Home | Opinii | Alergăm printre vise

Alergăm printre vise

Publicat de 489 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Iuliana Prunilă-Negoiţă:Alergăm printre vise Iuliana Prunilă-Negoiţă:Alergăm printre vise

Odată veniţi pe această lume învăţăm să descoperim, să zâmbim, să alergăm şi mai apoi, să visam...


De mici, ne dorim o jucărie şi visam că într-o zi ne vom juca cu ea.
Apoi odată cu înaintarea în vârstă se schimbă şi visele noastre. Când suntem elevi visam să absolvim un liceu  şi o facultate bine cotate sau/şi vacanţe cât mai frumoase. În adolescenţă visăm familia pe care o vom avea sau cariera pe care o vom îmbrăţişa etc. La maturitate, se schimbă, firesc şi natura viselor noastre. Constant e că întreagă noastră viaţă alergăm pentru a ne împlini visele.
Pe unele dintre ele vom reuşi să le atingem... Altele, simţim că oricât ne-am strădui se îndepărtează tot mai mult de noi. Iar la unele renunţăm noi înşine, simţind că nu ne mai reprezintă.
  Cu cât luptăm mai mult pentru realizarea unui vis cu atât împlinirea lui ne face mai fericiţi dar, din păcate sau poate, din fericire, noi oamenii suntem precum atleţii, nu ne putem opri din alergat, aşa că un vis împlinit devine doar o cursa câştigată care ne face mai devreme sau mai târziu să ne dorim câştigarea unei curse şi mai importante, ne făurim astfel un alt vis spre care să ne îndreptăm.
Atunci când nu reuşim să realizăm un vis ni se pare că edificiul întregii noastre existenţe se prăbuşeşte... Soarele parcă nu mai străluceşte pentru noi  iar florile parcă nu mai au acelaşi parfum...şi cu toate acestea, aşa cum un atlet după o cursa pierdută reuşeşte să se adune şi să se pregătească pentru a lua startul într-o altă cursă, aşa şi noi reuşim să ne înălţăm şi să ne clădim un alt vis, un alt ţel.
  Visele, aceste proiecţii ale dorinţelor noastre cele mai intime dau farmec şi frumuseţe vieţii noastre dacă sunt în concordanţă cu capacităţile noastre. Împlinirea lor poate da aripi şi ne poate face să creştem ca indivizi. Pe când construirea unor vise imposibil de realizat de noi că indivizi ne poate face să ne considerăm înfrânţi ai sorţii.
  De noi depinde totul...
  Aşadar nu va temeţi să visaţi şi... să aveţi alergare uşoară!

 

Iuliana Prunilă-Negoiţă


Articol preluat de pe Blogul Iuli-Anei

 

Colaborator al Ziarului de Vrancea ,Iuliana Prunilă-Negoiţă  este autoarea unui blog în care scrie despre problemele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi persoanele cu dizabilităţi,   http://iuli-ana.blogspot.ro, dar face parte şi din echipa unui site destinat, de asemenea, persoanelor cu dizabilităţi: www.dizabil.eu.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.03
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox:
30    D        Sfantul Apostol Iacov - Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3


Calendar catolic:
30     D    † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.


Maxima zilei: „În politică, prostia nu e un handicap” Napoleon Bonaparte (15.08.1769-05.05.1821) lider politic, general, Împărat al Franţeiţ

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5333 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1453 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail