Home | Opinii | Pastile de uitat

Pastile de uitat

Publicat de 1177 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Profesorul Vasile Lefter Profesorul Vasile Lefter

După Sfintele sărbători ale iernii, farmaciile sunt suprasolicitate de oameni mai mult sau mai puțin bolnavi. Și cum românul e prevăzător,dacă mâine nu mai găsește” bunghiul „slvator ?, își ia de toate. Chiar în fața mea o distinsă doamnă cu vreo trei rețete compensate, după ce și-a umplut poșeta cu de toate, și-a consultat încă o dată lista făcută acasă și a cerut farmacistei ‚ ”pastile pentru ținere de minte”. Probabil că acestea le-a cumpărat pentru mai multă siguranță în aplicarea medicației. Îți faci o schemă: iei pastila galbenă ca să-ți amintești de cea verde. După verde, urmează cea roșie etc. După ce,în sfârșit, doamna a plecat oarecum derutată, am intrat și eu în jocul clasificării bunghilor după afecțiunea căreia îi sunt hărăziți. Am întrebat tânăra farmacistă dacă are cumva „pastile de uitat’’. M-a privit descumpănită și pe dată a început să rezoneze la întrebarea mea trăznită. M-a întrebat pentru ce îmi trebuie astfel de pilule. Am început să-i explic pe îndelete afecțiunile care se vindecă sub efectul’’ Pastilelor de uitat’’.

Se ia o pastilă dimineața, pe inima goală, ca să uiți noaptea plină de vise urâte. Alta se ia pe la zece pentru a nu fi stresat, că nu-ți ajung banii de cumpărături. Peste două ore mai iei o pastiluță ca să uiți că ai votat cu cine nu trebuie. Efectul durează cam două ore, timp în care te relaxezi, fiindcă în cap se instalează o liniște de început de veac. Privești nepăsător la semeni, uiți de sarcinile de serviciu și de cele casnice, uiți că ai rate la bancă în franci elvețieni, luându-i soției o mașină de fițe pe care oricum n-o mai vezi, fiindcă și-a căutat un șofer mai chipeș. Înainte de a se consuma starea de uitare, pe la ora 14 poți să mai înghiți o pastiluță, ca să fii sigur că starea de bine continuă.

Atenție! Dacă nu respecți schema de tratament, o poți lua pe arătură. Citind ziarul, vei vedea că se măresc salariile, se taie taxele, se ieftinesc medicamentele...Toate aceste perspective de un trai mai bun îți pot afecta grav creierul, declanșând o euforie ce te poate aduce în pragul delirului. Nu e bine pentru organism. Remediul? Ia repede toate pastilele de uitat din flacon și nu vei fi în niciun pericol! Vei uita totul. Să nu uiți să-ți reînnoiești provizia de’’ pastile de uitat’’ ! Farmacista m-a ascultat cu atenție și cu oarecare jenă m-a întrebat :’’Sunteți  întreg la cap ?’’ I-am răspuns tot cu o întrebare :’’Dar dumneavoastră ?’’

Între timp farmacia se umplusede clienți. Toți voiau să cumpere pastile de uitat! Stocul se epuizase...

                                                                                                                                                                                                  VASILE LEFTER 

 Vasile Lefter este profesor de limba şi literatura romană, publicist şi preşedintele Centrului de Deschidere Hispanică „Espaňa” din Vrancea.

 

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
C N. 06-01-2017
Degeaba...
De tinut minte ,,reteta". Felicitari
Reply Thumbs Up Thumbs Down
-1
Report as inappropriate
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail