Național

Cluj: Aplicaţie informatică în cinci limbi, dedicată turiştilor

Ziarul de Vrancea
24 feb 2017 942 vizualizări
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, prin intermediul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj, a pus la punct o aplicaţie în cinci limbi, Cluj Tourism App, prin intermediul căreia cei interesaţi pot beneficia de un mod interactiv de informare turistică.

“Aplicaţia nou lansată prezintă atracţii, obiective şi trasee turistice din judeţul Cluj şi oferă informaţii despre unităţi de cazare, facilităţi gastronomice, posibilităţi de agrement, transport şi alte servicii utile potenţialilor turişti şi utilizatorilor care doresc să îşi planifice vizita în judeţ sau să aibă la îndemână o alternativă digitală cu un conţinut structurat. Fiind disponibilă în cinci limbi, respectiv română, engleză, franceză, maghiară şi germană, aplicaţia ClujTourism App poate fi descărcată gratuit, atât în format online, cât şi offline iar utilizatorii se pot bucura în mod interactiv şi prietenos de oferta turistică a judeţului Cluj, pot naviga şi vizualiza rute sau salva locaţii şi obiective preferate pentru crearea de itinerarii personalizate”, se arată într-o informare transmisă vineri de CJ Cluj. Aplicaţia este compatibilă cu noile telefoane de tip smartphone şi cu device-urile tip tabletă care funcţionează cu sistemele de operare IOS, Android şi Windows Phone.

CSM critică proiectul de lege privind graţierea colectivă

Direcţia Legislaţie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) critică proiectul de lege al PSD privind graţierea colectivă a unor pedepse, într-un punct de vedere care urmează să fie discutat în plenul CSM din 28 februarie.  Pe 31 ianuarie 2017, fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache a transmis CSM, spre avizare, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse, motivând că penitenciarele din ţară sunt supraaglomerate.
Direcţia Legislaţie din cadrul CSM arată că propunerea Ministerului Justiţiei de graţiere a pedepselor de până la cinci ani de închisoare este de natură să "creeze un sentiment de insecuritate socială”. O altă critică a magistraţilor priveşte sintagma "persoane care sunt unic întreţinător de familie”. "Aceasta va genera serioase disfuncţionalităţi în aplicarea actului normativ, în lipsa indicării oricărui criteriu care să circumstanţieze clar sensul acesteia”, se arată în punctul de vedere elaborat de Direcţia Legislaţie a CSM. Nici graţierea pedepselor cu suspendare nu este înţeleasă de specialiştii din CSM. Astfel, "proiectul de lege nu cuprinde nicio dispoziţie referitoare la efectele graţierii asupra pedepselor a căror executare este suspendată condiţionat sau sub supraveghere”, potrivit sursei citate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.