Politică

Săpunaru invocă “echipa” în faţa ameninţării migraţiei primarilor

Iulia Crețu
2 sep 2014 1512 vizualizări
Cine ar putea fi vergile slabe din lanţul subţire al primarilor PNL-PDL din Vrancea care ar putea “deraia” spre PSD?Liberalii au 14 primari, în timp ce PDL numără alţi nouă.ACL se întalneşte cu aleşii de drepta în week-end, la Braşov

Liberalii se bazează pe spiritul de echipă şi pe faptul că primarii lor au mancat destul timp painea neagră a Opoziţiei în încercarea de a limita pierderile de aleşi locali prin Ordonanţa migraţiei pe care a pregătit-o Guvernul Ponta. Legea, dacă ar fi validată, ar da posibilitatea primarilor şi consilierilor judeţeni sau locali ca, în 45 de zile, să se plimbe de la un partid la altul fără a-şi pierde mandatele. Co-preşedinte al ACL Vrancea, deputatul PNL Nini Săpunaru spune că nu-şi forţează primarii în niciun fel să stea lipiţi la PNL sau la PDL, dar nu este sigur că din acest război cu PSD va ieşi cu toţi primarii. În Vrancea, PNL are 14 primari, în timp ce PDL numără alţi nouă. “Nu-i forţăm cu nimic pe primari, nu-i punem să semneze niciun angajament. Noi zicem că suntem o echipă şi, slavă Domnului, am stat destul de mult timp în Opoziţie ca să ştim cum este. Ce le poate oferi PSD-ul? La ce să plece, că bani nu au. Dar, în politică, niciodată nu poţi fi sută la sută sigur, nu pot să bag mana în foc. Cred că vor fi mai puţine plecări de la noi decat de la alţii. Nu cred că primarul din Mărăşeşti va pleca la PSD. Rezultatele slabe la alegeri s-au cauzat şi unei slabe implicări parlamentare în Colegiu. Nu ştiu ce va fi la PDL, este posibilă o plecare, dar nu bag mana în foc”, ne-a spus Nini Săpunaru, şeful PNL Vrancea.

UNPR l-ar putea racola pe primarul de la Mărăşeşti

La finalul săptămanii, toţi aleşii locali ai ACL vor participa la o întalnire de lucru la Braşov, pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale, cand democraţii şi liberalii trebuie să tragă pentru Klaus Iohannis. Cat despre bănuielile de trecere la PSD ale edililor de dreapta, rezultatele la europarlamentare ar putea fi un barometru. De asemenea, există suspiciuni asupra edilului de la Broşteni, Ion Alanei, venit la liberali de la PSD, că ar putea reveni la partidul de unde a plecat la alegerile din 2012. De asemenea, în ciuda faptului că Săpunaru nu crede că edilul din Mărăşeşti, Valerică Chitic, ar putea fi reorientat, deputatul omite faptul că acolo este inima Colegiului Mărăşeşti, cu doi deputaţi UNPR, Neagu Murgu şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca, care l-ar putea racola. Restul edililor nu ar da semne de “ducă”. Cat despre scenariul potrivit căruia primarii PSD să migreze la Opoziţie, acesta este extrem de SF. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ana , acum 3522 zile, 8 ore, 6 minute, 35 secunde
din betie se trezeste ,dar din prostie ( asa cum sint cei care dau comentari )BA. Va este frica de el ,de aia il criticati mereu .Asta nu prinde la cititori dar mai ales la electorat.
mircea, acum 3522 zile, 19 ore, 20 minute, 25 secunde
De la Alanei te poti astepta la orice si asta pentru faptul ca el nu poate judeca limpede ,deoarece el este tot timpul ,,matrafoxat" daca pleaca e o bucurie pentru PNL,dar sa nu aiba vreo citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.