigător pe Iohannis. La fel, la Vânători (PSD), patru secţii au votat majoritar cu acesta, din totalul celor şapte. În comparaţie, în turul I Iohannis a câştigat aici numai o secţie. Privind la rezultatul îmbucurător din turul doi pentru dreapta, liderii locali ai PNL, Nini Săpunaru şi Costică Neaţă ar putea spune că au la dispoziţie o bază bună pentru a creşte la viitoarele alegeri. Asta dacă nu cumva se vor mai înregistra derapaje. Este curios ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu primarii care au trădat la adăpostul ordonanţei 55 a traseiştilor, de la Mera, Reghiu, Băleşti, Mărăşeşti, Gura Caliţei, Bordeşti şi Broşteni. (Iulia CREŢU)

Accesand ziaruldevrancea.ro puteţi verifica rezultatele celor doi candidaţi la prezidenţiale pentru fiecare localitate în parte.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Laura, acum 3444 zile, 3 ore, 16 minute, 31 secunde
Ziarul de Vn, de ce stergeti comentarii de bun simt ale unora si le lasati pe cele chiar indecentel ale altora, asa cum am vazut la comentariile de la un alt articol de azi?
Laura, acum 3444 zile, 3 ore, 35 minute, 19 secunde
Voturile focsanenilor au fost anti ponta, anti oprisan, anti psd , si pro Iohannis, nicidecum pro ACL. Daca ponta n-ar fi fost sunat de ... sa iasa si sa-si recunoasca infrangerea, bucurestenii ce citeste integral
Vasile, acum 3444 zile, 3 ore, 55 minute, 59 secunde
In primul rand ca nu au cei de la pnl nici un merit , ei au facut munca de politicieni care se face in partid , doi daca la Dumitresti s-au pierdut alegerile ptr Iohanis primul razpunzator e sapunaru citeste integral
Suraianul, acum 3444 zile, 4 ore, 4 secunde
Partidul PSD este partidul hotilor si coruptilor. Asa-i la Suraia in fruntea satului sunt hotii si puscariasi ,adica cuplu Grosu-Harabor !
, acum 3444 zile, 5 ore, 4 minute, 56 secunde
Populatia a votat Klaus Iohannis. Partidele acestea PNL si PDL cred ca din cauza lor. Este ireal, daca se trezesc din betie, vor plati la alegerile viitoare. PSD si Ponta au luptat cu un nume Klaus citeste integral
d@n, acum 3444 zile, 5 ore, 7 minute, 27 secunde
Toti cei din ACL, si nu numai , trebuie sa inteleaga ca romanii au votat OMUL si nu partidele din spatele lui . Sper sa inteleaga si dl Iohannis
danb, acum 3444 zile, 8 ore, 28 minute, 9 secunde
Iohannis nu este acelasi lucru cu PNL. Ca sa ia ei voturi liberalii vrancenni vor trebui sa demonstreze ca pot face ceva pentru cetateni. Daca doar le iau locurile PSD-istilor prin institutii vor lua citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.