Național

Peste jumătate dintre părinţii din mediul urban ar alege "şcoala acasă"

Ziarul de Vrancea
30 sep 2016 711 vizualizări
Mai mult de jumătate dintre părinţii din mediul urban ar alege homeschooling pentru copiii lor, iar 92% consideră că acest tip de învăţământ ar trebui reglementat în România, relevă un studiu online al MKOR Consulting, dat vineri publicităţii.

Părinţii care au răspuns la acest sondaj online au declarat în proporţie de 98,4% că ştiu ce presupune conceptul de homeschooling, 74% ştiu despre "şcolile-umbrelă", iar 73% dintre aceştia au o părere bună sau foarte bună despre educarea copiilor acasă. "Interesul ridicat este demonstrat şi de faptul că 92% consideră că acest tip de învăţământ ar trebui reglementat în România. De altfel, 52% ar lua în considerare educarea de acasă a propriilor copii. Cu toate acestea, doar 8% dintre copiii părinţilor respondenţi (105 familii) învaţă în sistem homeschooling", se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Principalul argument în favoarea homeschooling-ului este libertatea copiilor de a învăţa ceea ce le place — 64%. Pe locul al doilea este programul flexibil şi ritmul propriu de a învăţa al fiecărui copil — 35%.
Argumentul principal împotriva homeschooling invocat de aproape toţi respondenţii (97%) este problema socializării deficitare. Alte argumente sunt: incapacitatea părinţilor de a înlocui profesorii, lipsa reglementării acestui sistem, problema banilor.
Mai mult de o treime dintre părinţii respondenţi (38%) îşi dau copiii la o şcoală sau o grădiniţă de stat, motivele fiind lipsa alternativelor (27%), lipsa resurselor financiare şi de timp (23%) şi calitatea sistemului de învăţământ de stat (22%).
Respondenţii studiului au copii preşcolari sau mai mici, ceea ce înseamnă, potrivit sondajului, "că există şanse foarte mari ca acest sistem de învăţământ să crească semnificativ în următorii ani şi în ţara noastră".
Studiul "Homeschooling-ul în România 2016'' a fost realizat, în perioada 19 — 22 septembrie, sub forma unui sondaj de opinie online la care au răspuns 1.700 de persoane. 95% dintre respondenţi locuiesc în mediul urban, dintre care 48% în Bucureşti, iar 5% — în mediul rural.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
remus, acum 2757 zile, 19 ore, 31 minute, 35 secunde
clar. bani aruncati in sistermul bugetar de invatamant cand oricum trebuie dusi la pregatire si facute meditatii. profesorul isi da interesul numai cand vede banul. La scoala nu se axeaza pe individ , citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.