Național

Profesorii au ieşit în stradă "Şcoala n-are rost, Guvernul te vrea prost"

Ziarul de Vrancea
6 nov 2013 1295 vizualizări
Aproximativ 7.000 de cadre didactice au protestat şi au mărşăluit ieri pe străzile din Capitală, bifand unul dintre cele mai mari proteste din această toamnă din Bucureşti.

Profesorii au manifestat pentru alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, au taxat promisiunile electorale ce nu au fost respectate şi au ameninţat cu greva generală sau îngheţarea anului şcolar. "Şcoala n-are rost, Guvernul te vrea prost", "Noi v-am votat, voi ne-aţi trădat", "Nu vă votăm", "Demnitate" sau "Fără educaţie, moare orice naţie" au fost cateva dintre scandările manifestanţilor. Unul dintre profesori, îmbrăcat ca un cerşetor, a avut un banner pe care scria "Murim noi, muriţi şi voi". Manifestanţii au scandat şi împotriva Guvernului - "Guvernul USL e la fel ca PDL", "Mincinoşii!" şi "Jos guvernul mincinos!". Liderul FSLI, Simion Hancescu, a anunţat că sindicaliştii vor înainta "un apel" la Guvern, prin care cer respectarea programului de guvernare. Tot Hancescu a spus că săptămâna viitoare ar putea fi organizat un referendum în rândul cadrelor didactice, cu privire la declanşare grevei generale în perioada alegerilor europarlamentare sau înainte de încheierea anului şcolar.
La protest a venit şi liderul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Mihai Dragoş, care a anunţat că studenţii din Capitală şi din alte centre universitare susţin revendicările profesorilor şi sprijină manifestaţia acestora, printr-o grevă japoneză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.