Home | National | Se rupe ALDE?

Se rupe ALDE?

Publicat de 222 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Se rupe ALDE?

Daniel Constantin a ieşit dintr-o şedinţă a partidului, acuzand că întalnirea este nestatutară n Tăriceanu l-a acuzat pe fostul lider al PC de „şantaj”

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a ieşit ieri val-vartej de la şedinţa Delegaţiei permanente, el acuzand că şedinţa este nestatutară. Constantin a spus că se va întalni astăzi cu premierul Sorin Grindeanu şi că nu exclude să demisioneze din funcţia de ministru al Mediului. ”Eu nu am vrut să ajungem în această situaţie dar, din păcate, este o situaţie delicată pentru ALDE. Nu vom pleca din ALDE. Nu am ţinut niciodată la funcţii. Chiar mâine voi avea o discuţie cu prim-ministrul Grindeanu şi, dacă decizia coaliţiei va fi într-un sens, nu regret. Am făcut parte şi din guvernul Victor Ponta şi cred că am îndeplinit pentru partidele din care provin o misiune bună. Am ajutat prin activitatea pe care am avut-o acolo, eu, domnul Sorin Câmpeanu, domnul Răzvan Cotovelea. Dar nu am pus mai presus funcţiile decât poziţiile pe care oamenii care ne-au adus în acele funcţii ar trebui să o aibă. ţin mai mult la oameni decât la funcţii”, a declarat Daniel Constantin. Copreşedintele ALDE a ţinut să precizeze că nu pleacă din partid, nici el şi nici membrii din apria PC. Constantin a punctat că instanţa este cea care va decide în cazul convocării unui congres al ALDE, pentru că, "din punct de vedere juridic", lucrurile sunt foarte clare.

Tăriceanu: Am fost pur şi simplu şantajat

În replică, Tăriceanu a declarat, aseară, că la alegerile legislative a fost ”pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord. ”Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme. Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare. Am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare cu care nu eram de acord în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective. Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze. Şi el mi-a spus că nu are nicio problemă în acest sens. Şi atunci, cum de multe ori cineva trebuie să facă o concesie, am făcut eu concesia, dar aceasta a fost costisitoare, pentru că eu a trebuit să sacrific unii dintre oamenii care munciseră ca să putem să participăm la alegeri”, a spus Tăriceanu.
El a precizat că nu poate acepta ”această manieră de colaborare”, afirmând că în ultima perioadă Daniel Constantin a refuzat să-şi dea acordul pe o serie de chestiuni care vizau buna funcţionare a partidului.
Daniel Constantin a reacţionat imediat şi a calificat ca ”ruşinos” faptul că Tăriceanu vorbeşte de şantaj, în condiţiile în care acesta ar fi insistat pentru desemnarea unor persoane cu probleme penale.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0Soarele răsare: 6.13
Soarele apune: 20.07

Calendar ortodox: Sf. Ap. şi Ev. Marcu; †) Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului

Calendar catolic: SF. MARCU, ev.

Maxima zilei: „Cel mai jalnic om este acela care-şi preschimbă visele în argint şi aur.” — Khalil Gibran
   

Curs BNR:

1 Euro – 4. 5340 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1702 lei

 

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail