Național

Studiu: În 2016, a crescut numărul căsătoriilor, a scăzut numărul divorţurilor

Ziarul de Vrancea
9 mar 2017 1142 vizualizări
Circa 80% dintre romanii care divorţează se recăsătoresc, în special bărbaţii n peste 50% dintre cuplurile studiate s-au întalnit pe internet

Numărul de divorţuri a scăzut în 2016 cu 9% faţă de anul precedent în România, în timp ce numărul căsătoriilor a crescut cu 6%, se arată într-o analiză a Divorce Journey, companie de consiliere a persoanelor divorţate.
Analiza generală a căsătoriilor din ultimii 10 ani, efectuată de Divorce Journey, arată că în România s-a înregistrat un vârf de căsătorii în 2007 când au avut loc aproape 200.000 de căsătorii, însă după criza economică numărul acestora a început să scadă, ajungând la un minim de puţin peste 100.000 în 2011. Odată cu revenirea economică, şi căsătoriile au început să crească treptat, ajungându-se la un număr de 133.000 de căsătorii în 2016. În condiţiile în care nu toate datele pentru anul 2016 sunt disponibile, compania de consultanţă a analizat cifrele disponibile din 2015 pentru o analiză mai amplă în ceea ce priveşte numărul de căsătorii din diverse zone din România. Bucureştiul, care are cea mai mare populaţie din România, cu mult peste orice judeţ, este pe primul loc la numărul de căsătorii, cu peste 16.000 în 2015, urmat de judeţul Iaşi, cu 5.511 căsătorii. La coada clasamentului se află judeţele Covasna, cu 1.000 de căsătorii, şi Tulcea, cu 1.100 de căsătorii. Potrivit Divorce Journey, din totalul căsătoriilor care au avut loc în 2015, în 26.000 de cazuri unul dintre parteneri a mai fost căsătorit înainte. “Dacă am raporta numărul de căsătoriţi a doua oară la totalul de 31.500 de divorţuri care au avut loc în 2015, am putea spune că 80% dintre persoanele divorţate au curajul să se recăsătorească. Mai mult, la noi la cabinet am constatat că bărbaţii sunt mai grăbiţi decât femeile în ceea ce priveşte căsătoria pentru a doua oară. Pentru ei este posibil să treacă doar câteva săptămâni sau luni de la divorţ până să se recăsătorească, în timp ce femeile aşteaptă mai multe luni sau poate chiar ani până spun din nou da”, a declarat fondatorul Divorce Journey, Gabriela Saulea. Studiul mai arată că 55% dintre cuplurile studiate s-au cunoscut online sau prin agenţii de dating, în timp ce 25% prin intermediul prietenilor comuni, iar restul la locul de muncă sau în alte situaţii. Circa 60% dintre divorţurile din România au loc la notar, de comun acord, şi doar 40% prin instanţă judecătorească. “Principalele cauze declarate ale divorţului sunt adulterul şi dependenţa de alcool, însă la noi la cabinet, cel mai frecvent motiv întâlnit a fost şi este: «unul dintre parteneri doreşte continuarea vieţii alături de o altă persoană»”, mai susţine fondatorul Divorce Journey.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.