Național

Cum a încercat fiica unui baron PSD să-i umilească pe procurori

Ziarul de Vrancea
6 iul 2015 780 vizualizări
Fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adina Duicu, a avut asupra sa, în timpul ultimei probe a bacalaureatului, un telefon mobil, acesta fiind motivul altercaţiei produse, vineri, între un poliţist şi membrii familiei elevei, din faţa Colegiului Tehnic "Dierna" din Orşova.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, procurorul Fănică Cercel, a declarat, ieri, că în momentul ieşirii din sala unde susţinuse proba de chimie a examenului de bacalaureat, Adina Duicu a refuzat să fie percheziţionată corporal, anchetatorii reuşind să o verifice abia după aceasta i-a dat mamei sale telefonul mobil pe care îl avea la "brâu".
"A avut un telefon mobil asupra sa eleva respectivă, a refuzat să îl predea, a refuzat să fie percheziţionată. De fapt, de la acest telefon mobil a şi plecat incidentul ulterior. Procurorul şi echipa de poliţişti au aşteptat să se termine proba ca să nu împiedice ancheta desfăşurarea examenului de bacalaureat. La terminarea probei, eleva a fost condusă în Cancelarie de către poliţişti, unde aştepta procurorul de caz. Procurorul de caz s-a prezentat, s-a legitimat, i-a spus elevei că urmează să fie percheziţionată corporal dacă nu predă de bunăvoie obiectele pe care le are asupra sa", a declarat Cercel. Potrivit acestuia, eleva a refuzat şi a solicitat să fie asistată de un avocat în timp ce este percheziţionată corporal.
"Deşi nu era obligatorie asistenţa în cazul respectiv, tocmai pentru a evita orice suspiciuni, procurorul a fost de acord, a fost întrebată dacă are vreo rudă în proximitatea liceului ca să anunţe un avocat, a susţinut că nu, deşi ulterior s-a dovedit că avea mai multe rude. Era vizibil că sub tricou, la brâu, avea un obiect care putea să fie un telefon, dar ea a susţinut că avea telefonul în maşină. I s-a propus să dea unui ofiţer de poliţie cheile maşinii să i se aducă telefonul, a refuzat pe motivul că nu umblă nimeni în maşina ei fără consimţământul său, situaţie în care a fost condusă la maşină să îşi ia telefonul. Când a ajuns în apropierea maşinii, au venit rudele. Când s-a apropiat de maşină, a scos telefonul de la brâu şi i l-a dat mamei sale, moment în care poliţistul a intervenit şi a luat telefonul de la persoana respectivă. Persoana respectivă (n.r. - mama Adinei Duicu) l-a muşcat pe poliţist de mână, l-a zgârâiat pe ochi. A fost nevoie să o imobilizeze pentru a înceta agresiunea, a intervenit şi sora fetei suspectate de fraudă şi l-a pălmuit pe poliţistul respectiv", a precizat purtătorul de cuvânt. El a mai spus că pentru percheziţia corporală a Adinei Duicu anchetatorii aveau mandat emis de judecător, în acest caz fiind emise chiar mandate de percheziţie domiciliară, dar care nu au mai fost puse în aplicare pentru că nu a mai fost cazul.
Cu privire la telefonul mobil pe care Adina Duicu l-a avut asupra sa, în timpul probei scrise a bacalaureatului, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Cristinel Degeratu, a declarat că acesta ar fi trebuit să fie depus, potrivit regulamentului, în camera de bagaje, înainte de începerea probei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.