Home | National | Kovesi: "Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar”

Kovesi: "Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar”

Publicat de 513 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Kovesi: "Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar”

şefa DNA a sesizat CSM în legătură cu ultimele afirmaţii ale lui Sebastian Ghiţă n este prima declaraţie a lui Kovesi pe acest subiect de la începutul scandalului

 Procurorul-şef a DNA, Laura Coduţa Kovesi, a anunţat, ieri, întrebată despre acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă la adresa sa, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmaţiile apărute în spaţiul public în ultima lună, pe care le-a catalogat drept "neadevărate, neîntemeiate, tendenţioase şi ridicole". Întrebată dacă a avut discuţii cu Florian Coldea sau cu Traian Băsescu despre condamnarea din dosarul ICA, Kovesi a spus: „Am precizat că am sesizat CSM pentru afirmaţii neadevărate”. Ea a precizat că în sesizarea pe care a formulat-o sunt indicate afirmaţiile neadevărate şi emisiunile în care s-au făcut. "Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte la DNA, o parte trimise în judecată. Nu doresc să intru în dialog cu acesta", a mai spus Kovesi.
De asemenea, întrebată dacă Sebastian Ghiţă a avut vreo implicare în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, Kovesi a spus: „De aceste aspecte s-au ocupat Ministerul Justiţiei, Ministerul de Interne, vă rog să întrebaţi acolo”.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis, în 4 ianuarie, dosar penal după înregistrarea audio prezentată de Sebastian Ghiţă în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le primea din dosare aflate în curs de soluţionare.
Sebastian Ghiţă a fost dat din 5 ianuarie în urmărire naţională, iar în 6 ianuarie procurorii DNA au cerut instanţei supreme să emită pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare şi să fie dat în urmărire internaţională, după ce Poliţia a anunţat că acesta nu a fost găsit în ţară.

Lucrurile gen "cucuvele mov" şi "şefi de la CIA" sunt “ridicole”

Codruţa Kovesi a mai declarat că lucrurile gen „cucuvele mov” şi „şefi de la CIA” sunt ridicole, iar declaraţiile serioase sunt că DNA este atacată pentru că şi-a permis să deranjeze inculpaţi.  "Aceste atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA şi a permis să deranjeze inculpaţii. Am observat în ultima perioadă că, deşi am făcut mai multe demersuri instituţionale, aceste atacuri au continuat. Doar la sfârşitul anului trecut am făcut peste 14 sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmaţiile tendenţioase, denigratoare, mincinoase, uneori chiar ridicole ale inculpaţilor pe care i-am cercetat. Am sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru 12 emisiuni şi chiar în cursul zilei de astăzi am reluat dialogul instituţional cu CSM şi cu privire la afirmaţiile care au apărut în cursul lunii decembrie în spaţiul public din partea mai multor persoane cercetate de DNA am sesizat CSM. Practic, răspunsul meu la aceste afirmaţii îl veţi găsi în acea sesizare pe care o voi face publică în momentul în care voi ajunge la birou”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi. 

Parchetul General: Nicolae Popa, adus în ţară pe cheltuiala Poliţiei Române

Parchetul instanţei supreme a anunţat, ieri, că Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii şi care a plecat din ţară în 2000, a fost adus în România din Indonezia de către Poliţia Română, instituţie care a achitat integral transportul. Parchetul a precizat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul afirmaţiilor făcute de Sebastian Ghiţă într-o serie de înregistrări prezentate opiniei publice. Fostul deputat a spus, într-o înregistrare difuzată de România TV, că Nicolae Popa a fost adus din Indonezia pe cheltuiala unei firme din Ploieşti, care a plătit 200.000 de euro, "la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român".



Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36
Calendar creștin- ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor (Denia Canonului Mare)
Calendar catolic: Sf. Eustasie, ep.

Maxima zilei: „Vremurile noastre sunt vremea mediocrității, a lipsei de sentimente, a pasiunii pentru incultură, a lenei, a incapacității de a te apuca de treabă și a dorinței de a avea totul de-a gata.” (Feodor Mihailovici Dostoievski)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5500 lei
1 Dolar American (USD) – 4.1870 lei



Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail