Orașul Panciu

Panciu isi promoveaza turistic beciurile si manastirile

Mihaela Beșleagă
25 mai 2011 2683 vizualizări
Proiectul Traditie si spiritualitate panceana este cofinantat din fonduri europene si are o valoare de 250.000 euro

Orasul Panciu vrea sa se transforme intr-un nod turistic, prin implementarea unui proiect pe bani europeni, care are drept scop valorificarea obiectivelor turistice. Ieri, la Casa de Cultura din Panciu a fost lansat proiectul "Traditie si spiritualitate panceana", cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 , Axa prioritara 5 "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului". Obiectivele specifice ale proiectului constau in promovarea obiectivelor turistice Manastirea si Schitul Brazi, care cuprinde si Paraclisul Schitului Brazi, Schitul "Sfintul Ioan Botezatorul", beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Stefan, apartinind SC Veritas, Beciul Vladoianu si promovarea mestesugului vinului. "Acest proiect are drept scop promovarea tuturor obiectivelor din oras inscrise in patrimoniul national , indiferent in administrarea cui sint. Noi le punem in valoare, intrarea si vizitarea acestor obiective tine de cei care le administreaza", a declarat primarul Ion Petre. Urmatorul pas in proiect este organizarea unei licitatii pentru angajarea unei firme specializate pentru activitatile de publicitate. Pentru promovarea acestor obiective turistice vor fi organizate o serie de evenimente, cum ar fi Festivalul de pictura religioasa care are loc la Schitul Brazi, Drumul vinului "" Festival traditional pancean, Tirgul Martisorului sau Festivalul colindelor de Craciun. De asemenea, se vor crea trei locuri de munca la Centrul de Informare si Orientare Turistica Panciu, se va realiza o pagina web cu informatii despre obiectivele turistice din oras, un film documentar, dar se va participa si la sase tirguri turistice nationale si internationale. Pancenii vor sa sporeasca astfel circulatia turistica in zona cu 60%. Valoarea proiectului este de aproape 1 milion de lei, adica 250.000 euro, valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 670.000 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 102.375 lei, iar co-finantarea beneficiarului este de 15.750 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, incepind cu 17 februarie 2011. La Panciu sint in prezent in implementare 22 de proiecte. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 5 ore, 18 minute, 21 secunde
Lamuriri in ceea ce priveste Schitul si Manastirea Brazi ... Stiu ca fostul schit, la reinfiintare a devenit manastire.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.