Politică

Firava Opoziţie din CL Focşani stă la locul ei

Iulia Crețu
16 sep 2014 1343 vizualizări
Ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali de la un partid la altul, fără a-şi pierde mandatul, nu face schimbări de colorit politic la Consiliul Local Focşani, cel puţin deocamdată.

Anunţaţi în urmă cu două săptămani de prevederile OUG 55 de către secretarul municipiului, Eduard Corhană, consilierii nu au schimbat barca. Potrivit informaţiilor oficiale, pană în prezent, nici un consilier, fie el de la Putere sau din Opoziţie, nu a “trădat”, mai avand însă timp pentru aceasta. Cum de la PSD-UNPR este greu de crezut că va pleca cineva pentru a gusta painea neagră a Opoziţiei, este de văzut cată coloană verticală vor avea cei patru consilieri de la PNL, unde sunt caţiva apropiaţi ai deputatului Laurenţiu Ţigăeru Roşca, cel care a lăsat PNL pentru UNPR, dar şi cei din gruparea PNŢCD-PER-PDL. Aici, ţărănistul Lilian Ilie a anunţat că va colabora cu PMP, însă doar în cadrul alianţei pentru sprijinirea Elenei Udrea la preşedinţie, Ilie nepărăsind partidul istoric de care s-a ocupat în ultimii ani. De asemenea, presiune există şi asupra celor trei aleşi de la PP-DD, pentru a colabora mai bine cu PSD. Aceştia din urmă însă aşteaptă de vreme îndelungată ca Marian Oprişan să îşi amintească de ei şi să negocieze pentru cateva beneficii în guvernarea locală, după modelul central. CL Focşani numără 21 de consilieri, din care 11 sunt PSD-UNPR, patru PNL, trei PP-DD şi trei PNŢCD-PER-PDL. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3481 zile, 7 ore, 33 minute, 46 secunde
Nu e miza, PSD are tot ce-i trebuie asa ca nu mai cumpara centuriste de la alte partide. Curve ar fi in CL doar ca trebuie sa le si intrebe cineva.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.