Home | Opinii | Țara lui Ghiță s

Țara lui Ghiță s

Publicat de 442 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
  Vasile Lefter-Țara lui Ghiță s Vasile Lefter-Țara lui Ghiță s

‚”Auzisem eu din oameni că.dacă vrei să nu te muște câinii și să te lase în pace,cum îi vezi că ”sar la tine,să te tupilezi jos la pământ și să-i lași să te latre cât le place, fără să te urnești din loc, căci ei bat cât bat și de la o vreme te părăsesc și se duc..”

                                              

     Românul are multe vorbe pentru a-și exprima indignarea.Mereu explică ceea ce nu-i  convine printr-o afirmație exhaustivă:Asta-i România!

Mai potrivit ar fi să apeleze la un slogan mai puțin naționalist.De exemplu,” Asta-i țara lui Ghiță s!” .

A trecut mai bine de o săptămână de când celebra căutare a Elodiei a devenit obsesiva căutare a lui Ghiță. Politicianul de la PRu rămas pe dinafara parlamentului,deși promisiuni elective ar fi avut, este vocal seară de seară.

   Dar iată că dușmanii poporului au zădărnicit accederea PRU –ului în parlament.A intrat în acțiune planul B.După o primă misiune eșuată, Ghiță primește planul de rezervă: devoalarea principalilor actanți decizionali în condamnarile politice pe bandă rulantă,îmbrăcând haina de salvator al neamului.

Vechiul text dacic tradus după ureche,’’Toarnă,toarnă,frate!’’molipsește România,fiindcă în fiecare seară un anumit post de televiziune prezintă câte o casetă cu dezvăluiri incendiare.Lumea se uită curioasă ,vrând să afle’’ ce vrăji a mai făcut nevasta mea”. Așa făcea odinioară domnul Dan la OTV.

În curând ,totul va fi dat uitării.Serialul Ghiță s va lua șfârșt. Autorul dezvăluirilor de senzație va apărea de undeva , Românii poate vor înțelege că totul este pus pe tabla de șah.Nici măcar naivii nu pot crede că marele salvator al României a fugit de sub nasul polițiștilor,trecând repede granița,ca un mare gangster.Să fim serioși! Ghiță s este unul din sutele de băieți deștepți care a știut să facă bani aliindu-se cu cine trebuie. Nu a intrat în parlament,deoarece așa a fost piesa.El avea altă misiune. Ne aflăm la răspântie de drumuri. Puterea coercitivă trebuie să treacă în alt binom, cum se discută la nivel înalt. Al nostru președinte va ieși pe post și va rosti rezolut: Eu nu permit! În țara lui Ghiță s totul este posibil.Cine este păpușarul șef se va afla mai târziu.

   Părerea mea este să nu-l plângem pe multimilionarul Ghiță s. Veți vedea că Shakespeare este mereu actual :”’Mult zgomot pentru nimic!’’ Oricum, cel puțín doi oameni aflați  încă la butoane își fac bagajele. Al treilea fost mare decident mai caută prin linkurile salvate din calculatorul de serviciu. Culmea ar fi ca iubitul nostru  președinte să rostească iarăși răspicat :”Éu nu permit!”

     Cel mai mare necaz îl vor avea privitorii televiziunii ghițiene. Vor înțelege într-o bună zi că totul s-a încheiat. Studioul va fi trist, iar burtierele vor anunța un cutremur devastator pentru România, țara care va fi cucerită de Rusia în acest an, așa cum a prezis Nostradamus. Președintele nostru va ieși seară de seară și va decreta fără ezitare : ‘’Eu nu permit! ‘’

Putin va zice: ‘’Ei, și ? ‘’

                                                  Vasile Lefter

 

Vasile Lefter este profesor de limba şi literatura romană, publicist şi preşedintele Centrului de Deschidere Hispanică „Espaňa” din Vrancea.

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
R.A. 09-01-2017
Eheee,uite-l si pe Don Quijote,calare pe computer,cum trage de haturi o concluzie din clasici: "Mult zgomot pentru nimic"....Prrr,Rosinante,ia-o la dreapta prin stanga si mergi drept inainte cu spatele...Toti vad scandalul asa cum e ,cu inregistrari cu Basaul,cu informatii despre mafiotii din varf,doar Quijote nu vede nimic,adica nimic-nimic si balaceste niste cuvinte,pe care le croseteaza in fraze plate si injghebeaza un milieu,pe care-l pune pe televizor...si gata! ops,lipseste pestele de sticla pe milieu,ca o dovada vie ca e mai bine mut si linistit decat galagios si urmarit.Oare Rosinante era iapa ?
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail