Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Baronul PSD de Constanţa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere

Ziarul de Vrancea
29 iul 2016 679 vizualizări
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la 15 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul în care este acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, Constantinescu putând să o conteste la instanţa supremă.

Nicuşor Constantinescu a primit, pentru fiecare faptă de care este acuzat, şase ani, 12 ani, şapte ani şi cinci ani de închisoare şi a constatat că faptele sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat definitiv în 29 iunie de Curtea de Apel Constanţa. Curtea de Apel Bucureşti a contopit pedepsele aplicate şi pedeapsa de cinci ani de închisoare primită de Nicuşor Constantinescu în 29 iunie la Curtea de Apel Constanţa, dispunând să fie aplicată pedeapsa cea mai grea, de 12 ani închisoare, pe care a sporit-o cu trei ani, în final fostul preşedinte al CJ Constanţa urmând să execute pedeapsa de 15 ani de închisoare.
Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Nicuşor Constantinescu a stat în arest, respectiv din 6 noiembrie 2014 până în 5 decembrie 2014, din 3 martie 2015 până în 24 aprilie 2015 şi din 20 mai 2016 până în 29 iulie 2016, data pronunţării deciziei în fond. Instanţa a luat act de faptul că Nicuşor Constantinescu este încarcerat, în urma condamnării definitive primite în altă cauză. Prin aceeaşi decizie, instanţa i-a interzis lui Nicuşor Constantinescu dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, gestiune sau control în cadrul unei entităţi juridice de drept sau interes public pe o durată de 10 ani după executarea pedepsei principale.
În noiembrie 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, alături de alţi zece funcţionari publici locali, toţi fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat prin care au cauzat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei Consiliului Judeţean Constanţa şi un prejudiciu de 1,3 milioane de lei statului român. Prejudiciul cauzat CJ Constanţa provine din plăţi făcute de Constantinescu pentru mai multe proiecte realizate doar ”pe hârtie”, constând în special în lucrări de împădurire.
Fostul preşedinte al CJ Constanţa a fost condamnat definitiv, în 29 iunie, de Curtea de Apel Constanţa, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal. Într-un alt dosar, în 27 iunie, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind refuzul aprobării construirii unui parc eolian. Decizia nu este definitivă. 

Ponta, despre Dragnea: Ne înţelegem perfect pentru că nu ne vorbim!

Fostul premier Victor Ponta a declarat, joi, la RTV, că se înţelege ”perfect” cu Liviu Dragnea pentru că nu îşi vorbesc, el precizând că nu doreşte să revină la conducerea partidului şi că, oricând va fi nevoie de el în partid, va fi prezent. Întrebat dacă mai există vreo ”sciziune” între ei, Ponta a răspuns: ”Nu mai avem” şi a menţionat că nu doreşte să revină la conducerea partidului.   ”Am zis că ne înţelegem perfect pentru că nu ne vorbim”, a ţinut să menţioneze Ponta, arătând că Liviu Dragnea este preşedintele partidului, iar el este doar unul din cei 500.000 de membri PSD. Ponta a adăugat că, ”oricând va fi nevoie de el pentru PSD, este prezent”.

Peste 10.000 de oameni au donat prin SMS pentru "Cuminţenia Pământului", într-o săptămână

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat vineri, pe contul de Facebook, că peste 10.000 de oameni au donat prin SMS pentru campania de cumpărare a sculpturii lui Constantin Brâncuşi ”Cuminţenia Pământului”, în cele şapte zile de campanie de donaţii prin SMS. La numărul unic 8833, cei care scriu textul "Brâncuşi" pot contribui cu 2 euro la subscripţia naţională pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului". Conturi la opt bănci din România sunt disponibile în lei, euro şi dolari, iar donaţiile se pot face prin transfer bancar sau prin depunere de numerar. Acestea se găsesc pe site-ul brancusiealmeu.ro.
În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională. Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie. Opera ”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907. Lucrarea a fost expusă pentru prima dată în 1910, la Bucureşti. Sculptura este clasată în categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural naţional.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.