Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Scandal cat casa în sanul celui mai mare partid din ţară

Ziarul de Vrancea
7 feb 2016 863 vizualizări
Organizaţia PSD Sector 5 cere demisia lui Robert Negoiţă şi ameninţă cu proteste

Preşedintele executiv al PSD Sector 5, Ilie Rafael, solicită demisia preşedintelui PSD Bucureşti, Robert Negoiţă, pe motiv că vrea să "vandă" alegerile din sector şi precizează că social-democraţii din organizaţia sa vor protesta astăzi, începand cu ora 10.00, în faţa Primăriei Sectorului 3. Social-democraţii îl acuză pe Robert Negoiţă că încearcă prin metode "subterane" destabilizarea filialei şi doreşte să impună un alt candidat pentru alegerile locale decat cel susţinut de organizaţia PSD Sector 5, Cristian Rizea. "De un an de zile, de cand am venit alături de domnul preşedinte Cristian Rizea în organizaţia PSD Sector 5, am muncit pentru acest proiect pe care ni l-am asumat încă de atunci-1 februarie 2015- acela de a caştiga, prin Cristian Rizea, Primaria Sectorului 5 (...) Ne batem de un an de zile cu mafia lui Vangelie şi nu este normal ca acum, cineva, oricine, să încerce să îşi bată joc de noi toţi cei din Sectorul 5. (...) Vrem să îi transmitem lui Robert Negoiţă şi lui Vanghelie, că organizaţia PSD Sector 5 îl susţine în totalitate pe Cristian Rizea că şi candidat al nostru, al PSD-ului Sector 5", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei PSD Sector 5. Potrivit sursei citate, Negoiţă ar trebui să îşi vadă de problemele pe care le are în sectorul 3, cu Bulevardul Unirii, pentru care "ar trebui să răspundă la DNA". "şi dacă intenţia lui este să vandă aceste alegeri lui Vanghelie ar trebui să îşi asume acest lucru şi să ne spună concret, nu să se folosească de funcţia pe care i-a dat-o partidul pentru a îndepărta oamenii care îl deranjează ", se mai precizează în comunicat.

Concurs de proiecte cu finanţări în valoare totală de 15.000 de euro

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) organizează un concurs de proiecte despre istoria comunismului romanesc, propunandu-şi să finanţeze maximum trei iniţiative, fiecare în valoare de pană la 5.000 de euro. Înscrierile se pot face pană pe 1 martie 2016, concursul fiind adresat tuturor persoanelor fizice şi juridice, indiferent de cetăţenia sau naţionalitatea acestora, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul institutului, iicr.ro. Aplicanţii pot înscrie o gamă variată de propuneri, precum: proiecte de cercetare, evenimente educaţionale, conferinţe, dezbateri, mese rotunde, expoziţii sau alte iniţiative artistice. Este încurajată alegerea unui public-ţintă variat, iar aplicaţia trebuie să conţină un buget necesar pentru implementarea proiectului, împărţit pe toate tipurile de cheltuieli. În cazul în care există alte parteneriate în vederea implementării proiectelor, acestea trebuie precizate în aplicaţie. Dosarul de participare la concurs trebuie să cuprindă o copie după actul de identitate (în cazul persoanelor fizice) sau o copie după temeiul legal în baza căruia întreprinderea îşi desfăşoară activitatea (în cazul persoanelor juridice), un curriculum vitae (CV) şi modelul completat de propunere de proiect. Un participant poate înscrie în concurs maximum trei proiecte, dar trebuie să depună cate un dosar pentru fiecare dintre ele. Selecţia proiectelor va avea la bază criterii precum relevanţa proiectului faţă de obiectivele IICCMER, experienţa şi calificările coordonatorilor de proiect, oportunitatea implementării proiectului, calitatea proiectului. Aplicaţiile vor fi evaluate de către experţi IICCMER, iar rezultatele vor fi anunţate pe site-ul IICCMER cel mai tarziu pe 14 martie 2016. Dosarele de participare la concurs pot fi depuse la sediul IICCMER din Bucureşti (strada Alecu Russo nr. 13-19) pană pe 1 martie 2016, însoţite de o notificare pe cale electronică la adresa office@iiccmer.ro, care să semnaleze trimiterea aplicaţiei prin curier sau poştă.

Dispută între Unifarm şi Crucea Roşie pe kit-urile medicale pentru răniţii din Colectiv

Distribuirea kit-urilor medicale pentru răniţii din Colectiv a fost reluată după ce o problemă de comunicare dintre Crucea Roşie şi Unifarm, firma care aprovizionează medicamentele necesare, a starnit controverse faţă de preţurile kit-urilor. Kit-urile cu medicamente şi creme pentru răniţii în urma incendiului din Colectiv sunt mai nou personalizate, după ce au fost, vreme de cateva săptămani, în centrul unei dispute mediatice între Crucea Roşie din Romania şi Unifarm, companie din subordinea Ministerului Sănătăţii. Iniţial, kit-urile nu au fost personalizate după nevoile fiecărui pacient, însă mai mulţi răniţi au atras atenţia că acea componenţă standard pe care au avut-o cele 70 de kit-uri distribuite de Unifarm nu corespundea cerinţelor tuturor. În plus, cremele şi gelurile pentru tratarea arsurilor pe care le conţineau kit-urile nu ajungeau la totalul de 2.800 de lei, cat s-a comunicat iniţial că este costul lor. În urma acestor plangeri, Crucea Roşie a comunicat pe 29 ianuarie, prin intermediul unui comunicat, că nu va onora nicio plată pentru kit-urile medicale pană nu se va primi clarificările necesare, legat de situaţia kit-urilor medicale, de la instituţiile implicate. Crucea Roşie a spus că nu a primit niciun document sau vreo factură în acest sens de la Unifarm, motiv pentru care nu a achitat kit-urile distribuite pană acum.Însă, situaţia arată altfel din perspectiva celor de la Unifarm. Directorul companiei, Adrian Ionel, a explicat că în baza acordului semnat între Unifarm şi Crucea Roşie, urmează să le trimită o factură cu toate produsele achiziţionate la sfarşitul perioadei de distribuire. El a detaliat şi cum s-au produs evenimentele din punct de vedere cronologic. După tragedia din Colectiv, în perioada post-externare a pacienţilor din spitale, Crucea Roşie a venit cu ideea să distribuie kit-uri, soluţia lor avand costuri de cumpărare cu 30% - 40% mai mari decat cele obişnuite, a explicat Adrian Ionel.

Miting pentru finalizarea partiei de schi din Masivul Rarău

Sute de persoane, în special tineri, au participat, ieri, în centrul municipiului Campulung Moldovenesc la un miting prin care solicită guvernului să aloce fonduri pentru finalizarea partiei de schi din Masivul Rarău. Mulţi dintre participanţi au venit îmbrăcaţi cu costume de schi şi cu schiurile la ei, dar şi cu pancarte cu mesaje prin care solicită finalizarea lucrărilor la partia de schi. Organizatorii au arătat că mitingul nu are caracter politic şi că vor doar ca o investiţie, care este deja realizată în proporţie de 80 la sută şi care ar aduce dezvoltarea turismului în zonă şi a activităţilor conexe, să fie finalizată. Ei consideră că guvernul trebuie să aloce fondurile necesare pentru ca această investiţie să fie pusă în funcţiune şi au subliniat că partia a fost construită printr-un program guvernamental, "Schi în Carpaţi". Mitingul s-a încheiat fără incidente. Primarul municipiului Campulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat după miting că aşteaptă să vadă care va fi reacţia autorităţilor guvernamentale la solicitările locuitorilor zonei. "Voi merge şi eu la Bucureşti pe acest subiect", a spus Negură care a menţionat că pentru finalizarea investiţiei mai sunt necesare fonduri de 4 milioane de euro. El a menţionat că investiţia se derulează prin Autoritatea Naţională pentru Turism, care face parte din Ministerul Economiei.

Ministrul Energiei le cere directorilor firmelor falimentare să îşi reducă lefurile

Ministrul Energiei Victor Grigorescu susţine că directorii intreprinderilor aflate în dificultate şi consilierii acestora sunt primii care ar trebui să-şi reducă salariile şi să renunţe la avantajele financiare. "În întreprinderile care trec prin perioade dificile (insolvenţă, pierderi financiare mari), primii care trebuie să-şi reducă salariile, să renunţe la avantaje financiare, sunt directorii şi consilierii acestora", spune ministrul, în ultima postare de pe pagina sa de Facebook. Ministrul adaugă: "Ne-am obişnuit să încărcăm schemele de conducere cu adjuncţi şi consilieri" "Celor care se concentrează să-şi aprobe cumpărare de maşini scumpe, sponsorizări fără rost în timp ce întreprinderea trimite oameni în şomaj, le atrag atenţia că aşa ceva nu vom tolera", mai spune ministrul în postarea de pe Facebook.

Doi turişti au rămas blocaţi cu maşina în Transalpina

Doi turişti din Capitală blocaţi cu maşina pe un tronson închis circulaţiei de pe Transalpina au fost ajutaţi, duminică, de jandarmii montani din Alba să coboare de pe munte, precum şi să scoată autoturismul din zăpadă. Purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat că jandarmii montani de la Postul Șugag au ajutat, ieri, doi tineri din Bucureşti care au ignorat un indicator ce restricţiona accesul autoturismelor într-o anumită zonă din Transalpina. Potrivit lui Jurcoveţ, în zona în care au rămas blocaţi cei doi tineri zăpada pe carosabil depăşea 30-40 de centimetri, iar pe marginea drumului ajungea la aproximativ 1 metru. Cei doi tineri, care au plecat de la Oaşa spre Obarşia Lotrului, au recunoscut că au văzut indicatorul rutier care semnala că drumul este închis, însă au considerat că ”nu se întamplă nimic dacă mai urcă cinci kilometri”, a afirmat purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Alba. Maşina în care se aflau cei doi a fost scoasă din zăpadă de către jandarmi. Cei doi turişti se află în afara oricărui pericol.Purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Alba a declarat că cei doi nu sunt, în acest an, primii turişti care ignoră indicatoarele rutiere din zona Transalpina, iar apoi sunt nevoiţi să ceară ajutorul serviciilor de intervenţie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.