Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Brexit, motiv de ceartă şi injurii pentru Predoiu şi Ponta

Ziarul de Vrancea
26 iun 2016 648 vizualizări
Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi deputatul PSD Victor Ponta şi-au adresat cuvinte grele prin intermediul Facebook u galceava dintre cei doi a pornit de la ieşirea Marii Britanii din UE

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi deputatul PSD Victor Ponta au avut duminică un schimb de replici, pe Facebook, folosind cuvinte precum ”trage capacul tomberonului deasupra capului” sau ”comicii de la PNL”, ”Dumb and Dumber” (Tăntălăul şi Gogomanul, n.r.). Disputa dintre cei doi a pornit de la o declaraţie a prim-vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu potrivit căreia preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar trebui să îşi asume şi el responsabilitatea pentru Brexit şi să demisioneze, urmand exemplul premierului britanic David Cameron. Deputatul PSD Victor Ponta l-a ironizat pe liberal, pe Facebook. ”Deci Marele PNL ( sau "Partidul Lui") a devenit un fel de "Vacanţa Mare" din vremurile de demult / cand eşti trist sau îngrijorat de ceva serios (cum ar fi BREXIT) citeşti ce spun comicii de la PNL şi mai te destinzi (sic!) puţin. Gorghiu & Predoiu (Dumb and dumber) / sau Gorghiu & Blaga (Stan şi Bran) / sau Cezar Preda & Ludorvic Orban ( Păcală şi Tandală) - au în oferta orice îţi doreşti! Preşedintele / Premierul / Primarul General "to be elected" Cătălin Perdoiu i-a cerut demisia lui Juncker pt. Brexit/ şi dacă nu înţelege Juncker rapid să se conformeze dl Perdoiu va trece la Tusk, Merkel, Obama, etc!!! Aştept maine reacţia tovarăşei Gorghiu Dej - presa a înţeles greşit sau a manipulat ce a zis Dl Cătălin Perdoiu- era vorba, chiar şi pt. Brexit, de demisia lui Ponta!!!! Aţi înţeles acum?!?!”, a scris duminică Ponta pe Facebook. Replica lui Cătălin Predoiu a venit pe aceeaşi reţea de socializare. ”Ponta, ai făcut cafeaua lui Dragnea? I-ai luat ţigari de dimineaţă? Nu uita şi pantofii, trebuie să lucească! Maine se vede cu premierul. şi stai liniştit, nu-ţi va mai cere nimeni niciodată demisia, pentru că ai ajuns ceea ce ai fost de la început: un nimeni! Un nimeni ai fost în boscheţii Parisului, un nimeni ai fost în gentuţa lui SOV, un nimeni ai fost în manejul lui Năstase. Tu ai crezut că eşti ceva la un moment dat, pentru că n-ai vrut să vezi că eşti acolo doar pentru că tata socrul Sarbu a servit candva patria comunistă, Naşul Oprea şi prietenul Ghiţă te-au promovat la somaţia mentorului vostru din umbră care nu făcea deloc politică, iar Cocoş ţi-a permis să-i faci pantofii Elenei, care a pus şi ea o vorba mai sus. Ponta, lasă-ne şi trage capacul tomberonului deasupra capului!”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook, precizand că se vede ”nevoit” să-i răspundă lui Ponta ”în singura limbă pe care o cunoaşte”.

Semnal de alarmă: Lipseşte un dezinfectat important

Unul dintre cei mai puternici dezinfectanţi de piele, chlorhexidina, recomandat de ghidurile americane şi europene, lipseşte momentan din spitalele romaneşti, ceea ce ne plasează teoretic într-o situaţie de malpraxis, atrage atenţia managerul Spitalului „C. C. Iliescu”, Prof. Dr. Șerban Bubenek. În spitalele din Romania nu există în momentul de faţă dezinfectanţi pe bază de chlorhexidină, principala substanţă dezinfectantă pentru piele recomandată de Ghidul American pentru prevenirea infecţiilor intravasculare (Guidelines for the Prevention of Intravascular Catheter-Related Infections), atrage atenţia managerul Spitalului de Boli Cardiovasculare „C. C. Iliescu”, Prof. Dr. Șerban Bubenek. „După ce Ministerul Sănătăţii a cerut ca spitalele să retragă din uz dezinfectanţii Hexi Pharma, cu siguranţă că spitalele şi-au luat măsurile, s-au aprovizionat din altă parte. Un aspect neplăcut cu care ne confruntăm, însă, este absenţa chlorhexidinei, o substanţă dezinfectantă de piele care din anii 2010 - 2011 este recomandată ca singura substanţă cu care trebuie dezindecta pielea în cazul în care se montează perfurzii, fie pe cale venoasă periferică, fie pe cale venoasă centrală. Este singura substanţă recomandată de ghidul CDC american şi preluată în toate recomandările europene. În clipa de faţă nu există această substanţă în Romania, se folosesc substanţe care nu fac parte din recomandările ferme ale ghidurilor internaţionale”, a explicat Bubenek. Avand în vedere situaţia, managerul spitalului „C. C. Iliescu” a mai spus că aşteaptă cu interes ca „Unifarm-ul, Ministerul Sănătăţii să găsească o soluţie pentru ca să avem clorhexidină şi în Romania şi să ne aliniem acestor exigenţe ale ghidurilor internaţionale pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale”. El a adăugat în momentul de faţă putem spune că suntem într-o situaţie de malpraxis, avand în vedere absenţa acestei substanţe.

Demisie la varful unei filiale importante din PNL

Copreşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a anunţat că demisionează din funcţie după ce a fost lider al filialei judeţene a liberalilor în ultimii 15 ani, dorind să asigure un transfer de generaţii la conducerea filialei. Potrivit unei scrisori deschise transmise, duminică, liberalilor şi clujenilor de către Marius Nicoară, în urmă cu 15 ani, la preluarea conducerii filialei, PNL Cluj avea o cotă de suport politic de 6% şi a ajuns acum la 38%, cel mai mare înregistrat în istoria partidului pe plan local. "Acum 15 ani am fost ales preşedinte al PNL Cluj. Am pornit la drum alături de o echipă rezultată dintr-o competiţie internă autentică, la capătul căreia am preluat ştafeta organizaţiei liberale judeţene de la deputatul, profesorul şi colegul nostru Anton Ionescu. PNL Cluj avea atunci o cotă de suport politic de circa 6%. La ultimele alegeri pentru Consiliul Judeţean, votul politic al PNL Cluj a fost de 38%, cel mai mare înregistrat în istoria partidului pe plan local. În noiembrie 2014, la Cluj s-au înregistrat cele mai multe voturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis, dintre toate judeţele ţării. La alegerile locale PNL Cluj a triumfat. Cred că acesta este cel mai potrivit moment pentru mine să anunţ că a venit vremea să renunţ la co-preşedinţia PNLCluj, asigurand astfel un transfer de generaţii la conducerea partidului. Am transmis conducerii centrale a PNL demisia mea din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene”, se arată în scrisoare. Marius Nicoară adaugă că mandatele sale la conducerea filialei au cunoscut "şi performanţe, şi eşecuri, şi lumini, şi umbre, aşa cum e normal în viaţa politică, mai ales într-o perioadă atat de lungă şi cu atat de mari transformări în societatea noastră”. "Am traversat şi ani de opoziţie, şi de guvernare, contribuind cu reprezentanţi ai PNLCluj la nivelul executivului şi în parlament. Unii au confirmat, alţii au dezamăgit. Cand a fost cazul, mi-am cerut scuze public pentru susţinerea acordată unor colegi care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor noastre şi ale comunităţii. Majoritatea liberalilor clujeni au adus însă de-a lungul timpului, prin prestaţia lor politică şi administrativă, la diferite niveluri, beneficii judeţului nostru şi Romaniei”, a menţionat Nicoară.

Ziua Drapelului Naţional fost marcată duminică

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită ieri, data de 26 iunie fiind proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne. Data a fost aleasă în amintirea zilei cand, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii romane. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor romanilor, purtand deviza "Dreptate şi frăţie", acordandu-i-se şi denumirea de "stindard al libertăţii". Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe langă Romania existand alte ţări europene tradiţionale cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia. Revoluţionarii de la 1848, atat cei din Transilvania, cat şi cei din Țara Romanească, au arborat steagul tricolor, ca simbol al luptei lor, avand inscripţionat lozinca: "Frăţia": "Dreptate – Frăţie" şi dandu-i denumire de "stindard al libertăţii". Decretul guvernamental nr. 252, din 13 iulie 1848, preciza din nou că "Stindardele vor fi tricolore. Culorile sunt: albastru închis, galben deschis şi roşu carmin". În Adunarea populară desfăşurată pe dealul Filaretului din Bucureşti, în ziua de 15 iunie 1848, s-a celebrat ziua de 11 iunie, începutul revoluţiei, "zi de mantuire pentru toată Romania", sub flamurile tricolore. Tot în acel an istoric 1848, în acea impresionantă Adunare de la Blaj, 3/15 mai, s-a înălţat "flamura cea mare tricoloră a naţiunii romane", a întregii naţiuni romane. Constituţia Romaniei din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn.

Cod galben de ploi la începutul săptămanii

Meteorologii au anunţat cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru astăzi şi maine, în centrul, nordul şi vestul ţării. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de ploi torenţiale pentru luni şi marţi, valabilă în centrul, nordul şi vestul ţării. Astfel, în intervalul 27 iunie ora 10:00 – 28 iunie ora 10:00, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restranse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.  În zonele vizate vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vant ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restranse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50, 60 l/mp. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării. Vremea se va menţine călduroasă luni, în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

Maşină plină cu cereale s-a răsturnat în şant

Un TIR încărcat cu cereale s-a răsturnat, ieri, pe DN 65B, în localitatea argeşeană Bradu, iar cei doi bărbaţi care se aflau în cabină erau băuţi, unul dintre ei avand o alcoolemie de peste unu la mie. TIR-ul venea din judeţul Damboviţa şi urma să se oprească în Argeş. Pe DN 65B, în localitatea Bradu, cel care conducea TIR-ul a pierdut controlul volanului, iar autocamionul s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a drumului. La faţa locului au fost solicitate mai multe ambulanţe, dar şi descarcerarea. "Am intervenit cu două ambulanţe SMURD, cu medic, dar şi cu descarcerarea. În cabina autocamionului încărcat cu cereale se aflau doi bărbaţi, răniţi uşor. Ambii au refuzat să primească îngrijiri medicale", a declarat, purtătorul de cuvant al ISU Argeş, Mădălina Epure. Cei doi bărbaţi care se aflau în cabină erau băuţi, unul dintre ei avand o alcoolemie de peste unu la mie. Iniţial, niciunul dintre cei doi nu a vrut să declare care dintre ei conducea TIR-ul în momentul producerii accidentului, iar ulterior ei au spus poliţiştilor că cel care deţinea permis de conducere fusese la volan.

Tir încarcat cu ţigarete de contrabandă, depistat în Buftea

Poliţiştii din Ilfov au depistat în trafic, în localitatea Buftea, un tir încărcat cu două milioane de pachete de ţigarete, provenite din Republica Moldova, trei persoane fiind acuzate de contrabandă. Poliţiştii din Ilfov au interceptat şi oprit în trafic, pe raza localităţii Buftea, un tir care venea din Republica Moldova, încărcat cu aproximativ două milioane de pachete de ţigarete. Acestea erau ascunse în pereţii tirului, special amenajaţi. Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni moldoveni, sunt cercetaţi pentru contrabandă, ţigaretele urmand să fie confiscate. După audieri, poliţişti vor stabili dacă se impun şi măsuri preventive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DUMINICA  26 iUNIE 2016

 

 

 

Elevii intră în febra evaluarii naţionale

 

u în sala de examen elevii nu vor avea voie cu ghiozdane, telefoane, manuale, dicţionare, notiţe şi alte obiecte u intrarea în clasă va fi permisă între orele 8,30 şi 9 

 

 

 

Candidaţii de la Evaluarea Naţională nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, telefoane, manuale, dicţionare, notiţe şi alte obiecte, iar dacă sunt prinşi copiind, sunt eliminaţi din examen, potrivit ordinului de ministru care reglementează organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale. În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen pană la ora 8:30 dimineaţa, urmand ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, pană la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Romană, urmand ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.  În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic cate unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.  Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţămant. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.  De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.  Potrivit regulilor, candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli. Încălcarea regulamentului este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii care încearcă să fraudeze vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, candidaţii eliminaţi vor primi nota 1. Subiectele primite de elevii care susţin Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, care aparţine Ministerului Educaţiei. Subiectele primite de elevi la probele Evaluării Naţionale se vor publica, în zilele de examen, în jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro. Examenul de Limba Romană este structurat în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări. Elevii vor susţine luni proba la Limba Romană, marţi vor avea proba la Limba Maternă, iar miercuri vor susţine proba la Matematică. Ponderea Evaluării Naţionale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din şcoala generală. 

 

 

 

POZA: M:ă04_economicădanut.constantinăPOZEăelevi vealuare nationala.jpg LEGENDA: Evaluarea naţională contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

Brexit, motiv de ceartă şi injurii pentru Predoiu şi Ponta

 

u prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi deputatul PSD Victor Ponta şi-au adresat cuvinte grele prin intermediul Facebook u galceava dintre cei doi a pornit de la ieşirea Marii Britanii din UE

 

 

 

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi deputatul PSD Victor Ponta au avut duminică un schimb de replici, pe Facebook, folosind cuvinte precum ”trage capacul tomberonului deasupra capului” sau ”comicii de la PNL”, ”Dumb and Dumber” (Tăntălăul şi Gogomanul, n.r.). Disputa dintre cei doi a pornit de la o declaraţie a prim-vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu potrivit căreia preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar trebui să îşi asume şi el responsabilitatea pentru Brexit şi să demisioneze, urmand exemplul premierului britanic David Cameron. Deputatul PSD Victor Ponta l-a ironizat pe liberal, pe Facebook. ”Deci Marele PNL ( sau "Partidul Lui") a devenit un fel de "Vacanţa Mare" din vremurile de demult / cand eşti trist sau îngrijorat de ceva serios (cum ar fi BREXIT) citeşti ce spun comicii de la PNL şi mai te destinzi (sic!) puţin. Gorghiu & Predoiu (Dumb and dumber) / sau Gorghiu & Blaga (Stan şi Bran) / sau Cezar Preda & Ludorvic Orban ( Păcală şi Tandală) - au în oferta orice îţi doreşti! Preşedintele / Premierul / Primarul General "to be elected" Cătălin Perdoiu i-a cerut demisia lui Juncker pt. Brexit/ şi dacă nu înţelege Juncker rapid să se conformeze dl Perdoiu va trece la Tusk, Merkel, Obama, etc!!! Aştept maine reacţia tovarăşei Gorghiu Dej - presa a înţeles greşit sau a manipulat ce a zis Dl Cătălin Perdoiu- era vorba, chiar şi pt. Brexit, de demisia lui Ponta!!!! Aţi înţeles acum?!?!”, a scris duminică Ponta pe Facebook. Replica lui Cătălin Predoiu a venit pe aceeaşi reţea de socializare. ”Ponta, ai făcut cafeaua lui Dragnea? I-ai luat ţigari de dimineaţă? Nu uita şi pantofii, trebuie să lucească! Maine se vede cu premierul. şi stai liniştit, nu-ţi va mai cere nimeni niciodată demisia, pentru că ai ajuns ceea ce ai fost de la început: un nimeni! Un nimeni ai fost în boscheţii Parisului, un nimeni ai fost în gentuţa lui SOV, un nimeni ai fost în manejul lui Năstase. Tu ai crezut că eşti ceva la un moment dat, pentru că n-ai vrut să vezi că eşti acolo doar pentru că tata socrul Sarbu a servit candva patria comunistă, Naşul Oprea şi prietenul Ghiţă te-au promovat la somaţia mentorului vostru din umbră care nu făcea deloc politică, iar Cocoş ţi-a permis să-i faci pantofii Elenei, care a pus şi ea o vorba mai sus. Ponta, lasă-ne şi trage capacul tomberonului deasupra capului!”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook, precizand că se vede ”nevoit” să-i răspundă lui Ponta ”în singura limbă pe care o cunoaşte”.

 

 

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

Semnal de alarmă: Lipseşte un dezinfectat important

 

 

 

Unul dintre cei mai puternici dezinfectanţi de piele, chlorhexidina, recomandat de ghidurile americane şi europene, lipseşte momentan din spitalele romaneşti, ceea ce ne plasează teoretic într-o situaţie de malpraxis, atrage atenţia managerul Spitalului „C. C. Iliescu”, Prof. Dr. Șerban Bubenek. În spitalele din Romania nu există în momentul de faţă dezinfectanţi pe bază de chlorhexidină, principala substanţă dezinfectantă pentru piele recomandată de Ghidul American pentru prevenirea infecţiilor intravasculare (Guidelines for the Prevention of Intravascular Catheter-Related Infections), atrage atenţia managerul Spitalului de Boli Cardiovasculare „C. C. Iliescu”, Prof. Dr. Șerban Bubenek. „După ce Ministerul Sănătăţii a cerut ca spitalele să retragă din uz dezinfectanţii Hexi Pharma, cu siguranţă că spitalele şi-au luat măsurile, s-au aprovizionat din altă parte. Un aspect neplăcut cu care ne confruntăm, însă, este absenţa chlorhexidinei, o substanţă dezinfectantă de piele care din anii 2010 - 2011 este recomandată ca singura substanţă cu care trebuie dezindecta pielea în cazul în care se montează perfurzii, fie pe cale venoasă periferică, fie pe cale venoasă centrală. Este singura substanţă recomandată de ghidul CDC american şi preluată în toate recomandările europene. În clipa de faţă nu există această substanţă în Romania, se folosesc substanţe care nu fac parte din recomandările ferme ale ghidurilor internaţionale”, a explicat Bubenek. Avand în vedere situaţia, managerul spitalului „C. C. Iliescu” a mai spus că aşteaptă cu interes ca „Unifarm-ul, Ministerul Sănătăţii să găsească o soluţie pentru ca să avem clorhexidină şi în Romania şi să ne aliniem acestor exigenţe ale ghidurilor internaţionale pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale”. El a adăugat în momentul de faţă putem spune că suntem într-o situaţie de malpraxis, avand în vedere absenţa acestei substanţe.

 

 

 

 

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

Demisie la varful unei filiale importante din PNL 

 

 

 

Copreşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a anunţat că demisionează din funcţie după ce a fost lider al filialei judeţene a liberalilor în ultimii 15 ani, dorind să asigure un transfer de generaţii la conducerea filialei. Potrivit unei scrisori deschise transmise, duminică, liberalilor şi clujenilor de către Marius Nicoară, în urmă cu 15 ani, la preluarea conducerii filialei, PNL Cluj avea o cotă de suport politic de 6% şi a ajuns acum la 38%, cel mai mare înregistrat în istoria partidului pe plan local. "Acum 15 ani am fost ales preşedinte al PNL Cluj. Am pornit la drum alături de o echipă rezultată dintr-o competiţie internă autentică, la capătul căreia am preluat ştafeta organizaţiei liberale judeţene de la deputatul, profesorul şi colegul nostru Anton Ionescu. PNL Cluj avea atunci o cotă de suport politic de circa 6%. La ultimele alegeri pentru Consiliul Judeţean, votul politic al PNL Cluj a fost de 38%, cel mai mare înregistrat în istoria partidului pe plan local. În noiembrie 2014, la Cluj s-au înregistrat cele mai multe voturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis, dintre toate judeţele ţării. La alegerile locale PNL Cluj a triumfat. Cred că acesta este cel mai potrivit moment pentru mine să anunţ că a venit vremea să renunţ la co-preşedinţia PNLCluj, asigurand astfel un transfer de generaţii la conducerea partidului. Am transmis conducerii centrale a PNL demisia mea din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene”, se arată în scrisoare. Marius Nicoară adaugă că mandatele sale la conducerea filialei au cunoscut "şi performanţe, şi eşecuri, şi lumini, şi umbre, aşa cum e normal în viaţa politică, mai ales într-o perioadă atat de lungă şi cu atat de mari transformări în societatea noastră”. "Am traversat şi ani de opoziţie, şi de guvernare, contribuind cu reprezentanţi ai PNLCluj la nivelul executivului şi în parlament. Unii au confirmat, alţii au dezamăgit. Cand a fost cazul, mi-am cerut scuze public pentru susţinerea acordată unor colegi care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor noastre şi ale comunităţii. Majoritatea liberalilor clujeni au adus însă de-a lungul timpului, prin prestaţia lor politică şi administrativă, la diferite niveluri, beneficii judeţului nostru şi Romaniei”, a menţionat Nicoară.

 

 

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

Ziua Drapelului Naţional fost marcată duminică

 

 

 

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită ieri, data de 26 iunie fiind proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne. Data a fost aleasă în amintirea zilei cand, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii romane. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor romanilor, purtand deviza "Dreptate şi frăţie", acordandu-i-se şi denumirea de "stindard al libertăţii". Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe langă Romania existand alte ţări europene tradiţionale cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia. Revoluţionarii de la 1848, atat cei din Transilvania, cat şi cei din Țara Romanească, au arborat steagul tricolor, ca simbol al luptei lor, avand inscripţionat lozinca: "Frăţia": "Dreptate – Frăţie" şi dandu-i denumire de "stindard al libertăţii". Decretul guvernamental nr. 252, din 13 iulie 1848, preciza din nou că "Stindardele vor fi tricolore. Culorile sunt: albastru închis, galben deschis şi roşu carmin". În Adunarea populară desfăşurată pe dealul Filaretului din Bucureşti, în ziua de 15 iunie 1848, s-a celebrat ziua de 11 iunie, începutul revoluţiei, "zi de mantuire pentru toată Romania", sub flamurile tricolore. Tot în acel an istoric 1848, în acea impresionantă Adunare de la Blaj, 3/15 mai, s-a înălţat "flamura cea mare tricoloră a naţiunii romane", a întregii naţiuni romane. Constituţia Romaniei din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn.

 

 

 

 

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

Cod galben de ploi la începutul săptămanii

 

 

 

Meteorologii au anunţat cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru astăzi şi maine, în centrul, nordul şi vestul ţării. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de ploi torenţiale pentru luni şi marţi, valabilă în centrul, nordul şi vestul ţării. Astfel, în intervalul 27 iunie ora 10:00 – 28 iunie ora 10:00, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restranse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.  În zonele vizate vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vant ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restranse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50, 60 l/mp. Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării. Vremea se va menţine călduroasă luni, în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

 

 

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

Maşină plină cu cereale s-a răsturnat în şant

 

 

 

Un TIR încărcat cu cereale s-a răsturnat, ieri, pe DN 65B, în localitatea argeşeană Bradu, iar cei doi bărbaţi care se aflau în cabină erau băuţi, unul dintre ei avand o alcoolemie de peste unu la mie. TIR-ul venea din judeţul Damboviţa şi urma să se oprească în Argeş. Pe DN 65B, în localitatea Bradu, cel care conducea TIR-ul a pierdut controlul volanului, iar autocamionul s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a drumului. La faţa locului au fost solicitate mai multe ambulanţe, dar şi descarcerarea. "Am intervenit cu două ambulanţe SMURD, cu medic, dar şi cu descarcerarea. În cabina autocamionului încărcat cu cereale se aflau doi bărbaţi, răniţi uşor. Ambii au refuzat să primească îngrijiri medicale", a declarat, purtătorul de cuvant al ISU Argeş, Mădălina Epure. Cei doi bărbaţi care se aflau în cabină erau băuţi, unul dintre ei avand o alcoolemie de peste unu la mie. Iniţial, niciunul dintre cei doi nu a vrut să declare care dintre ei conducea TIR-ul în momentul producerii accidentului, iar ulterior ei au spus poliţiştilor că cel care deţinea permis de conducere fusese la volan.

 

 

 

 

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

Tir încarcat cu ţigarete de contrabandă, depistat în Buftea

 

 

 

Poliţiştii din Ilfov au depistat în trafic, în localitatea Buftea, un tir încărcat cu două milioane de pachete de ţigarete, provenite din Republica Moldova, trei persoane fiind acuzate de contrabandă. Poliţiştii din Ilfov au interceptat şi oprit în trafic, pe raza localităţii Buftea, un tir care venea din Republica Moldova, încărcat cu aproximativ două milioane de pachete de ţigarete. Acestea erau ascunse în pereţii tirului, special amenajaţi. Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni moldoveni, sunt cercetaţi pentru contrabandă, ţigaretele urmand să fie confiscate. După audieri, poliţişti vor stabili dacă se impun şi măsuri preventive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.