Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Ministerul Transporturilor: Cele mai periculoase drumuri din România sunt DN1, DN2 şi DN7

Ziarul de Vrancea
7 dec 2016 548 vizualizări
Drumurile naţionale din România pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 şi DN7, în contextul în care România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere, potrivit datelor transmise ieri de către reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor.

În 2015, în România au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat. Drumul cu cele mai multe accidente din România este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi vama cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul situat între Comarnic şi Braşov este unul dintre cele mai aglomerate din ţară.
Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leagă Capitala de vama Nădlac prin Valea Oltului. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traversează Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, căderilor de pietre, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.
Pe lista neagră se află şi DN2, lung de 450 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi Siret. Drumul este deseori aglomerat, în special pe tronsonul Bucureşti-Focşani, pentru că este singura cale importantă ce face legătura între Capitală şi Moldova.

Familia lui Gigină cere daune de trei milioane de euro de la Gabriel Oprea

Familia lui Bogdan Gigină cere daune de trei milioane de euro de la Gabriel Oprea şi de la firma care a săpat groapa în care a murit, în octombrie 2015, poliţistul care deschidea coloana oficială a fostului vicepremier, au declarat, ieri, surse judiciare, pentru News.ro.
Procurorii DNA au pus sechestru, ieri, pe o parte din averea lui Gabriel Oprea şi a fiului său, Gabriel Oprea Junior, în acest dosar. Atât fostul vicepremier, cât şi fiul său au fost audiaţI la sediul DNA.
Tot ieri, a fost audiat la DNA şi Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a murit poliţistul Bogdan Gigină. Mazilu a declarat că semnalizările au fost corecte şi, că probabil, tânărul motociclist a murit din propria neatenţie. Mazilu a precizat că a fost chemat la DNA în calitate de suspect, pentru că lucrarea nu ar fi fost semnalizată corespunzător şi nu ar fi respectat distanţa de presemnalizare, de 240 de metri. "Nu se putea face o presemnalizare cu 200 de metri înainte. În niciun caz nu puteam face asta în oraş", a mai spus Petre Mazilu.

Apel al supravieţuitorilor din Colectiv: Mergi la vot!

Tedy Ursuleanu, care a rămas fără mâna stângă în urma incendiului din Colectiv, îi îndeamnă pe români să meargă la vot în 11 decembrie: "Mâna dreaptă o voi folosi pentru a vota. Mergeţi la vot!". Alături de ea, alţi supravieţuitori ai tragediei de la Colectiv fac apel către români, într-un clip postat pe internet, să meargă la vot. ”Eu votez pentru că nu vreau să-mi mai fie frică să ies din casă”, ”eu votez pentru că nu vreau ca ceea ce ni s-a întâmplat nouă să se mai întâmple”, "eu votez pentru că nu vreau să decidă altcineva pentru mine”, ”eu votez pentru că nu vreau ca ceea ce ni s-a întâmplat să fi fost degeaba” sunt câteva dintre mesajele tinerilor cărora viaţa le-a oferit o a doua şansă. ”Ştiu că te doare de cum a ajuns ţara asta, de corupţie, de birocraţie, de nepotisme. Dacă vrei drepturi egale şi legi care să te protejeze mergi pe 11 decembrie la vot!”, au scris tinerii.
Tedy Ursuleanu, în vârstă de 29 de ani, victimă a incendiului din Colectiv, explică de ce trebuie să mergem la vot: ”Înainte de Colectiv nu mergeam la vot. Eram o persoană care se pregătea să emigreze, voiam un job, voiam nişte drepturi, nişte reglementări exact aşa cum se întâmplă în străinătate, ştiam că la noi nu vor fi prea curând, însă acum sunt convinsă că dacă vom lua măsuri împreună se poate. Putem face şi din România o ţară exact aşa cum ne-o dorim”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.