Opinii

Timid și dezorientat PNL Vrancea a început anul în opoziție

Ionel Sclavone
11 ian 2017 1580 vizualizări
Timid, la început de an și de mandat, liberalii din Vrancea încearcă să-și intre în rolul de opozanți. Primul, și singurul până acum, a ieșit la rampă senatorul Cătălin Toma, liderul liberalilor vrânceni.

Într-un comunicat de presă, a luat atitudine „față de decizia «guvernului PSD Dragnea – Grindeanu» de a da liber numirilor politice la nivelul conducerii unităților de învățământ“. Este vorba de acel ordin dubios, emis de Ministerul Educației prin care li se permiteocupe poziția de directori de școli și acelor concurenți care nu s-au prezentat ori au picat examenele pentru ocuparea funcției.

Protestul, pentru că  în asta constă atitudinea pe care o ia Cătălin Toma, este corect. Guvernul PSD a dat semnalul de începere a politizării sistemului educațional. Este însă prea puțin credibil. Toate partidele, fără excepție au procedat la fel în ultimii 26 de ani. În opoziție au tunat și-au fulgerat împotriva numirilor politice iar când s-au văzut la putere și-au pus oamenii în funcții.

Nici Cătălin Toma și nici alți colegi de-ai săi n-au comentat nimic în legătură cu o altă măsură a Guvernului Dragnea-Grindeanu, eliminarea plafonul de cinci salarii medii pe economie la calculul contribuțiilor sociale.

Măsura este populistă, din categoria „luăm de la bogați și dăm la săraci“, și chiar acesta a și fost pretextul în baza căruia Guvernul a adoptat-o. Banii economisiți vor fi folosiți la majorarea pensiilor și a salariilor, conform promisiunilor electorale ale PSD. Vor fi afectați, potrivit estimărilor premierului, în jur de 36.000 de persoane. Este vorba de câțiva bugetari de lux - președintele Klaus Iohannis, șefii celor două camere parlamentare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, miniștrii etc. – și foarte mulți angajați ai firmelor private, unele multinaționale.

„Beneficiarii“, cum îi numește premierul Grindeanu,  sunt în principal oameni de carieră care muncesc mai mult decît media, educați, bine pregătiți și care activează în domenii de înaltă performanţă. Sunt cetățeni care simpatizează politica de dreapta dar care, trebuie s-o recunoaștem, nu prea merg la vot. Pentru că au fost dezamăgiți de fiecare dată când au făcut-o iar acum și-au pierdut încrederea în politicieni.

Din perspectiva PSD, ei nu contează, ba chiar e mai bine că nu se implică în viața publică și nu votează. Pentru PNL, al cărui membru este și senatorul Cătălin Toma, ar fi fost o ocazie bună arate că le reprezintă interesele,și-i apropie și să înceapă să le recâștige încrederea.

Căci reprezintă o parte a bazei electorale pe care, acest partid, ar trebui să se susțină pentru a ajunge la putere.     

         

 

    Ionel Sclavone

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
piscot, acum 2632 zile, 19 ore, 35 minute
Este foarte bine ca PNL-PDL este in opozitie si acolo sa ramana pe veci. Cat au fost la putere nu au facut nimic pentru oameni ci doar pentru ei. La doar 50 de metri de sediul PNL, PNL-istul Vasile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.