Home | Opinii | Cântecul lui Dragnea: O, cadâna mea!

Cântecul lui Dragnea: O, cadâna mea!

Publicat de 2235 vizualizari 3 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Alexandru Filimon-Cântecul lui Dragnea: O cadâna mea! Alexandru Filimon-Cântecul lui Dragnea: O cadâna mea!

Puțini știu că liderul PSD, Liviu Dragnea, este un fan înfocat al serialului ”Suleyman magnificul” și că circulă zvonul că anumite tactici politice utilizate de PSD în ultimul timp sunt inpirate direct din această peliculă de succes.

Personal nu am reușit să vizionez acest serial, prin urmare nu pot constata cu claritate dacă aceste guri rele au dreptate sau nu. Poveștile sunt fascinante! Una din ele descrie atitudinea actualului lider PSD față de aparatul de consiliere și asistente (din campanie și nu numai). Mulți politicieni, unii libidinoși, alții mai romantici folosesc diverse apelative când se adresează tinerelor secretare care îi deservesc în serviciul public.

De la dragile mele, la frumoasele mele, la scumpeturile mele (atentie scumpeturi și nu scumpe!), Liviu Dragnea reușeste o premieră inspirată bineînțeles din ”Suleyman magnificul”. Potrivit zvonurilor răuvoitoare, Dragnea se adresează cu ”cadânele mele!”. Când am auzit așa grozăvie, m-am gândit că acest tablou sulemenit de aura și importanța puterii are ceva în plus față de tradiționala ramă a politicienilor de vrăjeală, superioritate, umilire prin status și situație financiară.

Dragnea dorea o aură istorică, râvnea posteritatea și aspira la statutul istoric de ”magnific”.

 

Românii nu vor preșuri!

 

Când am auzit nominalizarea de premier, respectiv Sevil Shhaideh, m-am gândit la un singur lucru: oare Dragnea s-a adresat cu ”o, cadâna mea” la începutul discuției cu Sevil Shhaideh, sau la sfârșit când încerca să o convingă să accepte propunerea ? Oare era și ea fan Suleyman!? 

Am citit prin presă următoarea sintagmă : ” Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcția de premier ”. Această afirmație este incorectă. Nu PSD a venit cu această propunere, ci Liviu Dragnea. Mulți lideri din partid nu fuseseră consultați și s-au simțit ofensați de această propunere care nu doar că nu face cinste românilor din multe puncte de vedere, dar nu face cinste nici social democraților. Liviu Dragnea a vrut să-și consolideze poziția aruncându-ne o pisică moartă în față, în speranța că vom trece ușor peste ea, însă nu a luat în calcul faptul că dacă venea cu această propunere de premier în campanie, PSD nu trecea de 30%.

 

Urmează o cafteală maximă!

 

Astfel de combinații politice ca Sevil Shhaideh, un nume inexistent în PSD și în spațiul public din România, doar compromit credibilitatea, imaginea publică a lui Dragnea și deciziile lui pe viitor în PSD. Când scriu acest text nu știu care va fi propunerea PSD sau a lui Dragnea, însă o rană deschisă este acum în PSD care nu se va cicatriza prea curând. Urmează o cafteală maximă chiar dacă social democrații sunt cunoscuți pentru spălatul rufelor în familie și nu în văzul lumii! 

Până la urmă, nimeni nu va respecta în veci un premier preș. Acest lucru zic eu că l-am învățat în guvernarea de austeritate a lui Emil Boc! Dacă nu ne amintim de această perioadă, atunci ne merităm soarta și o experiență la dublu de ce înseamnă un pseudolider în politică ce popular poartă denumirea de preș.

Poate ar trebui să mă apuc și eu să vizionez ”Suleyman magnificul”. Poate așa am mai multe șanse să înțeleg ce face și ce va face PSD pe viitor. Guvernarea bate la ușă!

Care va fi oare cântecul de lebădă a lui Liviu Dragnea?! Oare se va termina și el cu: ”Vai, cadânele mele?!”

 

                                                                                                                         Alexandru Filimon

Vrancean la origine,Dumitru-Alexandru Filimon este jurnalist, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti. Este interesat de analiza politică, psihosociologie şi cultură. În prezent scrie pentru revista www.catchy.ro

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (3 publicate)

avatar
Xoy 29-12-2016
Dupa cum arata e un frustat si frustat o sa moara. Du-te 9 ani cu trenul si sa vii pe jos.
avatar
agarici 29-12-2016
Alexandru Filimon,daca traiesti din scris,renunta.Esti varza .De ce incepi un articol (prost) avand la baza niste zvonuri si nu mergi pe lucruri concrete?.De exemplu,ai fi putut scrie un articol (tot prost,desigur)despre basaul tau de la care iei lumina prin fir hotnews si relatia lui cu femeile:"tiganca imputita","pasarica","urca pe masa,sa-ti arat cum se face"..Despre mutul national n-ai nici un zvon?Cica neamtul cand era mic colinda doar la un vecin,ca spunea colindul in 4 ore si nu mai avea timp si de alta destinatie,pas cu pas,ma-ntelegi,doar ca la el intre primul si-al doilea se schimba anotimpul.
avatar
Gheorghita Mocanu 29-12-2016
Fără substanță! Frustrări! Inepții individuale justificate doar de opțiunea politică a autorului! Nimic echidistant, nimic interesant, nimic de reținut! Slab!
total: 3 | afişare: 1 - 3

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail