Opinii

Părerea mea despre şedinţa CL Răstoaca

Iuliana Prunila-Negoita
25 iul 2016 2049 vizualizări
Pentru că de o vreme încoace mă tot chinuie un spirit civic şoptindu-mi că n-ar fi rău să schimb lumea, m-am gandit că ar trebui să încep de undeva, aşa că n-am ratat şansa de a participa ieri la prima şedinţă „declarată” publică a Consiliului Loca

l. Astfel, cu cinci minute înaintea orei stabilite pentru începerea şedinţei m-am prezentat la Căminul Cultural din localitate, locul de desfăşurare al acesteia, loc nu tocmai primitor cu o persoană cu dizabilitate locomotorie, deoarece pentru a ajunge la intrarea instituţiei sus numite trebuia să parcurgi o zonă pietruită ce punea la încercare chiar şi mobilitatea unei persoane valide. În plus, căminul nu este dotat cu rampă care să permită accesul persoanelor cu mobilitate redusă.
Ironia sorţii a făcut ca să parcurg acea zonă pietruită alături de fostul primar al localităţii, actual consilier, persoana responsabilă de această situaţie.
Odată intrată în clădire am descoperit că simţul civic nu se trezise doar în mine ci şi în alţi 15-20 de locuitori ce veniseră să asiste la această şedinţă.
Primul lucru pe care l-am putut observa a fost că există o majoritate stabilă în CL formată din cei cinci consilieri PNL şi doi consilieri UNPR, aşa că toate proiectele propuse de primar au trecut cu unanimitate sau doar cu voturile acestei majorităţi. Opoziţia, cu doar trei consilieri, al patrulea impresionand prin absenţă, în afară de cateva interpelări, unele punctuale şi binevenite, altele de dragul exerciţiului democratic, nu a reuşit să pună mari probleme.
Aşa că am aflat că vom avea canalizare şi o reţea de apă îmbunătăţită, cea actuală nereuşind să facă faţă necesarului localităţii deşi se ştia acest lucru încă de la începutul lucrărilor, dar bineînţeles, nimeni nu a fost interesat să împiedice risipirea unor bani în zadar. Pentru prevenirea inundaţiilor primăria a hotărat să decolmateze cu forţe proprii un canal. De asemenea, s-au alocat fonduri pentru igienizarea primăriei, pentru construirea unui gard şi plasarea unor pubele la cimitir, pentru construirea a patru staţii de autobuz, pentru decontarea cheltuielilor circumscripţiei electorale, pentru sporurile caştigate în instanţă de personalul TESA al primăriei şi bineînţeles n-au uitat de persoanele cu dizabilităţi ce trebuiau să-şi primească indemnizaţia pentru însoţitor în urmă cu două săptămani.
N-am prea înţeles eu de ce fostul primar în scurta discuţie avută la intrarea în Cămin mi-a spus că nu e de acord ca primăria să facă gard la cimitir, deorece acesta aparţine bisericii, iar mai apoi a votat pentru, la fel cum n-am înţeles de ce primăria trebuie să facă anumite plăţi, din banii nostri, ai tuturor, pentru că 86 de locuinţe au beneficiat de apă curentă peste un an fără a fi contorizată, dar eu nu mă pricep la politică.
Domnul primar a venit cu temele făcute la şedinţă, fiind pregătit să răspundă la întrebările opoziţiei, din păcate, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre unii dintre consilieri. Mult mai implicaţi decat aceştia din urmă au fost caţiva cetăţeni ce au asistat la şedinţă.
Astfel, am avut posibilitatea să observăm care dintre consilieri şi-au meritat banii pentru şedinţă şi care nu, care au fost demni de votul de încredere primit şi care trebuie să se străduiască mai mult.
Deşi mi-am dat seama după această şedinţă că ar fi mai uşor să mă schimb pe mine decat să schimb lumea, vă recomand să participaţi şi voi la aceste şedinţe ale CL. Este un exerciţiu civic intresant.

P.S. Luaţi-vă o sticlă cu apă la voi! Primăria are bani pentru a oferi apă în timpul şedinţei doar aleşilor, nu şi cetăţenilor interesaţi de bunul mers al comunei.

Preluat de pe blogul:http://iuli-ana.blogspot.ro/

 


Iuliana Prunilă Negoiţă

Iuliana Prunilă-Negoiţă  este autoarea unui blog în care scrie despre problemele cu care se confrontă în viaţa de zi cu zi persoanele cu dizabilităţi, http://iuli-ana.blogspot.ro, dar face parte şi din echipa unui site destinat, de asemenea, persoanelor cu dizabilităţi: www.dizabil.eu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.