Politică

Abuz şi discriminare! Şeful Obştii Vidra, atacat cu informaţii din primărie despre fiul său de 5 ani

Mihai Boicu
19 oct 2014 5006 vizualizări
Bogdan Marica, preşedinte al Obştii Vidra din data de 12 octombrie, a fost atacat cu informaţii din primărie despre fiul său minor care suferă de o anume afecţiune. Prin comună au fost împrăştiate copii ale anchetei sociale realizate în cazul copilului, cu toate datele personale şi medicale ale acestuia. Bogdan Marica spune că de “distribuirea” hârtiilor s-a ocupat fiul primarului, iar documentele nu puteau ieşi din primărie fără acordul edilului. Contactat de reporteri, primarul Nică Micu se face că plouă.

Un caz de o lipsă de moralitate greu crezut, demn de o anchetă a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, a avut loc la Vidra. Pe 12 octombrie, aici au avut loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al Obştii, care au fost câştigate de Bogdan Marica, unul dintre candidaţi. Împotriva acestuia s-a folosit însă un atac murdar pentru a-i determina pe oameni să nu-l voteze. În comună au fost aruncate sute de hârtii cu denigrări la adresa acestuia. Grav este că pe lângă acestea, adversarii lui Bogdan Marica au împrăştiat ancheta socială efectuată de primărie cu privire la fiul său, în vârstă de cinci ani şi nouă luni, care are o problemă de sănătate. Deşi aceste informaţii nu sunt publice pentru că sunt date personale, cum ar fi CNP-ul, mai ales că este vorba de un minor cu o problemă medicală delicată, mulţi dintre locuitorii comunei au văzut copiile făcute de pe ancheta socială. Copia oficială a dosarului solicitată ulterior de Bogdan Marica de la Primăria comunei Vidra arată că hârtiile împrăştiate prin localitate sunt de fapt ancheta socială aflată la primărie, cel puţin la prima vedere. Oricum, oficial, ancheta socială nu se poate afla decât de la primărie şi de la instituţia căreia îi era destinată.

 

Marica îi acuză primar şi pe fiul său

Bogdan Marica îl acuză pe fiul primarului, Ioan Micu, că ar fi vinovat de dezvăluirea informaţiilor confidenţiale despre fiul său. Băiatul primarului a candidat pentru funcţia de consilier, pe care a şi obţinut-o. “În dimineaţa zilei de 11.10.2014, domnul Micu Ioan, fiul primarului comunei Vidra, candidat la funcţia de consilier al Obştei de moşneni Vidra, în scopul denigrării mele, cu implicarea şi complicitatea funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Vidra, cu ajutorul influenţei tatăului său primar Micu Nică, a obţinut de la dosarul “Anchete minori”, aflat în arhiva Primăriei Vidra, copie xerox de pe ancheta socială privind starea de sănătate a copilului meu, pe care ulterior le-a distribuit într-un număr foarte mare pe raza satului Vidra – Căliman. Prin această acţiune a fost afectată imaginea copilului meu, în vârstă de cinci ani şi nouă luni, precum şi dreptul acestuia la viaţa intimă, privată şi familială, scopul celor vinovaţi fiind acela de a denigra prin aducere la cunoştinţa publicului problemele de sănătate ale fiului meu”, susţine Bogdan Marica. Acesta a sesizat în scris, pe 14 octombrie, mai multe instituţii cu atribuţii în domeniu: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Consiliul Judeţean, Poliţia Vidra.

Reacţia primarului: “Ce, nu este adevărat?”

Bogdan Marica (foto) a fost candidat la alegerile din 2012 şi spune că a deranjat şi după aceea conducerea primăriei.  “Au vrut să mă denigreze pentru că am candidat la alegerile locale din 2012 la funcţia de primar. De atunci am purtat un război cu administraţia locală şi am solicitat tot timpul documente de interes public despre activitatea acesteia. Am sesizat Agenţia Naţională de Integritate în patru cauze privindu-l pe primar. Puteau să se lege de mine, să spună orice de mine, dar nu trebuiau să se lege de copilul meu”, ne-a spus Bogdan Marica. Potrivit acestuia, hârtiile denigratoare au fost puse la porţi, pentru ca oamenii să le vadă. “Hârtiile erau împrăştiate peste tot prin centru, erau foarte multe. La noi se întâmplă multe lucruri, nu numai asta”, ne-a spus un localnic la vizita reporterilor noştri în comună. O altă persoană ne-a relatat că a găsit hârtiile chiar şi pe “ţarna” Călimanului, pentru a le vedea şi oamenii care îşi duc animalele la păscut. “Le-au împrăştiat prin toată comuna. Nu este normal să dai datele medicale ale copilului”, este de părere Vasile Nicoară. Bogdan Marica spune că l-a contactat pe primar pentru a-l întreba de ce au plecat documentele anchetei sociale din primărie. “Mi-a spus că nu ştie despre ce vorba. Apoi m-a sunat el şi m-a întrebat: “Ce, nu este adevărat?”, a afirmat Bogdan Marica.

“Ancheta nu e doar la Vidra”

Primarul Nică Micu de la Vidra a avut o atitudine nepotrivită şi atunci când a fost întrebat de reporterii Ziarului de Vrancea despre modul în care ancheta socială efectuată de angajaţii primăriei a fost folosită pentru a ataca o persoană. Iniţial a spus că punctul său de vedere este “uite aşa”, după care s-a înduplecat să dea o explicaţie înainte să îşi închidă telefonul. “Nu se ştie de unde a plecat, pentru că ancheta nu este numai la Vidra, dosarul pleacă la Focşani. Sănătate!”, a spus primarul din Vidra. Rămâne de văzut ce reacţie vor avea autorităţile statului faţă de acest grav caz de abuz instituţional. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
cetatean, acum 3469 zile, 2 ore, 7 minute, 32 secunde
Sa va fie rusine ca stergeti comentariile! Probabil v-a platit bine,ca de are cu ce primarul.
plecat din loc., acum 3469 zile, 2 ore, 11 minute, 28 secunde
Asta Ionut, baiatul primarului e cel care a rasturnat crucile prin cimitir, acum cativa ani?
cetateanul, acum 3469 zile, 2 ore, 35 minute, 22 secunde
Poate da DNA si pe la, Vidra sa vada de unde au primarul si fostul, secretar Rata suprafete imense de padure. Apoi daca acolo misti in front imediat esti luat in primre de camarila primarului.Chiar citeste integral
ALPop, acum 3469 zile, 9 ore, 24 minute, 39 secunde
Rusine primarului si fiului dinsului neinstruit, catel al prefecturii, trimis in controale fara finalitate ...
Ajx, acum 3469 zile, 9 ore, 26 minute, 5 secunde
Rusine primarului si fiului dinsului neinstruit, catel al prefecturii, trimis in controale fara finalitate ...
Bjx, acum 3469 zile, 9 ore, 27 minute, 59 secunde
Rusine primarului si mai ales "plodului" lui neinstruit ....
vidreanu, acum 3469 zile, 14 ore, 7 minute, 38 secunde
Sa fie trasi la raspundere angajati primariei solidar cu primarul,nu este permis sa apara prin comuna o ancheta sociala a unui copil cu probleme..
vidreanu, acum 3469 zile, 14 ore, 13 minute, 56 secunde
Sunt niste persoane fara caracter copii primarului.
NELA, acum 3469 zile, 11 ore, 26 minute, 25 secunde
NU E FRUMOS SI OMENESC SA JIGNITI COPII DL. PRIMAR.
, acum 3469 zile, 16 ore, 10 minute, 26 secunde
S-a terminat perioada de depunere contestatii de se considera presedintele obstii? Nu este prima data cand voi, cei de la Ziarul de Vrancea, publicati articole fara o eventuala verificare, ci citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.