Opinii

Galerie foto!!! Vis de liceean: De la Adjud, la Albuquerque, orașul baloanelor colorate

Irina Novac
14 oct 2016 4359 vizualizări
Acum 2 luni și ceva mă gândeam la acest moment: eu, în Albuquerque, cunoscut drept The Duke City, după creatorul său, Ducele de Albuquerque, Spania, contemplând la clipele frumoase pe care le-am petrecut aici. Sunt foarte fericită să spun că îmi trăiesc visul american printre niște oameni frumoși, care îmi devin exemple, de la care învăț câte ceva nou în fiecare zi și care îmi fac experiența extraordinară și de neuitat. Acești oameni sunt părinții mei gazdă, prietenii și profesorii și, nu în ultimul rând, cei de la programul FLEX, fără de care nu aș fi fost aici și, probabil, mi-aș fi continuat viața monotonă în monotonul Adjud.

Hobby-ul familiei mele este hot air ballooning-ul (balon cu aer cald), care a căpătat un loc important în lista mea de hobby-uri și, mai ales, în inima mea. Aici a fost prima oară când am văzut și am atins un balon cu aer cald, pentru că în România nu prea ai norocul să le vezi, mai ales în Vrancea. 

Orașul baloanelor

 

Albuquerque este un oraș foarte popular pentru baloane, având în vedere faptul că în fiecare an, la începutul lui octombrie, se desfășoară cel mai mare festival de baloane cu aer din lume, numit Balloon Fiesta. Este minunat să vezi în jurul tău peste 700 de baloane, diferite forme, diferite mărimi. Vezi oameni care vin din Anglia, Mexic, Franța, Elveția, Brazilia pentru cele 10 zile de festival și îți dai seama că acești oameni trăiesc pentru ballooning, ceea ce m-a făcut să mă gândesc... eu pentru ce trăiesc? După zile de gândire, mi-am dat seama că eu trăiesc pentru a schimba, pentru a face acea diferență de care lumea are nevoie. Acest an în SUA este rampa mea de lansare: după ce ne întoarcem în țară, noi, FLEXerii, devenim „alumni” ai programului, rolul nostru fiind să împărtășim, în special cu generațiile viitoare, ce este cu adevărat o țară democratică, o nouă cultură și cum să accepți oamenii, indiferent de naționalitate, rasă, religie etc. Și asta  deoarece am ocazia să văd o comunitate extrem de diversă și să iubesc oamenii pentru cine sunt cu adevărat.

Am zburat pentru prima oară...

Cel mai special moment pentru mine a fost miercuri, 5 octombrie, deoarece, în această zi am sărbătorit 2 luni de la sosirea mea, a fost ziua baloanelor internaționale, fiecare balon având steagul țării atașat și am zburat pentru prima oară.  Puteam să văd fericirea în ochii tuturor persoanelor din jurul meu, când am urcat în coș. Toată lumea făcea poze, eu zâmbeam, ținând mândră în mână tricolorul, alături de tatăl meu și eram întrebată dacă aveam emoții din minut în minut. Să fiu sinceră, la început aveam, dar le răspundeam tuturor că nu, doar ca să mă încurajez pe mine însămi. Sus, puteam să văd o mare parte din oraș, sutele de baloane plutind în jurul nostru, munții, care nu mai păreau atât de impunători, să simt soarele mai aproape, și oamenii care arătau ca niște furnici și mult mai inofensivi. ”Cerul este limita!” îmi spuneam, în timp ce ascultam liniștea și simțeam libertatea.  În mintea mea, le mulțumeam părinților și fraților din România pentru susținere, programului FLEX, căruia nu trece zi fără să îi mulțumesc, părinților mei gazdă pentru tot ceea ce fac pentru mine, prietenilor și profesorilor de aici și din România.

Ambasadorul țării mele. Îndrăznește și tu! 

Sunt extrem de fericită să spun că mă aflu aici, pentru că trebuie să mă aflu aici și să învăț atât de multe lucruri noi, să cunosc noi culturi, noi oameni și să fiu ambasadorul țării mele. Iar tu, adolescentule, care citești acum, încă mai ai șansa să ai parte de ceea ce am eu acum: deadline-ul pentru trimiterea aplicațiilor pentru FLEX este 18 octombrie. Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/FLEX-Romania-1462169654112330/?fref=ts . (Irina NOVAC)

 


Irina Novac este elevă a Colegiului “Emil Botta” din Adjud, iar în prezent se află în SUA,  în Albuquerque, New Mexico, ca bursieră FLEX, unde studiază la Amy Biehl High School Foundation pentru un an. Ea activează în cadrul clubului de jurnalism Tineret în (re)acţiune de la Ziarul de Vrancea. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.