Home | Opinii | Timid și dezorientat PNL Vrancea a început anul în opoziție

Timid și dezorientat PNL Vrancea a început anul în opoziție

Publicat de 830 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Ionel Sclavone-Timid și dezorientat PNL Vrancea a început anul în opoziție Ionel Sclavone-Timid și dezorientat PNL Vrancea a început anul în opoziție

Timid, la început de an și de mandat, liberalii din Vrancea încearcă să-și intre în rolul de opozanți. Primul, și singurul până acum, a ieșit la rampă senatorul Cătălin Toma, liderul liberalilor vrânceni.

Într-un comunicat de presă, a luat atitudine „față de decizia «guvernului PSD Dragnea – Grindeanu» de a da liber numirilor politice la nivelul conducerii unităților de învățământ“. Este vorba de acel ordin dubios, emis de Ministerul Educației prin care li se permiteocupe poziția de directori de școli și acelor concurenți care nu s-au prezentat ori au picat examenele pentru ocuparea funcției.

Protestul, pentru că  în asta constă atitudinea pe care o ia Cătălin Toma, este corect. Guvernul PSD a dat semnalul de începere a politizării sistemului educațional. Este însă prea puțin credibil. Toate partidele, fără excepție au procedat la fel în ultimii 26 de ani. În opoziție au tunat și-au fulgerat împotriva numirilor politice iar când s-au văzut la putere și-au pus oamenii în funcții.

Nici Cătălin Toma și nici alți colegi de-ai săi n-au comentat nimic în legătură cu o altă măsură a Guvernului Dragnea-Grindeanu, eliminarea plafonul de cinci salarii medii pe economie la calculul contribuțiilor sociale.

Măsura este populistă, din categoria „luăm de la bogați și dăm la săraci“, și chiar acesta a și fost pretextul în baza căruia Guvernul a adoptat-o. Banii economisiți vor fi folosiți la majorarea pensiilor și a salariilor, conform promisiunilor electorale ale PSD. Vor fi afectați, potrivit estimărilor premierului, în jur de 36.000 de persoane. Este vorba de câțiva bugetari de lux - președintele Klaus Iohannis, șefii celor două camere parlamentare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, miniștrii etc. – și foarte mulți angajați ai firmelor private, unele multinaționale.

„Beneficiarii“, cum îi numește premierul Grindeanu,  sunt în principal oameni de carieră care muncesc mai mult decît media, educați, bine pregătiți și care activează în domenii de înaltă performanţă. Sunt cetățeni care simpatizează politica de dreapta dar care, trebuie s-o recunoaștem, nu prea merg la vot. Pentru că au fost dezamăgiți de fiecare dată când au făcut-o iar acum și-au pierdut încrederea în politicieni.

Din perspectiva PSD, ei nu contează, ba chiar e mai bine că nu se implică în viața publică și nu votează. Pentru PNL, al cărui membru este și senatorul Cătălin Toma, ar fi fost o ocazie bună arate că le reprezintă interesele,și-i apropie și să înceapă să le recâștige încrederea.

Căci reprezintă o parte a bazei electorale pe care, acest partid, ar trebui să se susțină pentru a ajunge la putere.     

                  

 

                                                                                                                                                                                                          Ionel Sclavone

 

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
piscot 12-01-2017
Este foarte bine ca PNL-PDL este in opozitie si acolo sa ramana pe veci.
Cat au fost la putere nu au facut nimic pentru oameni ci doar pentru ei.
La doar 50 de metri de sediul PNL, PNL-istul Vasile Apostu a distrus un loc de joaca pentru copii si locuri de parcare pentru a-si pune el firma. Fostul Presedinte PDL Trasculescu santaja oamenii de afaceri sa-i dea spaga contra contracte publice iar PNL-istul Mihai Copaci cerea spaga ca sa dea materiale la spitale.
PNL este o adunatura de gunoaie umane.
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sf. Ap. şi Ev. Marcu; †) Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului

Calendar catolic: SF. MARCU, ev.

Maxima zilei: „Cel mai jalnic om este acela care-şi preschimbă visele în argint şi aur.” — Khalil Gibran
   

Curs BNR:

1 Euro – 4. 5340 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1702 lei

 

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail