Opinii

Succesul proiectului Salvamont sau cum să scoți acidul din apa plată

Ionel Sclavone
31 oct 2016 2291 vizualizări
Plin de el precum un cercetător din Marea Britanie care a reușit să extragă acidul din apa plată, Marian Oprișan a anunțat în plenul Consiliului Județean că a finalizat, cu succes proiectul Salvamont: „Trebuie să vă dau o veste bună, a afirmat baronul, contrar tuturor așteptărilor unora dintre colegii noștri, proiectul Salvamont Vrancea s-a finalizat cu succes. Cu foarte mult succes“.

Pentru cei  ce nu sunteți la curent, proiectul cu pricina, intitulat„Înființare  și  dotare   baze   salvamont S+P+E în  comuna   Nistorești  și   în   comuna   Păulești  și   reabilitare   bază   salvamont   vila   Rucăr din Soveja, județul   Vrancea“, în   valoare   totală de 6,45   milioane de lei trebuia  să fie finanțat din fonduri   europene, prin   Programul   Operațional    Regional    2007-2013. Din această   valoare, Consiliul   Județean    urma    să    acopere    470.000 de lei, sub formă de cofinanțare. Condiția   pusă de finanțator, respectiv   Comisia   Europeană, și   asumată    chiar de Oprișan la semnarea    contractului de finanțare, a fost ca lucrările   și    achizițiile   să se încheie   până la 31 decembrie 2015. Ceea   ce nu s-a întâmplat.

Mulțumită    competenței    manageriale a baronului     și a colaboratorilor    săi    apropiați, proiectul   Salvamont s-a    încheiat cu o întârziere de opt luni   față de termenul   limită. Spre   deosebire de baron, europenii, oameni   serioși, s-au ținut de promisiune   și au refuzat   să   deconteze  toți   banii   angajați.

Conform angajamentelor   asumate, Consiliul   Județean a fost   obligat   să    ducă la capăt   proiectul   Salvamont din fonduri    proprii   și    să-l termine    până la 1 noiembrie 2016. Suma pe care instituția   condusă de Oprișan   a fost    obligată  să o suporte s-a ridicat la 4,08   milioane de lei, aproape de zece   ori   mai    mult    decât    cofinanțarea     inițială. În cazul   în care nici de această   dată nu s-ar fi   ținut de termene   ar fi trebuit   să    returneze   și    banii   încasați    până la finalul   lui 2015. Cum proiectul   s-a    încheiat, cu mari    emoții, doar   cu o zi    înainte    să expire data ultimativă, 1 noiembrie 2016, mai   curând se poate   vorbi de evitarea    dezastrului   decât    despre o reușită.

Și   atunci,veți  întreba, având  în   vedere  că el și   colaboratorii    săi au pierdut 4 milioane de lei din bugetul   județului, la ce   succes   a făcut   referire Marian Oprișan    când a vorbit   în   fața „colegilor“ consilieri?

V-am spus la început: E vorba de extragerea   acidului din apa    plată.

 


 

Ionel Sclavone

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Oprisan Marian, acum 2704 zile, 14 ore, 24 minute, 7 secunde
Pai nu va e clar ? La bani europeni, nema ciordeala. Asa ca da-i incolo de bani europeni,is mai buni banii fraierimii cotizante, ca acolo nu ma intreaba nimeni nimic, cine castiga, cat costa si cat se citeste integral
justitiarul, acum 2704 zile, 16 ore, 3 minute, 59 secunde
Cum sa nu fie o mare victorie achitarea din banii vrancenilor a patru milioane de lei,cand puteau lesne fi luati de la UE.Dar victoria nu este chiar asa mare,fiindca urmeaza una si mai mare,de zece citeste integral
Furaciune , acum 2704 zile, 18 ore, 2 minute, 32 secunde
Adrian Vrabie sefutul de la salvamont e bucuros nevoie mare ......nu a ramas fara ciolan ....sa traiasca notarul Vrabie ....etc, etc , ....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.