Opinii

Ţara lui „să trăiţi bine” şi a „lucrului bine făcut”

Ziarul de Vrancea
15 nov 2015 1150 vizualizări
Un concert... şi 53 de tineri nu mai sunt printre noi! Aceasta este ţara lui „să trăiţi bine” şi a „lucrului bine făcut”!

Dacă după incendiul de la clubul Colectiv, televiziunile, ziarele şi netul abunda în informaţii despre această tragedie, acum viaţa se pare că intră pe făgaşul ei normal şi spaţii tot mai restrânse sunt dedicate acestor tineri ce nu mai sunt printre noi.  Se pare că nu mai aduc audienţă.
  Oamenii ce au protestat după această tragedie nu mai ies în stradă, iar politicienii ce dispăruseră în acea perioadă de pe micile ecrane, au început să-şi etaleze iarăşi „zambetele” la tv.
  Vom avea un guvern tehnocrat... Oare cât de multe aşteptări putem avea de la acesta? Va putea stârpi răul din rădăcină? Vor putea aceşti tehnocraţi să aducă România pe un făgaş normal în care autorităţile statului să pună pe primul plan binele cetăţenilor şi nu interesele propriilor clanuri?
  Această tragedie ne-a făcut să realizăm cât de expuşi suntem noi simpli cetăţeni la tot felul de riscuri... Ne-a făcut, deasemenea, să conştientizăm acut ruptura dintre politicieni şi ce-i ce le-au acordat votul, între autorităţi şi ce-i pentru care ar trebui să lucreze, între Biserică şi tineri.
 Instituţii publice ce funcţionează fără autorizaţii de la ISU, spitale lipsite de dotările necesare şi o gestionare deficitară a situaţiilor de urgenţă...Şi peste toate acestea, dorinţa politicienilor de a-şi apăra privilegiile.
N-aş putea încheia această radiografie a societăţii noastre postColectiv fără să amintesc şi admirabila solidaritate a românilor obişnuiţi. Păcat că nu folosim această forţă mai des împotriva celor ce ne încalcă drepturile şi demnitatea.
 Toţi ne dorim o schimbare radicală la toate nivelurile, dar oare se va realiza aceasta vreodată?

Iuliana Prunilă-Negoiţă 

 
Iuliana Prunilă-Negoiţă este autoarea unui blog în care scrie despre problemele cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi persoanele cu dizabilităţi, http://iuli-ana.blogspot.ro, dar face parte şi din echipa unui site destinat, de asemenea, persoanelor cu dizabilităţi: www.dizabil.eu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.