Politică

Municipalitatea face muzeu virtual pentru Focşani, din bani europeni

Iulia Crețu
23 apr 2014 789 vizualizări
Totul, în cadrul proiectului “Focşaniul în imagini”

Primăria Focşani intenţionează realizarea unui muzeu virtual despre tot ceea ce înseamnă oraşul de pe Milcov. Pentru acest proiect “s-a identificat posibilitatea finanţării prin intermediul mecanismului financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, pentru implementarea căruia a fost semnat un Memorandum de înţelegere între Regatul Norvegiei, Republica Islanda, Principatul Liechtenstein şi Guvernul Romaniei, 2009-2014”, după cum se arată în proiect. Valoarea investiţiei pentru “Focşaniul în imagini” este de 273.744 lei, bani cu care vor fi plătiţi experţi în achiziţii, cultură sau financiari, dar şi un manager de proiect. Se va realiza, de asemenea, un muzeu virtual şi se vor tipări 2.000 de pliante şi 1.000 broşuri în tema proiectului, în valoare de 26.040 lei. Municipalitatea îşi explică demersul cultural digitalizat prin faptul că “au fost identificate nenumărate mărturii istorice, documente, obiecte diverse, unele în patrimoniul Muzeului Vrancei, al Arhivelor Naţionale, filiala Vrancea, al altor instituţii de cultură sau chiar persoane particulare. Totodată există încă destule imobile cu valoare de patrimoniu, unele reabilitate, altele aflate în proces de reabilitare. Din păcate, există şi destule care se află în proces de degradare continuă, proces accentuat şi de manifestările seismice din zonă”, se arată în motivarea de la mapa aleşilor, care ar trebui să voteze maine participarea la acest proiect. Prin înmagazinarea în format electronic a bunurilor de patrimoniu, se va crea şi o bază de date care va cuprinde cărţi, imagini şi fotografii, corespondenţă, stampe vechi. Din păcate pentru municipalitatea de pe Milcov, acest demers de refacere a ceea ce înseamnă Focşaniul vechi a fost început de pasionaţi, persoane particulare, aşa cum sunt numite de primărie. Dar, mai bine mai tarziu decat niciodată. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.