Home | National | MOZAIC STIRI NATIONALE: Ploi zilnice în următoarele două săptămani

MOZAIC STIRI NATIONALE: Ploi zilnice în următoarele două săptămani

Publicat de 275 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
MOZAIC STIRI NATIONALE: Ploi zilnice în următoarele două săptămani

Regimul termic prognozat de specialişti pentru următoarele două săptămâni va fi unul oscilant, cu temperaturi ce vor atinge pe timpul zilei chiar şi 21 de grade Celsius, dar şi 13-14 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor fi prezente aproape zilnic la nivelul întregii ţări, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 20 martie - 2 aprilie 2017, dată ieri publicităţii.

În Moldova, la începutul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, iar apoi va creşte spre 17 grade. Până în jurul datei de 24 martie, valorile termice diurne nu se vor modifica semnificativ. Între 26 martie şi 2 aprilie, media maximelor va fi mai scăzută şi se va situa între 12 şi 14 grade. Temperaturile nocturne vor creşte până pe 22 martie, când media lor va atinge 4 grade, după care nu vor mai fi variaţii semnificative. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi şi, din nou, din data de 25 martie.

Un fost parlamentar moldovean, reţinut pentru spionaj în favoarea Rusiei

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost reţinut de organele de drept din Republica Moldova într-un dosar penal de spionaj şi trădare de ţară. Nu este clar statutul fostului deputat în acest dosar, dar în decizia Procuraturii moldovene din 25 februarie 2017 de efectuare a unor percheziţii la domiciliul acestuia se indică faptul că acţiunea juridică a fost declanşată încă în vara anului 2016, conform art. 337 — "trădare de Patrie" — , şi art.338 — "spionaj", conform presei de la Chişinău, care precizează că Bolboceanu a fost reţinut în data de 17 martie.
Potrivit dosarului, fostul deputat ar fi avut legături cu un asistent al ataşatului militar al Rusiei în Republica Moldova, Alexandr Grudin. În decizie se arată că, în timpul întâlnirilor, Grudin şi Bolboceanu "luau măsuri stricte de precauţie". "Luând în considerare evenimentele din Ucraina, nu se exclude o eventuală participare a ofiţerilor serviciilor speciale ruseşti în organizarea sau susţinerea unor acţiuni direcţionate spre destabilizarea situaţiei social-politice în ţară", se arată în documentul procuraturii.
În martie 2014, Bolboceanu a anunţat într-o şedinţă în plen a parlamentului de la Chişinău că se retrage din grupul parlamentar al Partidului Democrat şi chiar din partid "din stimă şi respect faţă de colegii din teritoriu".
Iurie Bolboceanu a figurat în celebrul dosar de corupere a deputaţilor din parlamentul moldovean, cunoscut şi ca "bani de la Ambasada Rusiei pentru cumpărarea deputaţilor din Republica Moldova”, aminteşte Unimedia.
Potrivit Ziarului de gardă, în martie 2014 un deputat din Partidul Liberal (PL), doi din Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) şi alţi şapte parlamentari din componenţa de atunci a legislativului urmau să părăsească grupurile din care făceau parte, să se declare deputaţi independenţi şi "să nu voteze unele legi ce ţin de aderarea R. Moldova ca membru asociat la Uniunea Europeană”, astfel încât parlamentul să fie dizolvat şi să fie numit un nou guvern, iar pentru acţiunile lor, politicienii urmau sa fie remuneraţi cu câte 250.000 de dolari SUA, care veneau de la "prieteni din Rusia".

Tudorel Toader solicită Senatului informaţii ”utile” privind MCV

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis conducerii Senatului o scrisoare în care solicită informaţii ”utile” pentru informarea corectă a Comisiei Europene în privinţa progreselor înregistrate de Parlament în cadrul MCV, în vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai. „La data de 25 ianuarie 2017 a fost publicat Raportul Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV. Raportul face un rezumat al măsurilor cheie care trebuie întreprinse pentru realizarea în totalitate a obiectivelor MCV. De asemenea, Comisia Europeană prevede, în premieră, procedura închiderii provizorii a unor condiţionalităţi: când măsurile prevăzute la fiecare dintre acestea vor fi întreprinse, obiectivul respectiv va fi considerat provizoriu finalizat. Atunci când acest lucru se va realiza pentru toate obiectivele de referinţă, MCV va fi ridicat. Comisia Europeană şi-a manifestat intenţia de a prezenta următorul raport la sfârşitul anului 2017”, se arată în scrisoarea ministrului Justiţiei. Tudorel Toader solicită Senatului informaţii „utile” cu privire la progresele înregistrate de Parlament în cadrul raportului MCV. „Având în vedere că unele dintre cele 12 recomandări ale raportului vizează şi activitatea Parlamentului României, vă adresez respectuoasa rugăminte de a ne comunica acele informaţii pe care le apreciaţi utile pentru informarea corectă a Comisiei Europene”, a conchis Tudorel Toader.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail