Opinii

“Statul poliţienesc” de la Tulnici

Corneliu Condurache
2 sep 2012 4642 vizualizări
Între ştirile locale de top din săptămana trecută s-au numărat, fără îndoială, cele referitoare la ancheta derulată la Obştea Tulnici

Formula generală, rostită într-un limbaj de lemn de tip nou ar putea fi, în cazul cu pricina, una de tipul: ”Instituţiile statului îşi fac datoria!”. Lucru care dealtfel s-a şi întamplat şi va continua să se petreacă. Cum s-a văzut şi auzit însă, pe fondul acuzaţiilor celor anchetaţi, aceştia susţin că este vorba de “reglări de conturi politice, comandate de la Focşani”. Se ştie că la Tulnici se duce o luptă dură pentru acapararea puterii politice şi financiare începand de anul trecut, după decesul într-un tragic accident a fostului primar PSD, Vasile Aguridă. Omul de încredere al acestuia, ajuns şeful Obştii Tulnici, Alin Olteanu, a intrat în menţionata bătălie pentru putere împreună cu alţi caţiva consilieri locali foşti aleşi pe listele PSD, dar trecuţi cu arme şi bagaje în tabara PDL. Printr-o “coincidenţă”, tocmai  ei sunt cei anchetaţi acum şi acuză presiuni politice din partea PSD, aflat la putere. Imputările concrete vehiculate: “stat poliţienesc” şi “utilizarea cătuşelor în lupta politică” seamănă leit în situaţia de faţă cu cele pe care adversarii i le adresează de ceva vreme cu vehemenţă lui Traian Băsescu. În politică însă, cum se poate constata cel puţin la Tulnici, în Vrancea, zicala “ Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face!” nu pare a avea cine ştie ce valabilitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.