Opinii

Oprişan Preşedinte!

Dan NICHITA
12 nov 2013 3470 vizualizări
Pare o glumă dar nu e deloc. În mintea baronală a încolţit această idee. Cei care nu ştiu personajul şi profilul său sau cei pentru care istoria reprezintă doar o ciorbă cronologico-evenimenţială cu siguranţă o vor trece în registrul poantelor de conjunctură. "Dacă nimeni nu doreşte să candideze la Preşedinţie din partea PSD, o să candidez eu şi o să-l propun prim-ministru pe Nini Săpunaru, conform acordului USL", a spus în glumă Oprişan. Cam aşa a relatat toată presa prezentă la întalnirea conducerii PSD de la sfarşitul săptămanii. Pentru o mai bună reflecţie, vă ofer un pic de context istorico-psihologic.


Istoric: Ţărişoara asta a mai fost condusă ca o feudă de un ucenic de cismar. Cartea nu i-a plăcut, puterea da! În general şcoala vieţii, cea învăţată pe stradă. “Aparatcik” tenace, a urcat toate treptele în partid. În tinereţe prin preajma sau chiar în puşcărie. Peltic, limbaj de lemn cat cuprinde. Niciodată luat prea în serios, mereu promovat. Necesar în lupta politică pentru tupeul neţărmurit şi lipsa de scrupule. Fidel doar cat să îşi atingă scopul. Dacă nu îi mai erai folositor în drumul spre parvenire erai îndepărtat pentru că ai fost martorul micimii lui. Manifestare a complexului de inferioritate. S-a înconjurat de tot felul de semianalfabeţi, lingăi, ahtiaţi după titluri universitare. Viclenia luată drept inteligenţă. Personaj incolor, inodor lipsit de orice fărîmă de umor.
Psihologic: I-a reuşit totul pană acum. Cine credea în 1994 că Oprişan va fi şeful PSD? Sau al Consiliului Judeţean? Poate doar fratele lui Miron (Mitrea). Sau că va fi vicepreşedinte naţional al PSD? E chiar şi preşedinte, doar că peste preşedinţii de CJ-uri din ţară. Un fel de şef al baronilor. Delegaţii pe afară, recepţii, covor roşu la picioare. Discursuri oficiale. Nu e puţin. Toată lumea la partid ştie că e şi mai inteligent şi mai bun organizator decat Prostănacul (Mircea Geoană), adică fostul candidat din partea PSD la prezidenţialele din 2009. De ce nu el? Ar mai fi doar un simplu pas de făcut pentru ca visul să se transforme în realitate. Trebuie încercat, căci încercarea moarte n-are. Dacă nu iese acum, nu-i nimic, obişnuim lumea cu ideea. Şi poate că odată, noul frăţior Liviu Dragnea îl va împinge în luminile rampei spunandu-i “Mariane, eşti cel mai bun!”.
Din punctul de vedere al lui Oprişan singura chestie glumeaţă e aia cu Nini prim ministru. A băgat-o aşa, la acoperire, perdea de fum. Ce ziceţi, e bună?
În rest, ia mai gandiţi-vă.

 

 Dan NICHITA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Carina, acum 3810 zile, 16 ore, 3 minute, 34 secunde
Tara asta are nevoie de oameni ca Marian Oprisan! Dupa cum chiar voi ati enumerat mai sus, v-a intrecut toate asteptarile: seful PSD, vicepresedinte PSD la nivel national, presedinte CJ, presedinte citeste integral
Nechita, acum 3810 zile, 18 ore, 21 minute, 27 secunde
Bre danutze nechita, cu d mic, mata scrii editoriale la ziarul in care sotia mata e redactor sef si iti dai cu parerea vis a vis de lumea politica din judet. Cine esti dumneata acu`?:) Zero barat? citeste integral
, acum 3810 zile, 20 ore, 47 minute, 22 secunde
E adevarat tara a fost condusa de un ucenic de cismar si acum se vrea de un portofel .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.