Home | Opinii | Chiar așa, pentru ce au votat românii pe 11 decembrie?

Chiar așa, pentru ce au votat românii pe 11 decembrie?

Publicat de 826 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Ionel Sclavone  - Chiar așa, pentru ce au votat românii pe 11 decembrie? Ionel Sclavone - Chiar așa, pentru ce au votat românii pe 11 decembrie?

Asistăm, în ultima perioadă, după alegerile parlamentare, la o campanie de intimidare a tuturor celor care se opun preluării puterii totale de către PSD. Este o acțiune concertată care se derulează printr-o mulțime de mijloace de propagandă. Singurul argument pe care adepții lui Liviu Dragnea îl invocă, cu agresivitate, în susținerile lor este „votul românilor din 11 decembrie“.

În toate confruntările, puși în fața acestui argument, demoralizați și de rezultatul foarte slab obținut în alegeri, reprezentanții opoziției fac un pas înapoi.

Oricine comentează public sau se împotrivește, precum președintele Klaus Iohannis, inițiativelor menite să-l transforme pe Dragnea într-un autocrat cu puteri nelimitate în stat, este supus presiunilor și amenințat cu repercusiuni. Doar pe motiv că procedând altfel „se încalcă voința românilor exprimată la alegeri“.

În numele votului din 11 decembrie, Olguța Vasilescu, Victor Ponta, Gabriela Firea și alți PSD-iști foarte vocali au pretins încălcarea legii care interzice persoanelor cu condamnări penale să ocupe funcții în guvern și desemnarea lui Dragnea ca prim-ministru. Tot în numele votului Dragnea a cerut președintelui s-o numească pe Sevil Shhaideh în fruntea guvernului, în ciuda riscurilor de securitate națională pe care le putea implica o asemnenea nominalizare.

Este greu de crezutPSD ar fi câștigat atât de detașat pe 11 decembrie dacă Liviu Dragnea și-ar fi dezvăluit planurile reale.

Oare câți dintre cei care au ștampilat apăsat sigla PSD, ar mai fi făcut-o dacă li s-ar fi spus dinainte că pe lângă creșterea de venituri și reducerea fiscalității, se intenționează scoaterea corupților din pușcării, scăparea celor ce-și așteaptă sentințele și protejarea averilor obținute din furt?

Câți dintre cei care, dezamăgiți de prestația partidelor de dreapta, au stat acasă în ziua alegerilor, ar mai fi făcut la fel dacă ar fi știut că rezultatul votului va fi deturnat și folosit ca un berbece împotriva democrației? 

Programul electoral al social-democraților nu face referiri la nominalizarea unui prim-ministru condamnat penal sau cu probleme de securitate națională. Și nici nu vorbește despre protejarea corupților de răspunderea penală. De altfel, purtătorii de mesaj, social-democrați, au evitat, pe parcursul campaniei, rostească numele viitorului premier sau să facă referiri la justiție, punând accent doar pe rezolvarea problemelor de natură economică. Pe 11 decembrie, alegătorii au dat PSD-ului un mandat ce presupune realizarea, în principal, a acestui tip de obiective, ce țin de îmbunătățirea vieții.

Drept care, atunci când se face apel la votul popular pentru a legitima reglări de conturi cu adversarii politici sau pentru a justifica atacurile la adresa celorlalte instituții ale democrației vorbim despre încălcarea voinței electoratului.

Pentru că românii nu le-au dat un cec în alb. Aceasta este doar ceea ce vor să ne facă să credem puternicii zilei.

   

 

                                                                                                                                                                            Ionel Sclavone        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
danb 04-01-2017
O multime de supozitii fara nicio proba.
In primul rand avand in vedere faptul ca votul este secret nu are de unde sa stie domnul Sclavone pentru ce au votat romanii majoritar PSD pe 11 Decembrie.
Mai departe nu are de unde sa stie domnul jurnalist despre "riscurile de securitate nationala" pe care le-ar fi reprezentat nominalizarea doamnei Shhaideh pentru ca nu a spus nimeni oficial nici ca acesta a fost motivul refuzului nominalizarii, nici care ar fi fost acele riscuri. Doar daca domnul autor este vreun fel de ofiter acoperit si are acces la informatii neoficiale. "Riscurile de securitate nationala" par sa fie o baliverna, lucru demonstrat si de faptul ca doamna Shhaideh a fost acceptata fara nicio problema pe post de ministru. Putem avea deci un ministru terorist, finantator al unor organizatii teroriste sau cine stie ce alte lucruri ingrozitoare viseaza serviciile in legatura cu doamna Shhaideh ? Poate mancatorii de rahat de la servicii ar trebui putin sa zboare din functii.
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

 • Trimite unui prieten Trimite pe mail
 • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
 • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

  Ultimele stiri nationale

  Newsletter

  Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail