Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Medicii rezidenţi vor putea beneficia de locuinţe ANL

Ziarul de Vrancea
3 sep 2015 910 vizualizări
Medicii rezidenţi vor putea beneficia de locuinţe ANL, după ce Guvernul i-a inclus în categoria "tineri specialişti din învăţământ şi sănătate".

Actul normativ aprobat miercuri de Guvern modifică şi completează Legea privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Astfel, un articol din lege se modifică şi se completează cu un nou alineat: "Tinerii specialişti din învăţământ şi din sănătate, în sensul prevederilor prezentei legi, sunt persoane majore în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe construite prin programele ANL, destinate închirierii, şi care pot primi repartiţii în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste, angajaţi ai unităţilor din domeniile respective aflate pe raza unităţii administrativ- teritoriale în care sunt amplasate locuinţele, inclusiv medicii rezidenţi, şi care nu deţin o locuinţă în proprietate pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective."
De asemenea, ordonanţa prevede creşterea cuantumului salariului lunar brut în funcţie de care se calculează bursele medicilor rezidenţi, modificare ce va intra în vigoare de la 1 octombrie.

TVR, avertizat de CNA după ce Iliescu a fost numit "bătran"

Somaţie pentru TVR, după ce Iliescu a fost numit criminal bătrân
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, ieri, să someze public TVR 1, din cauza unor ediţii ale emisiunii "Starea Naţiei", în care Dragoş Pătraru a spus că Ion Iliescu este un "criminal bătrân" şi "un bătrân activist", care "şi-a scăldat mâinile în sângele românilor".
Somaţia publică a fost propusă de membrul CNA Florin Gabrea, fiind adoptată cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Viorel Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu), în timp ce "împotrivă" a votat Monica Gubernat. Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul audiovizualului, potrivit căruia "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".
În ediţia din 17 iunie a emisiunii, Dragoş Pătraru a vorbit despre Ion Iliescu spunând: "(...) criminalul ăsta bătrân nu avea nevoie de engleză, că minerilor trebuia să mulţumească în româna lui de lemn, marcă înregistrată".

Marian Vanghelie şi Oana Mizil au devenit părinţii unei fetiţe

Primarul suspendat al Sectorului 5 Marian Vanghelie şi iubita sa, deputatul PSD Oana Mizil, au devenit părinţii unei fetiţe care s-a născut, ieri după-amiază, la un spital privat din Capitală. Oana Mizil a născut prin cezariană o fetiţă care va fi botezată Maria. Oana Mizil, Marian Vanghelie şi fiul acestuia, Alexandru, au venit, ieri dimineaţă, la Spitalul Sanador din Capitală, însoţiţi de deputatul PSD Mădălin Voicu, care ar putea fi naşul micuţei Maria. Întrebat dacă va asista la naştere, Vanghelie le-a răspuns jurnaliştilor: "La câtă experienţă de viaţă am, aş putea asista şi la naştere".
În plus, Vanghelie a precizat că a părăsit vechea casă şi a şi amenajat camera fetiţei în noua locuinţă. "Naşterea unui copil este un dar nepreţuit. Astăzi, eu şi Oana am devenit părinţii unei minunate fetiţe pentru care le suntem recunoscători lui Dumnezeu şi medicilor. Maria este o fetiţă de nota 10! Vă mulţumim tuturor celor care ne-ati felicitat şi, la rândul nostru, vă transmitem un gând bun", a scris ulterior Marian Vanghelie pe contul său de Facebook, postând şi câteva fotografii.
Primarul suspendat al Sectorului 5 Marian Vanghelie, arestat la domiciliu, a primit încuviinţarea instanţei să îşi părăsească locuinţa pentru a asista la naşterea copilului său şi a face demersurile necesare pentru înregistrarea acestuia.
Primarul suspendat al Sectorului 5 a fost eliberat din arest preventiv în 10 iulie şi este judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Unitatea de integrare a forţelor NATO din Bucureşti a fost activată

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat, ieri, la ceremonia de activare a Unităţii de integrare a forţelor NATO din Bucureşti, evenimente similare având loc concomitent în alte cinci ţări aliate din flancul estic, acesta declarând că evenimentul este, pentru România, "un moment istoric". "Acest eveniment are o semnificaţie strategică aparte pentru noi, pentru România, transmiţând un semnal puternic de reasigurare şi solidaritate aliată în actualul context complex de securitate. (...) Este un eveniment deosebit, nu aş folosi cuvinte mari, dar este un eveniment istoric. Unitatea de integrare a forţelor este prima structură NATO care va funcţiona în România la 11 ani de la primirea României în NATO", a spus Duşa.
"Este un exemplu concret şi elocvent al angajamentului Alianţei faţă de apărarea membrilor săi. (...) Putem afirma astăzi că aceste structuri, începând de la 1 septembrie, sunt activate şi vor fi complet operaţionale până în anul 2016", a adăugat Mircea Duşa. La rândul său, generalul locotenent Christopher Harper, directorul general al Statului Major Internaţional al NATO, a subliniat că aceste Unităţi nu reprezintă forţe ofensive ale NATO. "Chiar dacă este realizată în mod clar să asigure integritatea teritorială a Alianţei, nu reprezintă o poziţie ofensivă. Ca întotdeauna, măsurile pe care NATO le ia sunt de natură defensivă. (...) Unităţile NATO de integrare a Forţelor nu au ca scop apărarea împotriva unei ameninţări de unele singure, dar ele reprezintă elemente cheie într-un proces în care Alianţa va stopa sau va răspunde unei agresiuni de orice fel, cu forţe pe care le va alege singură şi într-o perioadă de timp pe care o consideră corespunzătoare", a spus acesta.
Activarea Unităţii din Bucureşti a avut loc concomitent cu ceremonii similare în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia, ţări în care există astfel de centre NATO.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.