Politică

ACL reclamă nereguli la tragerea la sorţi a preşedinţilor secţiilor de votare

Iulia Crețu
23 oct 2014 2016 vizualizări
Săpunaru şi Neaţă reclamă că persoane avizate de AEP să poată face parte din secţiile de votare nu s-au regăsit nici în listele de admişi, nici în cele de respinşi, liderii ACL acuzând măsluirea procesului electronic de extragere a preşedinţilor secţiilor de votare u ACL face plângere pentru fluturaşii denigratori la adresa lui Iohannis, pe care-i împarte Poşta

Reprezentanţii ACL Vrancea, Nini Săpunaru şi Costică Neaţă, au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, că au găsit nereguli în derularea tragerii la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare în mai multe localităţi, în special în cele conduse de edili democrat liberali. Săpunaru a precizat că are suspiciuni asupra corectitudinii procesului de selecţie la Urecheşti, Ciorăşti şi Păuneşti. “La Păuneşti, sunt cel puţin patru persoane avizate de AEP şi care nu apar nici pe lista de admişi, nici pe cea de respinşi, făcându-ne să credem că numele lor nu au fost introduce la extragere. Am sesizat nereguli şi vom adresa o întrebare preşedintelui Tribunalulului, doamnei judecător Daniela Matache”, a spus Săpunaru. “Contrar unei precizări AEP că în secţii vor fi oameni cu experienţă, cei care au fost la alegerile precedente în secţii, acum au ajuns să nu mai facă parte”, a spus şi Neaţă. Şi acestea n-ar fi singurele nereguli semnalate de ACL. Săpunaru a afirmat că a făcut plângere penală împotriva lui Marian Oprişan la DNA, nemulţumit de modul în care baronul PSD a împărţit banii pe localităţi, lăsând pe zero localităţile de unde primarii PNL şi PDL au refuzat să treacă la PSD.

"Vom muri cu dreptatea în braţe"

ACL face o sesizare la Biroul Electoral Judeţean şi la cel Central privind fluturaşii denigratori pe care-i împarte Poşta Română, în contract cu PSD. “Mai mare jeg de material decât cel cu Iohannis care taie pensia, dat împreună cu cuponul de pensie, nu am văzut! Am depus sesizări, probabil BEJ şi BEC ne vor da dreptate, dar vom muri cu dreptatea în braţe. Aceşti fluturaşi sunt o chestie penală, nu poţi spune o aşa enormitate când pensia nu se taie”, a mai spus Săpunaru. În completare, Costică Neaţă a precizat că s-au depus sesizări la Biroul Electoral şi pentru bannerele din giratorii montate de PSD. Liderii Alianţei Creştin Liberale Vrancea au precizat că se aşteaptă la încercări de fraudă din partea adversarului politic, dar că au găsit modalităţile de a securiza urnele de voturi. “Vor încerca să ne fure la vot, să introducă după-amiaza buletine în plus, dar unde ştim că PSD se pregăteşte de aşa ceva vom avea observatori şi vom filma fiecare om care intră în secţia de votare. La cel mai mic semn că ceva este în neregulă, vom suna la 112. Dacă rezultatul nostru de la numărătoarea paralelă nu se pupă cu cel final, vom face sesizare penală. Vom fi pregătiţi, nu este prima dată când ne batem cu Marian Oprişan”, a mai spus liberalul Nini Săpunaru. (Iulia CREŢU)

Nini vede semne ale victoriei în schimbări de directori

Fuga primarului de la Mărăşeşti de la PNL la PSD şi schimbarea şefului de la Inspectoratul de Siguranţă şi Control în Traficul Rutier ar însemna, în opinia lui Nini Săpunaru, semne ale victoriei în alegeri pentru ACL. Mai în glumă, mai în serios, deputatul a spus că şi în 2004 a fugit primarul de atunci al Mărăşeştiului, Emilian Braşov, de la liberali la pesedişti, şi a fost schimbat din funcţie Florin Nedelcu. “Când pleacă primarul de la Mărăşeşti şi este schimbat directorul de la ISCTR, câştigăm alegerile, aşa s-a întâmplat şi în 2004”, a glumit Săpunaru. Schimbarea la conducerea ISCTR s-a produs doar pe jumătate, şef pe regiune fiind numit consilierul judeţean PSD Laurenţiu Marin, iar Florin Nedelcu şi-a păstrat numai conducerea pe judeţ. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.