Orașul Panciu

Transport public local si energie solara la Panciu

Doina Ganea
6 apr 2009 1912 vizualizări
Pancenii ar putea calatori in viitor cu microbuzele dintr-un cartier in altul

Primaria Panciu a depus la finele lunii martie o serie de proiecte la Agentia de Dezvoltare Sud-Est, care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), Axa prioritara 3, poli de crestere urbana. PIDU orasului Panciu cuprinde cinci proiecte si are o valoare totala de 5,6 milioane de euro. Primul proiect vizeaza reabilitarea strazilor, al doilea proiect se refera la extinderea si modernizarea zonelor verzi, in special a celor dintre blocuri. Edilii isi mai doresc de asemenea un transport public urban in oras, motiv pentru care au elaborat un proiect care are in vedere modernizarea transportului prin achizitionarea a doua microbuze, crearea unui numar de patru trasee si 22 de statii de oprire. Destinatiile microbuzelor vor fi cele cinci cartiere ale orasului: Satu Nou, Neicu, Dumbrava, Crucea de Jos si Crucea de Sus. Potrivit primarului Ion Petre, statiile de autobuz nou create vor fi luminate cu energie produsa de panourile solare care vor fi montate pe acoperisul acestora. De asemenea, in aceeasi nota modernista, edilii vor sa supravegheze zonele aglomerate ale orasului prin camere video. "Dorim sa monitorizam zonele aglomerate, cele in preajma scolilor. In plus, ne gindim si la citeva panouri digitale care sa contina informatii utile din administratia noastra locala", ne-a declarat primarul. In afara de Primaria Panciu si primariile municipiilor Focsani si Adjud au depus la ADR S-E Braila PIDU-uri asemanatoare, care au ca teme comune infrastructura rutiera, spatiile verzi si montarea de sisteme video. Din cele 11 proiecte depuse pina acum la ADR, trei sint numai din Vrancea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 51 minute, 22 secunde
Domnului primar al orasului Panciu pt initiativa si n-ar fi rau ca si D-l Vlase (primar al orasului Marasesti)sa atraga niste investitori.O zi buna .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.