Politică

BEJ Vrancea a decis: Bannerele cu Ponta trebuie date jos

Ziarul de Vrancea
20 oct 2014 3803 vizualizări
Biroul Electoral Judeţean Vrancea a decis ieri că bannerele cu Ponta trebuie date jos pe tot cuprinsul judeţului, mai puţin la Focşani u acestea încalcă legea pentru că nu se menţionează numele firmei pe care le-a realizat u decizia poate fi atacată la Biroul Electoral Central u la Focşani, Consiliul Local a dat o hotărâre de interzicere a afişajului electoral dar excepţie fac trei sensuri giratorii de pe centură care aparţin Drumurilor Naţionale, şi unde un candidat deja a înroşit zona u Regulamentul publicităţii interzice afişajul în giratorii pentru că ar încurca vizibilitatea şoferilor u Poliţia se teme să ia atitudine

Campania electorală a intrat iarăşi în zodia luptelor pentru afişe şi bannere electorale. Aliaţa Creştin Liberală (ACL) a reuşit să dea o lovitură campaniei din Vrancea a liderului PSD Victor Ponta, ale cărui bannere au împănzit judeţul. Liberalii şi democrat – liberalii au depus la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea o contestaţie în care au arătat că materialele electorale nu respectă legea deoarece nu au menţionate pe ele numele agentului economic care le-a realizat. “Astfel, se poate constata că acestea nu conţin elementele obligatorii prevăzute de dispoziţiile art. 29, alin. (2) din Legea 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care precizează faptul că: “Partidele şi alianţele politice, precum şi candidaţii independenţi au obligaţia de a imprima pe toate materialele de propagandă electorală următoarele date: a) numele candidatului independent, denumirea partidului politic sau a alianţei politice ori electorale care le-a comandat, după caz; b) denumirea operatorului economic care le-a realizat”, se arată în plangerea depusă de la BEJ de ACL Vrancea. Deşi reprezentanţii Alianţei Electorale PSD – UNPR – PC au susţinut că Autoritatea Electorală Permanentă ar trebui să judece contestaţia, BEJ a arătat că este în competenţa sa să se pronunţe asupra desfăşurării campaniei electorale. De asemenea, membrii BEJ s-au deplasat în teritoriu şi au constatat că se confirmă acuzaţiile formulate de ACL. Din acest motiv, contestaţia PNL şi PDL a fost admisă. “Pentru aceste considerente, constatăm că Alianţa Creştin Liberală - Partidul Naţional Liberal – Partidul Democrat Liberal este întemeiată, motiv pentru care va fi admisă, urmand ca în temeiul art. 42, alin. (2), din Legea 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, să dispunem ca primarii unităţilor administrativ – teritoriale din judeţul Vrancea, cu excepţia municipiului Focşani, să ia măsuri pentru înlăturarea bannerelor montate cu încălcarea prevederilor art. 29, alin. (2), lit. b din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioară”, se arată în decizia adoptată de BEJ astăzi. Biroul va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la încălcarea prevederilor legale, întrucat această instituţie este responsabilă cu constatarea şi completarea contravenţiilor. Decizia BEJ Vrancea nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 48 de ore la Biroul Electoral Central. 

Ponta “face centura” pentru voturi la Focşani

Candidatul roşu la preşedinţia României, Victor Ponta, a găsit portiţa semi-legală pentru a-şi monta bannerele electorale în câteva giratorii din municipiul Focşani. Ieri după amiază, muncitori de la Electrica, cu macarale, sub verificarea atentă a liderilor socia-democraţi montau structurile metalice pe care au fost întinse panourile electorale ale PSD. Conform unei hotărâri luată de Consiliul Local Focşani, pe domeniul public şi privat al municipiului este interzis afişajul electoral, candidaţii având la dispoziţie numai locurile special amenajate – panourile din cartiere, dar şi proprietatea privată a orăşenilor, pe care îşi pot face publicitate numai cu contract. Excepţie de la această regulă ar face trei sensuri giratorii din municipiu, potrivit declaraţiilor oferite de primarul Decebal Bacinschi. Acestea au fost deja arvunite de candidatul roşu, Victor Ponta, după cum au remarcat reprezentanţii presei în giratoriul de la Sistemul de Gospodărire a Apei. “Cele trei giratorii, de la b-dul Mărăşeşti, Carrefour şi de la SGA sunt ale celor de la Drumuri Naţionale şi acolo eu nu le pot spune nimic. Centura Focşaniului aparţine celor de la Drumuri Naţionale”, ne-a spus Bacinschi. Contactat telefonic, viceprimarul Gabriel Necula a declarat la rândul său că în giratoriile respective se poate face afişaj şi că în oraş n-a avut probleme legate de publicitatea electorală ilegală, cu toate că prin cartiere mai sunt postere lipite unde n-ar trebui să fie. Se pare că Ponta se va urca şi în celelalte două giratorii disponibile din oraş, în Focşani nefiind loc pentru diversitate electorală.

Regulamentul de amplasare a publicităţii interzice afişajul în giratorii

Şoferii sunt rugaţi să fie atenţi când parcurg porţiunile respective de drum şi să nu se enerveze prea tare. Potrivit legii, amplasarea afişelor de orice fel este interzisă în sensurile giratorii, în condiţiile în care acesta pot incomoda şoferii. Potrivit Regulamentului cadrul privind amplasarea mijloacelor de publicitate, adoptat de Guvernul României, este interzis afişajul “în intersecţii, în sensurile giratorii, în spaţiul destinat circulaţiei autovehiculelor şi semnalizării rutiere, a scuarelor mediane mai înguste de 2,00 m şi insulelor de separare a fluxurilor de circulaţie, sau în alte zone în care desfăşurarea în condiţii normale a traficului ar putea fi perturbată”, după cum se arată în lege. “O eventuală obturare a vizibilităţii pentru şoferi poate fi stabilită, la fel ca şi în cazul accidentelor rutiere, doar de un expert”, s-a limitat să declare comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Poliţiei rutiere Vrancea. (Iulia CREŢU, Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
eugen926, acum 3445 zile, 20 ore, 35 minute, 42 secunde
Degeaba scrieti....pastrati ofurile si iesiti la vot....votati votati votati, ca altfel uniunea vomala ruseasca ne paste....
qwerty, acum 3445 zile, 21 ore, 12 minute, 14 secunde
Imi puteti spune va rog de ce masina si angajatii primariei participau la montarea panoului electoral in giratoriu de la Centura-Brailei?
val, acum 3445 zile, 59 minute, 26 secunde
Prezentul articol nu si-a atins scopul. Bannerele cu Victor Ponta nu vor fi date jos, ci mentionat pe ele numele producatorului. Sac! Sa muriti de oftica, nu alta!
adi, acum 3446 zile, 4 ore, 27 minute, 45 secunde
pentru toti papagalii care il injura pe ponta, sperand ca vor scapa de anumite personaje mioritice, va spun ca votand impotriva lui ponta, votati pentru mentinerea unui sistem profund corupt citeste integral
un votant, acum 3446 zile, 5 ore, 52 minute, 14 secunde
spune nu lui tonta, spune nu mafiei psd
TOT EU, acum 3446 zile, 7 ore, 51 minute, 51 secunde
wallet................stii tu ce . set complet
danb, acum 3446 zile, 8 ore, 4 minute, 52 secunde
Este o MARE victorie a opozitiei din Vrancea dar pana la punerea in practica mai e drum lung. Ce se intampla daca nu-si asuma nimeni bannerele respective ? Cine le da jos, cine ia amenda ?
wallet, acum 3446 zile, 8 ore, 58 minute, 27 secunde
spune nu lui tonta, spune nu mafiei psd
votantul, acum 3446 zile, 15 ore, 8 minute, 39 secunde
Ce omite Bacinschi si Necula sa spună este că nu au solicitat să vadă dacă există acordul proprietarului, că nu stiu dacă CNADR este acesta si dacă există, să ni-l comunice si nouă citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.