Național

Un senator se plange de salariu: Nu-mi ajung banii să-mi schimb cămăşile

Ziarul de Vrancea
24 apr 2015 676 vizualizări
După ce în ultimele zile, deputata PNL Steliana Miron a fost în centrul atenţiei pentru o declaraţie în care mărturisea că indemnizaţia de parlamentar nu i-ar ajunge nici pentru coafor, a venit şi randul unor alţi aleşi să sublinieze problema salariilor mici de care beneficiază parlamentarii.

Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei, fost coleg de partid cu Steliana Miron, pe vremea cand amandoi erau aleşi pe listele PPDD, mărturiseşte că încrederea sa în instituţiile statului a scăzut din cauza "grupărilor infracţionale", prezente inclusiv în Parlament. "Eu am avut permanent încredere în toate instituţiile statului şi am în continuare. Dar 5%, 3%, 10% din cei care fac parte din grupările infracţionale din instituţiile statului, e valabil pentru orice instituţie, compromite rolul compromite eficienţa, credibilitatea ţării noastre şi afectează foarte mult cetăţenii noştri prin acest fapt. Acele reţele, grupuri infracţionale care sunt instalate în toate structurile statului, începand de la Parlament, acele persoane, urmărind interese personale şi coordonand reţele infracţionale pe evaziune fiscală, spre a influenţa legile pentru anumite grupuri de interese, pentru a susţine anumite grupuri infracţionale din lumea interlopă, pentru a fura statul, pentru a fura cetăţeanul roman, alea sunt probleme serioase de siguranţa naţională", a declarat el pentru gandul.info.

"Nu am un venit care să asigure un trai decent pentru familia mea"

În opinia senatorului, indemnizaţia mică duce şi la neîncrederea în instituţia Parlamentului asta pentru că, susţine senatorul UNPR, un ales nu se poate prezenta în haine ponosite în faţa partenerilor. "Chiar dacă pe mulţi i-aş deranja, o mie de euro, eu, personal, ştiu că trebuie să vin în costume şi să-mi schimb în fiecare zi şi cămăşile, şi absolut tot, pentru că am întalniri cu delegaţii din străinătate, am întalniri la cel mai înalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul român, cetăţenii mei, ar trebui să conştientizeze că eu nu mă pot duce în haine de şantier sau în trening. Ar trebui să înţeleagă că aici este vorba de o presiune enormă din partea multor grupuri de interese, chiar din partea acelor oameni corupţi care sunt în instituţii sau în afara lor, care încearcă permanent să facă presiuni pentru a influenţa anumite legi. Dacă eu nu am un venit care să asigure un trai decent pentru familia mea, dacă nu am asigurată o garanţie că dacă sunt corect, eu sunt protejat de instituţiile statului, vă daţi seama că este o problemă de eficientă, de credibilitate a instituţiilor statului", a spus senatorul UNPR. El a precizat că parlamentarii ar avea nevoie un salariu de cel puţin 3500 de euro pe lună pentru a se descurca şi fi mai puţin coruptibili.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Laura, acum 3259 zile, 17 ore, 22 minute, 35 secunde
Revin. In luna mai 2011 Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, a venit la Bucuresti. In fotografiile facute de reporteri la palatul Cotroceni,s-a vazut ca are pantofii sparti in talpa. Nu tociti! Sparti citeste integral
laura, acum 3260 zile, 17 ore, 41 minute, 55 secunde
Dar de minimum pe economie, au auzit senatorii nostri? Nu le este rusine cind milioane de romani traiesc cu 100-150 de euro pe luna sa spuna ca nu le ajung banii? Ca le trebuie nu stiu cite rinduri citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.