Național

Dacian Cioloş: Nu exclud implicarea în politică

Ziarul de Vrancea
4 ian 2017 604 vizualizări
Dacian Cioloş a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a primit confirmarea mai multor colaboratori de-ai săi din Guvern pentru a i se alătura într-un proiect civic prin intermediul căruia să valorifice experienţa acumulată la Palatul Victoria. Cioloş nu a exclus o implicare a sa în politică, dar a precizat că nu a luat o decizie.

Dacian Cioloş a afirmat că nu a intenţionat vreun moment ca, după încheierea mandatului la Palatul Victoria, să plece din ţară pentru o carieră profesională în străinătate.
”Am avut o şansă extraordinară de a-mi servi ţara şi voi încerca să valorific experienţa pe care am câştigat-o în acest an de guvernare în interesul public din România. Nu mi-am pus problema să părăsesc ţara şi intenţionez să găsesc modalitatea cea mai bună de a mă implica public pentru a-mi folosi experienţa câştigată, în măsura în care va exista şi susţinere pentru acest lucru. Am deja confirmarea mai multor colaboratori sau foşti colaboratori din Guvern că doresc să găsesc o modalitate de implicare civică pentru a ne valorifica experienţa din acest an de mandat”, a declarat premierul Cioloş. Întrebat dacă este posibilă şi o intrare a sa în politică, Cioloş a răspuns: ”Nu o exclud, dar nu am luat o decizie. Eu consider că, de la un astfel de nivel de responsabilitate, un prim-ministru face politică într-un anumit fel. Sigur, nu a fost politică partinică pentru că nu am fost înscris într-un partid politic, dar voi căuta să văd modalitatea cea mai eficientă de a-mi valorifica competenţele”. De asemenea, Cioloş a precizat că este deschis la discuţii cu partidele care au susţinut în campanie principiile şi valorile înscrise în Platforma 100 în legătură cu modalităţile de colaborare viitoare.

În mainile cui au ajuns Afacerile Europene: “România este grădina Maicii Domnului”

Ana Birchall, propusă ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlament, ea declarând că următorul proiect de ţară al României, după ”aderarea la UE şi integrarea în NATO”, este asigurarea preşedinţiei Uniunii Europene ”imediat după aniversarea centenarului Marii Uniri”. Birchall a fost întreruptă însă de preşedintele Comisiei de afaceri europene din Senat, Gabriela Creţu, care a dorit să impună linişte, ameninţând cu evacuarea sălii. ”Există un murmur permanent şi putem ruga persoanele prezente în sală să elibereze sala, în condiţiile în care nu se respectă regulile de desfăşurare ale unei audieri. E o audiere publică, nu este concert sau mai ştiu eu ce. Nu cântâm odată cu cel care vorbeşte”, a spus iritată Creţu.
Ana Birchall şi-a continuat pledoaria cu expunerea principalelor obiective ale ministerului pe care urmează să îl conducă: tratament nediscriminatoriu pentru români în Europa, aderarea la Schengen şi eliminarea MCV. Ministrul propus pentru Afaceri Europene a făcut apel la societatea civilă şi la presă să o sprijine în pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, care va fi exercitată de România în prima jumătate a anului 2019. ”În pregătirea preşedinţiei, îmi pun speranţe inclusiv în societatea civilă, în mass-media, să fim parteneri în a arăta inclusiv această frumuseţe a României care este atât de bogată şi de mult prea multe ori nepusă în valoare. Fiecare dintre noi putem să facem acest lucru pentru a respecta şi a iubi această ţară atât de frumos numită grădina Maicii Domnului”, a spus Birchall.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.