Home | Opinii | Domnule Președinte, sper să facem pace!

Domnule Președinte, sper să facem pace!

Publicat de 841 vizualizari 8 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Rareș Chinescu-Domnule Președinte, sper să facem pace! Rareș Chinescu-Domnule Președinte, sper să facem pace!

Cum sună: “Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” sau ”Patria este norodul iar nu tagma jefuitorilor!”?

    Sună bine. Te cam pun la respect asemenea citate. Deja declarantul s-a poziționat onorabil undeva la înălțime, stabilind ierarhia, susținând că e fie omul bun, fie norodul. Respiră patriotism, seriozitate, adâncime.
Citatele  tronează amenințător patetic pe frontispiciul vreunui blog, ziar sau  încep plin de jelanie  vreun comentariu sau articol. Revoluționarii ăștia sunt  foarte informați, siguri pe ei, fermi și  întotdeauna dau cu tine de pământ dacă simt că ești în contra curentului patriotic. De prisos să vă spun că eu mereu eram, și sunt și acum, Șarpele, carecând îți iasă înainte, dai cu ciomagul de-l lovești, ca să-ți aperi viața”. 
Dar asta chiar nu este un capăt de țară, doar constat firea umană. Firește, nu mă îndoiesc că mulți dintre ei se consideră oameni buni și empatici cu poporul, oameni care se mișcă tocmai ca răul să nu triumfe. Care, cum și cât de mare sau mic sunt răul și tagma jefuitorilor este altă discuție.
     Trist și foarte actual este însă alt citat celebru folosit, la fel, în exces, cu intenții educativ moralizatoare.
Mă uit zilele astea cum acuză destui pe Președinte că ar incita la ură și dezbinare, că el sigur este inițiatorul protestelor initiate, nu-i așa, de alții, adică de Soros, Tokes, multinaționale, corporatiști bine plătiți și francmasoni. Te și miri de ce se merge prin intermediar și nu se încearcă direct negocierea chiar cu Soros, Tokes, Coca-Cola, Vodafone, Marele Maestru al Marii Loji Tradiţionale şi Simbolice de Rit Scotian Antic.
Să revenim: omul nu vrea pentru ca noi să NE împăcăm!
Dar de ce nu mediază Președintele? De ce nu zice străzii să se ducă la culcare? De ce divizează el societatea?
Că doar domnul Dragnea i-a insinuat la finalul discursului din Parlament: ”Sper să facem pace, domnule Președinte!” Pacifist, domnul Dragnea, în niciun caz n-ar putea fi bănuit că-i piromanul care a dat foc la țară…
Eu cred că nu se poate face pacea dorită ÎN TERMENII LUI DRAGNEA  deoarece Iohannis NU ESTE liderul străzii, drept urmare ar fi trimis la plimbare dacă i s-ar năzări să facă pe șeful.
Și mai cred că domnul Dragnea nu stă bine cu  limba româna, el a vrut să spună de fapt :”Sper să dăm la pace, domnule Președinte!”
      Știți la ce alt citat celebru mă gândesc apropo de dorința domnului Dragnea?
La ăsta: Democraţia trebuie să însemne mult mai mult decât doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină.”
Un lup este domnul Dragnea, celălalt lup se dorește a fi Președintele.
Trist este că oamenii buni, norodul, oaia, în numele democrației, țipă din toți bojocii ca lupii să dea la pace.

 

Rareș Chinescu

Subscribe to comments feed Comentarii (8 publicate)

avatar
charlie 10-02-2017
Ma asteptam sa discutati despre respingerea de catre Curtea Constitutionala a contestatiilor facute de Presedintele Romaniei, C.S.M. si Avocatului Poporului legat de dreptul guvernului de a da ordonante si continutul acestora.Da stiu ce o sa spuneti:ca si astia sunt niste hoti asa ca nu se pune!!!!!
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-5
Report as inappropriate
avatar
Rareș Chinescu 10-02-2017
Șarli, ce omiți intenționat să spui este că au fost respinse pe formă, nu pe fond, adică nici nu au mai apucat să se uite ce scrie în ele. Primele două era previzibil că așa se va întâmpla, contestarea lor a fost un gest în extremis, singura cu adevărat utilă era sesizarea Avocatului Poporului, dar aia nu a mai fost analizată pentru că Ordonanța 13 fusese deja abrogată de Ordonanța ...14.
Manipulați...manipulați... până la urmă rămâne ceva...nu?
Ești avocatul hoților pro bono sau ai oarece interes?
avatar
danb 10-02-2017
Conform Art. 80 Alin 2 Constitutia Romaniei, Presedintele Romaniei exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.
Este evident ca Iohannis nu se achita de aceasta sarcina ci s-a situat intr-una dintre tabere si se implica in transarea conflictului in favoarea respectivei tabere.
Deci Iohannis faptic nu mai este presedinte, mai ramane sa se si oficializeze aceasta stare de fapt.
Spre deosebire de Presedintele Romaniei, cel care se ascunde sub pseudonomiul "Rares Chinescu" nu are nicio obligatie de mediere, de impartialitate sau de natura deontologica, asa ca articolele dansului trebuie citite in aceasta cheie, a lipsei oricarui gen de obligatie sau responsabilitate ci strict doar urmarirea intereselor personale.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-12
Report as inappropriate
avatar
leviathan 10-02-2017
dle danb,

mai lasati molfaiala asta cu "presedinte mediator" ca nu intelegeti nimic din ea.
Cand de o parte sunt romanii onesti, muncitori, care s-au saturat de hotie si borfasi, iar de partea cealalta sunt o liota de politicieni corupti pana-n maduva oaselor, care isi dau legi de uz propriu, dta ce parte ai vrea sa aleaga presedintele ?
Ce sa medieze, Iohannis ? Intre hoti si oameni cinstiti ? Intre miselie si onoare ?
Ce alternativa ar mai avea Iohannis decat sa ia partea celor care se opun hotiei ?
Ce se poate negocia, sau media, cu un borfas de talia lui Dragnea ?
Reply Thumbs Up Thumbs Down
12
Report as inappropriate
avatar
Rareș Chinescu 10-02-2017
Hitler a dat la pace cu Chamberlain în ce privește Regiunea Sudetă. Acesta din urmă, bucuros că a reușit să evite războiul, a declarat poporului englez la întoarcere: ”Eu cred că este pace pentru vremea noastră. Vă mulțumim din adâncul inimilor. Acum vă sfătuiesc să mergeți acasă, și să dormiți liniștiți în paturile voastre”.
Dar Hitler nu s-a mulțumit doar cu Regiunea Sudetă, în scurt timp Germania a invadat provinciile cehești Boemia și Moravia ocupând inclusiv Praga. Mai apoi a început Al Doilea Război Mondial.
Cam asta este cu datul la pace cu indivizi care nu au deloc de gând să facă pace.
În ce privește situația din România, Președintele poate încerca să ridice punți în societate, între cetățenii acestei țări, nu să medieze între hoț și victimă. Cum ar suna medierea: ”Voi furați mai puțin, că se vede, iar voi întoarceți capul când simțiți că dispare portofelul!?”
@danb
Să zicem că d-voastra va uitati de afara pe geamul case d-voastra si il vedeti pe șeful de post incercând să vă violeze fiica. Bateti in geam, alarmati vecinii, se face scandal. Seful de post zice: Bine mă, n-o mai violez. Ba se oferă chiar sa-i incheie nasturii de la bluza. D-voastra ce ziceti? E suficient? Poate omul să rămână in post și să-si vadă de treabă?
V-ar place să vină primarul să încerce o mediere?
avatar
danb 10-02-2017
Constat ca preocuparea dumneavoastra pentru lege este inexistenta, alaturi de o vasta necunoastere.
Cazul descris de dumneavoastra este infractiune si orice cetatean este indreptatit sa intervina activ pentru impiedicarea respectivei infractiuni.
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-7
Report as inappropriate
avatar
Rareș Chinescu 10-02-2017
Asta încearcă și cetățenii din stradă: să fie activ când simt o infracțiune sau o ”infracțiune a bunului simț”!
Cred că e prea târziu să stăm la gura sobei discutând filozofic ce și cum câtă vreme vor unii să ne ia țara cu totul.
avatar
Rareș Chinescu 09-02-2017
Cum să scapi de pușcărie: metoda Dragnea
de Lucian Boia


Se zice că ar avea stofă de dictator. Unii îl compară de pe acum cu Ceaușescu, pe alții îi neliniștește mustața. În realitate, ambițiile lui Liviu Dragnea sunt mult mai modeste. Omului nu-i surâde deloc perspectiva intrării la pușcărie. Acesta este marele lui proiect pentru România: să scape de închisoare, nici mai mult, nici mai puțin, și cum să scape altfel decât punând stăpânire pe țară și dând cu justiția de pământ. A muncit din greu ca să ajungă în fundătura unde se află acum. Și-a înlăturat mai întâi rivalii din Partidul Social-Democrat, unde a instituit un soi de dictatură. A reușit apoi să câștige alegerile, cu o ofertă, ce e drept, de nerefuzat. Le-a promis alegătorilor că o să îi scalde în bani, atât de mulți bani încât nici n-or să mai știe bieții oameni ce să facă cu ei. De unde această mană cerească? Din bugetul statului, doar nu din buzunarul propriu. Iar dacă bugetul nu o să reziste, să-i fie de bine. În schimbul acestei oferte mai mult decât generoase, nu a cerut mare lucru: doar să fie lăsat câteva momente, singur cu justiția, să o ciufulească puțin.

Odată alegerile câștigate, și în imposibilitate, din evidente motive de ordin penal, să se instaleze el însuși ca prim-ministru, și-a rezervat cel puțin plăcerea de a alcătui guvernul, el și numai el, și strict cu persoane de cea mai mare încredere. De mult se vorbește, dar mai mult se vorbește decât se face, de primenirea clasei politice. Acum, însă, da: dacă vreți primenire, o aveți din plin cu miniștrii guvernului Grindeanu. Unul mai nou decât altul, unul mai necunoscut decât altul. Să îi fi adus Dragnea de pe domeniul lui din Teleorman?

Grindeanu, ce să zic, îmi place, mai ales că vorbește una-două cu ”ca și”. Și chiar a nimerit-o când s-a autocaracterizat ”eu, ca și prim-ministru”. Și-a dat seama că ar fi o exagerare să se considere pur și simplu prim-ministru, e doar ” ca și prim-ministru”, cu alte cuvinte un prim-ministru surogat.

N-are rost să spun toată povestea, că doar o știm cu toții, ce a urmat emiterea faimoasei ordonanțe 13. Așa să fi ieșit la numărătoare sau i-au spus ei 13, intuind că avea să fie cu ghinion? Nu înțeleg de ce s-au chinuit atât cu textul, când lucrurile erau clare de la bun început. Ar fi sunat mult mai bine ceva în genul: ”Prin prezenta ordonanță sunt anulate toate acuzele trecute, prezente și viitoare, și toate sentințele trecute, prezente și viitoare care au fost, sunt sau vor fi rostite împotriva numitului Liviu Dragnea”. N-ar fi stricat niciun adaos prin care să se interzică Curții Constituționale de a se pronunța asupra respectivei ordonanțe.

Mi-a făcut o foarte frumoasă impresie doamna ministru de la Interne. Mai ales atunci când a dat citire listei cu ”instigatorii” la manifestații. Ce idee minunată! Ar trebui să o comunice și la Bruxelles. Am avut plăcuta senzație că mă întorc în timp, în anii adolescenței, pe vremea lui Gheorghiu-Dej, sau măcar pe vremea lui Iliescu, în 1990. Sper că între timp i-ați și trimis la răcoare, doamnă. O întrebare numai: lista rămâne deschisă, putem să ne mai înscriem?

A vorbit, desigur, și Ion Iliescu, înfierându-l, ca instigator (domnul Iliescu se exprimă corect, domnul Grindeanu ar fi zis ”ca și instigator”) pe președintele Klaus Johannis, care și-ar fi ieșit din rolul constituțional de moderator, punând astfel în pericol pacea socială. De ce o fi procedat așa când avea în față strălucitul model de echidistanță politică, întruchipat de Ion Iliescu? Ne amintim doar, dacă n-avem memoria prea scurtă, cum s-a opus domnul Iliescu din răsputeri venirii minierilor la București. Și tot el i-a convins să plece, altminteri ar mai hălădui și acum pe străzile Capitalei. Și-o mai fi ciomăgit și el adversarii politici, din când în când, dar asta strict spre binele lor, ca să le bage mințile în cap.

Din nefericire pentru Ion Iliescu, dar și pentru Liviu Dragnea, unii nu și-au băgat mințile-n cap. Și sunt tot mai mulți.
total: 3 | afişare: 1 - 3

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07
Calendar ortodox: 23
    D     †     Sfantul Mucenic Gheorghe - Ap. Fapte XII, 1-11Fapte V, 12-20Ev. Ioan XV, 17-27XVI, 1-2Ioan XX, 19-31glas 1, voscr. 1


Calendar catolic:
 23      D     † DUMINICA a 2-a a Paştelui; Ss. Gheorghe, m. *; Adalbert, ep. m.  

Maxima zilei:

Adevărul învinge indiferent de soarta celor care l-au servit.

Gheorghe I. Brătianu

 

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5441 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 2456 leiUltimele stiri / locale

Ultimele stiri nationale

Newsletter

Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail