Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: O treime dintre tinerii de 15-16 ani au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile

Ziarul de Vrancea
26 sep 2016 389 vizualizări
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, ieri, către parlamentari, cerându-le să dea dovadă de responsabilitate şi să oprească "schilodirea legii anti-fumat", în condiţiile în care studiile relevă că unul din trei tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, adică 200.000 de copii, au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile.

"Legea anti-fumat a fost atacată şi în Parlament, chiar de medici cu renume, care au adus amendamente care pun în pericol sănătatea tuturor românilor, amendamente care permit în realitate să se fumeze în orice spaţiu închis. România ar deveni un caz unic în lumea civilizată, am deveni, potrivit tuturor experţilor pe care i-am consultat, prima ţară care îmblânzeşte legile anti-fumat", a spus ministrul, luni, într-o conferinţă de presă. El a adăugat că în cazul în care o parte dintre adolescenţii care consumă ţigări vor deveni fumători "este şi vina celor care astăzi încearcă să schilodească legea anti-fumat". În acest sens, ministrul şi-a exprimat speranţa că deputaţii, care reprezintă forul decizional în acest caz, "vor face ceea ce trebuie", după ce la nivelul Comisiei pentru sănătate din Senat au fost aduse amendamente conform cărora este permis fumatul în spaţii închise, cu condiţia ca acestea să fie inscripţionate în acest sens.

Coaliţia pentru Familie vrea referendum simultan cu alegerile

Reprezentanţii Asociaţiei Neamunit şi Coaliţia pentru familie a solicitat Parlamentului să urgenteze procedurile parlamentare pentru revizuirea Constituţiei privind introducerea precizării că familia se întemeiază între un bărbat şi o femeie. ”Vă solicităm să consideraţi drept o prioritate luarea în discuţie, aducerea pe ordinea de zi şi votarea până pe 15 octombrie a Legii pentru organizarea referendumului o dată cu alegerile legislative din decembrie 2016, pentru a vă arăta respectul faţă de voinţa cetăţenilor români care au semnat această iniţiativă şi a da cetăţenilor României posibilitatea democratică de a-şi exprima prin vot opinia în legătură cu această chestiune, pe care noi o considerăm fundamentală pentru viitorul ţării şi al societăţii noastre româneşti”, se arată în solicitarea trimisă de asociaţii Senatului. Acestea cer organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei simultan cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.  Potrivit sursei citate, formularea propusă pentru articolul 48, alineatul 1 din Constituţie este următoarea: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Obiectivul PMP la alegerile parlamentare: 15% din voturi

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, ieri, că partidul este pregătit să meargă spre guvernare, obiectivul fiind obţinerea a 15% din voturi la alegerile parlamentare. ”Există o realitate pe care o cunoaştem cu toţii: PSD şi-a desemnat candidatul la funcţia de premier pe domnul Dragnea, PNL-PDL după fuziune a generat un tandem Iohannis – Predoiu, probabil domnul Predoiu rămâne şi în continuare opţiunea celor de la PNL, noi după 11 decembrie suntem convinşi că putem propune cel mai bun prim-ministru pe care îl poate avea România şi vom merge cu toată încrederea pe această formulă şi suntem convinşi că cel mai bun prim-ministru poate fi preşedintele Traian Băsescu”, a declarat Eugen Tomac.  El a adăugat că obiectivul PMP este obţinerea a 15% la alegerile legislative, precizând că PMP va cere funcţia de premier. Totodată, el a spus că PMP va propune ca în viitoarea structură guvernamentală să se creeze un nou minister, respectiv Ministerul pentru relaţia cu Republica Moldova.


Diaconu: Cu certitudine Ponta va fi alături de PRU la alegeri

Preşedintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a declarat ieri la Craiova că poate spune ”cu certitudine” că ”bătălia electorală” din 11 decembrie ”va fi purtată de PRU alături de Victor Ponta şi de Victor Ponta alături de PRU”. "Împreună vom avea un succes răsunător”, a precizat Bogdan Diaconu. Preşedintele PRU s-a arătat încrezător că formaţiunea pe care o conduce ”va trece cu lejeritate pragul” electoral şi va intra în Parlament “pe uşa din faţă”.
“Dacă Victor Ponta, într-o apariţie publică, a promovat un scor de 10 la sută, eu spun că PRU va gravita undeva în jurul cifrei de 9 la sută, asta în condiţiile în care Victor Ponta nu se alătură şi fizic PRU. Dacă Victor Ponta se alătură şi fizic PRU, vom înregistra un scor de 15 %”, a declarat Diaconu.
Bogdan Diaconu s-a întâlnit luni la Craiova cu preşedintele organizaţiei din Dolj a partidului, deputatul Petre Petrescu. Petrescu a fost iniţial în PSD, dar a fost exclus şi a trecut în PSRO, preluând conducerea organizaţiei judeţene. Ulterior, acesta a ajuns lider al PMP, dar după fuziunea cu UNPR a trecut la PRU.

Liberalii, dispuşi să demisioneze din Parlament dacă nu se schimbă procedura imunităţii

PNL vrea ca toate cererile DNA privind ridicarea imunităţii parlamentare să fie votate în maximum 48 de ore, prin modificarea Regulamentelor celor două Camere. Potrivit unor surse din PNL, liberalii vor da ca termen pentru aplicarea acestei reguli data de 5 octombrie. În cazul unui blocaj în Parlament, PNL ia în calcul inclusiv depunerea de către parlamentarii acestei formaţiuni a demisiilor din legislativ.  Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara, săptămâna trecută, că, deşi PNL are un proiect legislativ privind eliminarea votului secret în Parlament, PSD blochează iniţiativa de doi ani de zile.  "Avem un proiect de lege care spune ceva simplu: renunţăm la votul secret şi îl dăm cu orice vot, în 48 de ore. Nici astăzi nu este votat acest proiect de către PSD. Eu cred că o eventuală majoritate parlamentară va rezolva această problemă”, spunea Gorghiu.
Proiectul liberalilor a fost depus în Parlament în 2014 şi este blocat în Comisia de Statut din Parlament.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.