Politică

Curtea unui liceu, amenajată cu ajutorul copiilor cu sindrom Down

Ziarul de Vrancea
17 apr 2014 1115 vizualizări
în cadrul proiectului vor fi organizate cursuri nonformale legate de respectul faţă de natură şi mediul înconjurător

Copiii afectaţi de sindromul Down se implică în amenajarea curţii Liceului «G.G. Longinescu» din Focşani, în cadrul unui proiect intitulat «Focsani UP Nature», derulat de Asociaţia ABC Down pană pe 25 august, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania. Proiectul se va finaliza, aşa cum transmite managerul acestuia, Decebal Negoiţă, cu amenajarea în curtea Liceului Tehnologic „G.G. Longinescu” a unei mini grădini botanice care va conţine diferite specii de arbori şi arbuşti, vegetaţie ierboasă şi diferite soiuri de flori. Se doreşte construirea unor alei pietonale şi amplasarea trunchiuri de copac în care se vor planta flori. De asemenea, va fi construit şi un labirint din gard viu, vor fi amenajte mici spaţii de odihnă şi recreere din trunchi de copac, vor fi amplasate cuiburi şi hrănitoare pentru păsări, astfel încat copiii să înveţe despre biodiversitatea specifică zonei urbane. Copiii cu sindromul Down vor fi ajutaţi de elevii Liceului „G. G. Longinescu”, care îi vor îndruma şi pe cei ai Grădiniţei 15, participanţi şi ei în proiect, cum să planteze şi să îngrijească plantele, dar şi cum să protejeze spaţiile verzi. „Grupul suport care va avea sarcina de a întreţine acest spaţiu şi după reamenajare, va fi format atat din elevi ai liceului cat şi copii de la Asociaţia ABC Down şi de la Grădiniţa nr 15”, transmite Decebal Negoiţă. Potrivit acestuia, pe durata implementării proiectului vor fi organizate cursuri nonformale legate de respectul faţă de natură şi mediul înconjurător. „Dorim să arătăm celor din jur cat de valoroşi sunt copiii şi tinerii care sunt diagnosticaţi cu Sindrom Down. Vrem să arătăm că iubesc natura şi frumosul şi au capacitatea să creeze, să îngrijească şi să dăruiască oamenilor şi comunitatii un spatiu verde. De asemenea, se urmăreşte responsabilizarea şi sensibilizarea comunităţii locale şi a participanţilor prin derularea unei campanii de conştientizare a importanţei spaţiilor verzi în menţinerea echilibrelor ecosistemice şi a biodiversităţii din mediul urban”, mai transmite Decebal Negoiţă, preşedintele Asociaţiei ABC Down. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.