Home | National | MOZAIC STIRI NATIONALE: Toţi studenţii, indiferent de vârstă, vor călători gratuit cu trenul

MOZAIC STIRI NATIONALE: Toţi studenţii, indiferent de vârstă, vor călători gratuit cu trenul

Publicat de 1432 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
MOZAIC STIRI NATIONALE: Toţi studenţii, indiferent de vârstă, vor călători gratuit cu trenul

Toţi studenţii din România vor avea gratuitate la transportul feroviar pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanţelor universitare şi indiferent de operatorul feroviar, potrivit unui comunicat publicat ieri de Ministerul Transporturilor

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 februarie.  Ieri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi ministrul Consultării Publice, Gabriel Petrea, împreună cu reprezentanţi ai companiilor de transport CFR Călători şi Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai unor organizaţii studenţeşti, pentru a discuta normele de aplicare a gratuităţilor. Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenţilor înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă, într-o instituţie de învăţământ superior acreditată din România, de stat sau privată. Aceştia pot fi înscrişi la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licenţă, masterat, doctorat, indiferent de forma de finanţare a studiilor (buget sau taxă). Vor beneficia de aceste facilităţi toţi studenţii, indiferent de vârstă şi naţionalitate, pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanţelor universitare şi indiferent de operatorul feroviar. ”CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghişee, automate, cât şi online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenţilor eligibili pentru aceste biletele gratuite”, se arată în comunicat. De asemenea, a fost discutată inclusiv posibilitatea de a creşte gradul de acces al transportului cu metroul pentru toţi studenţii din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial.

 

Ambasada SUA: Îndemnăm reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară să colaboreze în lupta anticorupţie

 

Ambasada SUA la Bucureşti îi îndeamnă pe toţi reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea conducerii şi instituţiilor României. ”Ambasada Statelor Unite ale Americii felicită noul Guvern şi noul Parlament al României”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA. Misiunea diplomatică precizează că aşteaptă cu interes să colaboreze cu prim-ministrul Sorin Grindeanu şi cu membrii cabinetului său pentru a dezvolta şi mai mult Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, al cărui scop este creşterea securităţii comune, sporirea prosperităţii reciproce a celor două naţiuni şi consolidarea instituţiilor democratice.

Iohannis, despre înregistrările lui Băsescu: “Dacă le are, să le dea procurorilor”

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, ieri, înregistrarea făcută publică de Sebastian Ghiţă în care fostul şef de stat Traian Băsescu afirmă că are înregistrări cu magistraţi, spunând că dacă ele există trebuie puse la dispoziţia procurorilor. "A văzut cineva sau a auzit cineva aceste înregistrări?", a mai spus Iohannis, întrebat despre declaraţiile făcute de Băsescu potrivit unei înregistrări publicate de Sebastian Ghiţă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a deschis, pe 4 ianuarie, dosar penal după înregistrarea audio prezentată de Sebastian Ghiţă în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le primea din dosare aflate în curs de soluţionare.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, care de la dispariţia sa în urmă cu două săptămâni a avut patru apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, a prezentat, marţi seara, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu "felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că recunoaşte înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar că acestea au fost editate ”ceea ce este de natură a crea unele confunzii”.

Bărbat mort de mai multe zile, găsit cu faţa muşcată de câini în locuinţa sa

Un bărbat de 70 de ani a fost găsit mort, ieri, în locuinţa sa din localitatea Horga, judeţul Vaslui, cu numeroase plăgi muşcate la faţă, cel mai probabil provocate de câini. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă leziunile au legătură cu decesul. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, bătrânul a fost găsit căzut locuinţa sa, în dreptul uşii de la intrare, de către un vecin, după ce nu mai fusese văzut de câteva zile.

Bătrânul a fost găsit după ce vecinul său a spart uşa de la casă. ”În urma primelor cercetări, s-a stabilit că acele leziuni de la faţă sunt, posibil, muşcături ale câinilor pe care victima îi creştea în casă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Poliţiştii au mai stabilit că bărbatul era decedat de mai multe zile, deschizând un dosar penal pentru moarte suspectă.


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.04
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox: Sf. Ap. Iason și Sosipatru, Sf. Mc. Maxim, Cvintilian și DAdas din Ozovia (Dezlegare la pește)
Calendar catolic: Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.

Maxima zilei: Adevăratul element magic în cadrul relaţiilor este să nu-i judeci pe ceilalţi.( Wayne Dyer )

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5289 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1565 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail