Politică

Merchea nu acceptă să facă public contractul de management

Iulia Crețu
1 sep 2014 1503 vizualizări
Obişnuit cu secretele, directorul general ENET spune că nu vrea să dea publicităţii contractul său de mandat.Firma de recrutare Success Hr Expert anunţă că procesul de selectare a membrilor CA nu s-a încheiat

Directorul SC ENET SA Focşani, Manole Merchea, face puţină lumină în declaraţia de avere, dar ţine în continuare la loc ferit contractul său de mandat, act care prevede indicatori de performanţă şi ideile de redresare a societăţii pentru care liberalul a fost considerat cel mai bun candidat pentru ocuparea conducerii societăţii de termoficare din oraş. Deşi contractul a fost cerut, în repetate randuri, de consilierii locali, indiferent de culoare politică, Merchea nu este de acord să-l facă public. Decizia sa de a ţine în sertar aceste lucruri se încadrează în modul general lipsit de transparenţă în care a condus ENET de cand a venit în fruntea fabricii de căldură în vara anului trecut. Într-un răspuns trimis Ziarului de Vrancea, Merchea nu este de acord să îl dea publicităţii. “Contractul de mandat reprezintă acordul de voinţă încheiat între operatorul economic, reprezentat de consiliul de administraţie şi directorul general al societăţii, iar indicatorii de performanţă fac parte integrată din acesta. Plecand de la prevederea legală că un contract poate fi făcut public numai cu acordul părţilor şi întrucat directorul general nu a acceptat acest fapt, nu putem oferi mai multe informaţii despre acest subiect”, ne-a transmis Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvant al societăţii de termoficare.

CA-ul are nevoie de completare

Nicio informaţie suplimentară nu am aflat de la ENET nici despre procesul de recrutare şi înlocuire a membrilor PNL din Consiliul de Administraţie al ENET. Odată cu plecarea liberalilor de la guvernare, din USL, s-a produs şi ieşirea a trei membri, susţinuţi de PNL, adică Mărioara Ciorici, Ciprian Epure şi Vasile Dobre, din forul de conducere al ENET. În urmă au rămas numai doi membri susţinuţi de PSD, partid care ar trebui să completeze acum formula, dar şi şeful liberal Manole Merchea. “În ceea ce priveşte recrutarea membrilor Consiliul de Administraţie vă comunicăm că aceasta este în sarcina companiei S.C. Success Hr Expert S.R.L. şi deci nu vă putem da informaţii despre stadiul procesului de angajare”, se mai arată în răspunsul ENET. De la firma respectivă am aflat că procesul de recrutare încă nu s-a fnalizat, deşi data limită de depunere a dosarelor candidaţilor a fost luna iulie. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.