Home | Politică | Comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, avansat la gradul de general

Comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, avansat la gradul de general

Publicat de 4745 vizualizari 7 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Generalul Virgil Ovidiu Pop, comandantul Brigăzii 282 Generalul Virgil Ovidiu Pop, comandantul Brigăzii 282

Virgil Ovidiu Pop a fost avansat de la gradul de colonel la gradul de general cu o stea la doar cateva luni după preluarea conducerii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Focşani

Comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” Focşani, Virgil Ovidiu Pop, a fost avansat la gradul de general cu o stea. “În temeiul art.94 lit.b şi ale art.100 din Constituţia Romaniei, republicată, ale Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, cu modificările ulterioare, avand în vedere propunerea ministrului apărării naţionale şi Hotărarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr.20/2014, preşedintele Romaniei decretează - articol unic – Domnului colonel Pop Ovidiu Virgil i se acordă gradul de general cu o stea”, este mesajul care anunţă noul grad al comandantului din Focşani. La ceremonia de avansare în grad de ieri a participat şi comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, general de  brigadă dr. Lucian-Petrică Foca, care a dat citire Decretului prezidenţial de  avansare în grad. Virgil Ovidiu Pop a fost avansat de la gradul de colonel la gradul de general cu o stea la doar cateva luni după preluarea conducerii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Focşani. Acesta a fost numit în luna ianuarie comandant al Brigăzii 282, la ceremonia de numire în funcţie participand şi generalul – maior Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre. Comandantul Brigăzii 282 din Focşani a participat de-a lungul anilor în misiuni externe în Kosovo şi Afganistan. A fost decorat cu amblema de Onoare a Forţelor Navale, emblema de merit "Acţiuni Umanitare" clasa I, semnul onorific "În Serviciul Patriei" pentru 20 de ani de activitate, medalia "Crucea comemorativă pentru misiuni de menţinere a păcii - Kosovo" a Republicii Italiene, emblema de Onoare a Logisticii, emblema de merit "În Slujba Păcii" clasa I, emblema de Onoare a Forţelor Aeriene, emblema de Onoare a Forţelor Terestre etc.. (Raluca MANOLACHE)

Subscribe to comments feed Comentarii (7 publicate)

avatar
Mihai Papuc 19-07-2014
@danb: Ovidiu Pop era colonel din 2010. O avansare de la colonel la general in 4 ani de zile nu e nimic extraordinar, ba cam aceasta este regula pentru cei care merita, intr-adevar, aceasta avansare. Si cred ca CV-ul sau dovedeste ca merita acest lucru cu prisosinta: http://www.roarmy.ro/de-la-regimentul-30-garda-la-brigada-282-infanterie-colonel-ovidiu-virgil-pop/

Dincolo de CV-ul sau, oricine a avut onoarea de a-l cunoaste pe generalul Pop poate confirma ca este un comandant, un militar si un om de exceptie. Daca macar jumatate dintre generalii armatei romane i-ar semana am avea o armata extraordinara!
avatar
carcotashu' 02-04-2014
@Rezervistul: bah, il acuzi pe Chiorache ca a interzis "accesul"? In primul rand nu are calitatea, abilitatea legala! In al doilea rand, cei care "au percutat" la "sugestie" sunt pasibili de pedeapsa iar Matrozul de "trafic de influenta"! Imi exprim neincrederea in fata unor asemenea acuzatii dat fiind valul de procese/pedepse penale pentru acest gen de spete juridice! In fond, Popeye mai are cateva luni de mandat, nu si-ar juca libertatea pe chestiuni de nimic.

P.S. Oooo, Sindicatul Cadrelor Militare in Rezerva este o MAaaaaaRE POVESTE, cu pretentii nejustificate dar ramasa INCA (dar nu definitiv din fericire...) fara rezolvare! Timpul le va rezolva pe toate!... din fericire! :)))))
avatar
carcotashu' 02-04-2014
Matrozul este super-OK in aste vremi tulburi! Intr-o democratie "asezata" ar fi fost "nimeni"...

P.S. Sunt sigur ca nu ti se mai scoala **la din cauza lui Popeye... la fel ca oricarui doritor de s0!_!gere de **la, abonat la partidoiul de la putere. Idi0teii nu percep nuantele ideologice, arunca ineptiile in numele unei inteligente/intelepciuni care li se infatiseaza ca "Fata Morgana" ratacitilor deserturilor!... :))))))
avatar
Rezervistul 02-04-2014
Faptele sale confirma ca are sprijin politica.In urma cu nici o saptamana a interzis accesul in Casa Armatei a unor cadre militare pe motiv de apartenenta la SCMD.Se cunoaste faptul ca sindicatul rezervistilor nu este agreat de mai marii momentului.A avut astfel ocazia de a-si exprima solidaritatea si atasamentul fata de cei care nu-i tolereaza pe fostii sai colegi.
avatar
Militarul onest 02-04-2014
Argumente pro si contra vizavi de DANB:E o mare nemernicie sa afirmi ca TOATA ARMATA e o gasca de hoti,curvari si turnatori si din acest pdv moderatorul ar fi trebuit sa limiteze cel putin daca nu sa refuze sa posteze un asa comentariu.Dar nu putem cunoaste cate circumvolutiuni au toti cititorii ziarului...Pe 24 martie au fost avansati"fara numar"generali de la SRI.E ceva anormal in asta,oamenii au cu siguranta niste realizari in cariera?!Ca si Virgil Pop,un om cu scoala la zi,destept,ambitios si cu o cariera remarcabila pina acum.Ca a fost adus in Bucuresti si numit comandant la Regimentul 30 Garda peste capul generalului Spusu(unul din conducatorii "de facto"ai Armatei de mai mult timp)spune desigur multe.In Bucuresti se stia ca "are spate"la nivel inalt si iata ca a venit confirmarea! Per a contrario,col.Ivan Raileanu,un infanterist cu sange kaki,care a lucrat in Regimentul de Garda peste 25 de ani(de la terminarea scolii militare pana la gradul de lt.colonel)si care cunoaste fiecare centimetru patrat din cazarmile Bucurestiului unde asigura paza va iesi aproape sigur colonel la pensie,desi meritele sunt evidente.Dar nu suficiente..
avatar
02-04-2014
La fel a obttinut si celmaimare vice de la cj gradul de general, tot de la basescu si tot pentru aceleasi merite pe care le spune danb. Acum a trecut in tabara cealalata, e la putere, astia nu au caracter.
avatar
danb 02-04-2014
Pe vremea cand romanii erau oameni adevarati si nu slugi, ostasii erau avansati pentru ceva deosebit, pentru o fapta de eroism, pentru un serviciu adus tarii. Astazi slugile basiste sunt avansate doar pentru ca exista permanent in dosul lui Basescu si dau cu barfele pe care la asculta pe telefoanele romanilor la codoasa natioanala, Traian Basescu. Totusi ce dracu a facut dom'le nenea asta ca sa-l avansezi peste noapte si sa-l umpli cu bani furati din impozitele platite de romani ? Razboaie nu am avut cu nimeni, nu a invins pe nimeni. Deci singurele merite ca dealtfel toti generalii lui Basescu nu pot fi decat furtul din patrimoniul armatei sau datul cu informarea la Basesc. Halal armata, o gasca de (CENZURAT)
total: 7 | afişare: 1 - 7

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sfinții Ierarhi Marturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif din Maramureș; Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin de la Durostorum
Calendar catolic: Ss. Fidel din Sigmaringen, pr. m. *; Maria a lui Cleofa şi Salomea; Egbert, călug

Maxima zilei: „Pentru orice rău există două leacuri: timpul şi tăcerea.” — Alexandre Dumas
    

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5441 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 2456 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail