Politică

VIDEO!!!!Nicu Tănase a fost ales preşedintele PMP Vrancea

Iulia Crețu
10 aug 2014 2791 vizualizări
Deputatul Secară, “uitat” de organizaţia de unde a dezertat.La alegerile de ieri de la pranz au participat 186 de delegaţi cu drept de vot, majoritatea fiind tineri.Adjuncţii lui Nicu Tănase sunt Costică Stelescu şi Ion Brăileanu.Tănase le-a mulţumit unor primari democrat liberali pentru sprijinul electoral şi l-a omis pe deputatul Secară, plecat din partid de vineri.Fără banii deputatului, Fundaţia Mişcarea Populară nu mai are sediu la Focşani, fiind mutată la Ţifeşti

186 de delegaţi cu drept de vot au ales ieri la pranz conducerea PMP Vrancea. Organizaţia va fi condusă de Nicu Tănase, preşedinte, şi de Costică Stelescu – secretar general şi de Ion Brăileanu – secretar general adjunct. Din conducere nu face parte deputatul Florin Mihail Secară, care şi-a dat demisia din PMP vineri, 8 august. La alegerile de ieri, care s-au desfăşurat la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focşani a participat şi Cristian Petrescu, secretarul general al PMP. Şefia PMP a fost adjudecată, fără a avea contracandidat, de Nicu Tănase, cel care a condus interimar organizaţia în ultimele şase luni. Acesta a mulţumit unor primari democrat liberali pentru rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare, care au plasat PMP Vrancea peste media naţională. Tănase a omis să facă vreo referire la Secară, care a “dezertat” din partidul lui Traian Băsescu după ce a pozat într-un apropiat al Elenei Udrea, şefa PMP la nivel naţional. “Am venit la conducerea acestui partid cu şase luni în urmă. În perioada martie-august 2014 am reuşit să aduc peste o mie de adeziuni. Rezultatul muncii s-a văzut la alegeri, cand am reuşit 7,14% în Vrancea şi 10,43% în Focşani, peste PDL şi PNL. Mulţumirile mele speciale se îndreaptă către primarul Gabriel Postolache, primarul de la Ţifeşti, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, către Sorin Robu de la Panciu, primarilor de la Campineanca, Năruja şi Urecheşti, dar şi echipei de la Focşani, care a scos un rezultat extraordinar”, a spus Nicu Tănase.

Tănase a uitat de… Secară

Prezent ieri la Focşani, Cristian Petrescu a precizat că PMP trebuie să se bată pentru a-l duce pe prezidenţiabilul Cristian Diaconescu pană în turul doi al alegerilor. Acesta a remarcat potenţialul pe care PMP îl are în Vrancea şi a făcut şi o scurtă referire la deputatul Florin Secară, omis intenţionat sau nu de Tănase. De altfel, anterior plecării lui Secară din PMP existau informaţii că acesta ar fi vrut să candideze la conducerea judeţenei. Cum la Vrancea n-a găsit susţinere, ar fi încercat la conducerea PMP sector 1 Bucureşti, unde nici aici n-ar fi fost dorit. “Felicitări pentru un rezultat neaşteptat într-un judeţ foarte greu, nu este uşor să te baţi cu un PSD la guvernare şi să îi ai competitori pe cei din PNL şi PDL. Pentru rezultate ar trebui să îi mulţumim chiar şi domnului deputat Florin Secară, cel care de două zile nu mai face parte din echipa noastră”, a spus Petrescu. Acesta a mai completat că era la sediul PMP în Bucureşti cand Secară şi-a înaintat demisia şi a spus că deputatul nu a dorit să comenteze motivele plecării, spunand că “sunt personale”. Consecinţa plecării lui Secară, sediul Fundaţiei Mişcarea Populară din Focşani, pe care acesta îl susţinea financiar, a fost închis, activitatea fiind mutată la Ţifeşti, comuna păstorită de preşedintele Fundaţiei, Gabriel Postolache.

PMP trebuie să anunţe candidaţii la localele din 2016

În altă ordine de idei, Petrescu a adus în atenţia pemepiştilor vranceni modelul de succes în politică al mentorului lor, preşedintele Traian Băsescu. “Cand a candidat la Primăria Capitalei, Traian Băsescu a pornit de la 4% şi a ajuns la 16%. Pentru Cristian Diaconescu, noi avem capacitatea de a creşte pentru un rezultat rezonabil, pentru o şansă reală de a intra în turul doi şi de acolo să caştigăm. Şansele noastre cresc cu atat de mulţi candidaţi pe partea dreaptă”, a mai spus secretarul general al PMP la alegerile de ieri. Acesta le-a transmis liderilor judeţeni ai partidului că ar trebui să fie desemnaţi cat mai repede candidaţii pentru alegerile locale din 2016. “Oamenii trebuie să fie foarte bine motivaţi pentru a intra în politică. Este bine să ştie fiecare ce-şi doreşte şi echipa să pună osul la treabă”, a încheiat Petrescu. De precizat că zăpuşeala de ieri de la pranz din sala mare a Ateneului Popular a făcut destul de grea conferinţa de alegeri a pemepiştilor, care stăteau mai mult pe afară, la o apă, pentru a face faţă căldurii. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ion, acum 3545 zile, 1 ora, 39 minute, 38 secunde
Succes D-lui Postolache,va asteptam in fruntea PMP-ului
ion, acum 3545 zile, 1 ora, 41 minute, 57 secunde
aaa
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.